Connect with us

ACTUALITATE

Nicolae Ciucă: Dezvoltarea infrastructurii de depozitare şi procesare pentru micii producători este o prioritate

Publicat

nicolae ciuca premier fb gov7.jpg

Nicolae Ciucă: Dezvoltarea infrastructurii de depozitare şi procesare pentru micii producători este o prioritate

„Sunt convins că toţi participanţii la acest eveniment acordă o importanţa deosebită managementului eficient al resurselor din industria alimentară, precum şi necesităţii unei abordări adecvate care să implice o schimbare reală a modului în care producem, transformăm, consumăm şi distribuim produsele alimentare.

Doar aşa contribuim la consolidarea securităţii alimentare, atât la nivel naţional, cât şi la nivel european şi global. Ţara noastră este un stat membru stabil şi bine integrat în cadrul familiei europene! Avem un rol activ şi puternic în stabilirea politicilor agricole, precum şi experienţa unei preşedinţii de succes în domeniul agricol. Vă susţin în demersul de a creşte, împreună, accesul pe piaţa internă şi externă a produselor agroalimentare româneşti, un obiectiv strategic al Programului de Guvernare”, spune Nicolae Ciucă, prezent prin sistemul videoconferinţă la evenimentul Romanian Agri Trade Summit.

El afirmă că România are un avantaj logistic major, pe care trebuie să îl maximizeze, orientându-se şi către Nordul Africii, Orientul Mijlociu şi Asia, destinaţii cu cerere semnificativă în sectorul agribusiness-ului.

„Realizarea de investiţii publice pentru dezvoltarea infrastructurii de depozitare şi procesare pentru micii producători constituie o direcţie prioritară a României, pentru a pune în evidenţă beneficiile lanţului scurt de aprovizionare şi totodată, asigură Predictibilitatea şi Sustenabilitatea Agribusiness-ului Românesc. Aceste tipuri de investiţii sunt de importanţă critică şi cu rol strategic pe termen mediu şi lung pentru dezvoltarea şi rezilienţa lanţurilor alimentare naţionale. Luând în considerare consecinţele războiului din Ucraina, seceta agrară din anul 2020 şi din anul 2022, şi criza energetică cu care ne confruntăm, Guvernul României a dezvoltat o serie de programe pentru sprijinirea sectorului agricol şi a fermierilor români. Programele de <Trei ori subvenţia>, <Rural Invest> şi <Agro IMM Invest> au oferit credite bancare garantate de stat pentru 1744 de beneficiari, cu garanţii de 1.1 mld lei pentru credite aferente de 1,3 mld lei”, adaugă premierul.

De asemenea, Nicolae Ciucă a vorbit şi despre măsurile luate de Executiv pentru sprijinirea acestui sector.

„Pot sublinia că potenţialul României este în continuare pe o pantă ascendentă. Nu potenţialul, ci activitatea fermierilor e pe o pantă ascendentă şi ea trebuie să continue. Sunt convins că pentru perioada de programare 2023-2027 fondurile europene destinate Politicii Agricole Comune (PAC), care nu sunt deloc puţine – reprezintă 9,78 mld. euro pentru plăţi directe, 5,87 mld. euro pentru dezvoltare rurală, destinate susţinerii industriei alimentare prin investiţii de procesare derulate de IMM-uri şi de întrepinderi mari, vor constitui măsuri prin care venim în sprijinul ferierilor şi industriei alimentare. Fermierii români şi operatorii din agribusiness sunt percepuţi ca un factor extrem de important în dezvoltarea pe termen mediu şi lung a României. Atenţia statului este în mod clar direcţionată către agricultură şi industria alimentară ca fiind garant al securităţii alimentare naţionale, cu rol important al agriculturii româneşti în cadrul Uniunii Europene, la nivel regional şi global”, încheie Ciucă.

Sursa Mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Se oprește apa la marginea municipiului Botoșani. Anunțul Nova Apaserv

Publicat

1711463397 nova apaserv.jpg

Din cauza unei avarii apărută pe conducta de distribuție apă din Azbo Dn 125 mm, localizată în zona străzii Parcul Tineretului,  S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a oprit sistemul de alimentare cu apă, astăzi 26 martie 2024 începând cu ora 14:00, până mâine 27 martie 2024 ora 10:00, către utilizatorii din municipiul Botoșani strada Parcul Tineretului nr. 3, scările A, B, C, Aleea Parcul Tineretului nr. 8, scările A, B, Aleea Zimbrului.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin această intervenție bruscă!”, au transmis reprezentanții Nova APaserv.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ludoteca de la Botoșani, proiectul unic care dă speranțe copiilor cu probleme de vedere sau de auz

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

În municipiul Botoșani se află un centru educațional unicat în România. Este vorba despre o ludotecă specializată pentru copii cu deficiențe de auz și văz. Ludoteca beneficiază de jocuri și materiale didactice personalizate pentru aceste deficiențe, dar și de creații originale, scrie Adevărul.

Copiii la joacă FOTO Adevărul
Copiii la joacă FOTO Adevărul

În România, sunt numeroși copii cu deficiențe de văz și auz care nu au parte de o șansă reală de integrare în societate, mai ales din cauza lipsei spațiilor gratuite pentru terapie sau a materialelor educaționale adaptate nevoilor acestora.

În județul Botoșani, o echipă de voluntari condusă de Laura Dănilă, un apreciat specialist în logopedie și psihologie pediatrică, a reușit, în 2021 să deschisă prima…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Beat criță, așa a condus un bărbat din municipiul Botoșani. Polițiștii l-au dat jos de la volan la Stăuceni

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit luni pe drumul național, DN 29D, în comuna Stăuceni, un autoturism condus de un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Botoșani.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior,  bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Locuri de muncă disponibile la Botoșani. 492 de locuri pe LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

bucatar1.jpg

AJOFM Botoșani a anunțat astăzi că nu mai puțin de 492 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

DIRECTOR TEHNIC SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

SEF FERMA AGRICOLA SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe