Connect with us

EVENIMENT

Nicolae Ciucă: România va deveni independentă energetic. Ca exportator net de gaze naturale, va asigura securitatea energetică în regiune

Publicat

Arhivă foto

Potrivit declarațiilor președintelui PNL, Nicolae Ciucă, România urmează să devină independentă energetic într-un viitor apropiat. El subliniază că odată ce exploatarea perimetrului Neptun Deep va fi complet operaționalizată, producția internă va fi dublă față de nivelul actual. Astfel, țara noastră va deveni cel mai mare producător de gaz din Uniunea Europeană.

„Ca urmare a măsurilor adoptate de executiv în ultimul an şi jumătate, România îşi va câştiga independenţa energetică într-un timp foarte scurt: Romgaz şi OMV-Petrom au decis să dezvolte perimetrul Neptun Deep, cel mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre.

Când exploatarea va fi pe deplin operaţionalizată, producţia internă a României va fi dublă faţă de momentul actual, iar ţara noastră va deveni cel mai mare producător de gaz din Uniunea Europeană”, a scris Ciucă, miercuri, pe Facebook.

El spune că acest proiect este rodul muncii guvernării liberale şi a fostului ministru al Energiei, Virgil Popescu.

„Enumăr doar câteva dintre cele mai importante momente care ne-au adus aici: abrogarea la finalul anului 2019 a OUG 114/2018, care amânase cu patru ani exploatarea gazelor şi preluarea de către Romgaz a participaţiei Exxon Mobil la perimetrul Neptun Deep, în mai 2022.

Nicolae Ciucă: România va deveni independentă energetic. În mai 2022 a fost modificată legea off-shore

Tot în mai 2022 a fost modificată legea off-shore, care a permis extracţia gazelor din Marea Neagră.

Chiar în această lună, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la gazoductul Tuzla-Podişor, prin care gazul va fi adus în sistemul naţional de transport”, arată fostul premier.

Ciucă spune că, prin deschiderea exploatării, bugetul de stat câştigă din redevenţe, din impozitul pe venitul suplimentar, din impozitul pe profit al companiilor şi prin numărul de locuri de muncă create, care vor genera impozite.

„Mult mai important este faptul că România va deveni independentă energetic, iar ca exportator net de gaze naturale, vom asigura securitatea energetică în regiune”, conchide fostul premier. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Raven’s Nest, ”satul ascuns” din Alba, într-un reportaj DW: Luxul pe care România îl are de oferit, departe de turismul de masă

Publicat

raven’s nest, ”satul ascuns” din alba, într un reportaj dw: luxul

Jurnaliștii de la Deutsche Welle au realizat un reportaj în județul Alba, dedicat turismului de lux în locuri ascunse. 

Aceștia au ales Raven’s Nest – The Hidden Village, o locație extrem de cunoscută, situată la Sălciua (Sub Piatră), pe care au descris-o drept un adevărat paradis, cu munți, ape curate și bucătărie sustenabilă.

Locul are un scor de 9,7 pe Booking (9,9 pentru cupluri).

”Gândește-te la Transilvania și în curând îți va apărea imaginea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Copilă de 15 ani din Cluj, căutată de familie. A dispărut din 28 septembrie. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

baraian roxana.jpg

Roxana Sorina Baraian, o fată de 15 ani din județul Cluj este căutată de familie. Copila a plecat de acasă în data de 28 septembrie și nu s-a mai întors.

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au fost sesizați despre faptul că minora Baraian Roxana Sorina a plecat, în jurul orei 00.40, de la locuința situată în comuna Viișoara, județul Cluj, iar până în prezent nu a mai revenit.

Copilă de 15 ani din Cluj, căutată de familie….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Testări gratuite ”Babeş Papanicolau” şi HPV la Alba Iulia, în weeekend. Cum se pot face înscrieri

Publicat

testări gratuite ”babeş papanicolau” şi hpv la alba iulia, în

În cadrul evenimentului Târgul Toamnei, ce se va desfășura la Alba Iulia, în perioada 7-8 octombrie, se pot face testări gratuite ”Babeş Papanicolau” şi HPV.

Inițiativa aparține Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș și UMFȘT Târgu Mureș.

Campania se adresează femeilor cu vârsta între 24 și 64 de ani.

Caravana mobilă va fi amplasată în zona Casei de Cultură a Sindicatelor, parcarea autocare, în perioada 7-8 octombrie 2023, în intervalul orar 11.00-18.00.

Citește mai departe

EVENIMENT

Sorin Comșa, campionul la dat palme din Alba, va participa în SUA la Power Slap. Competiția este deținută de șeful UFC, Dana White

Publicat

sorin comșa, campionul la dat palme din alba, va participa

Sorin Comșa, campionul primei gale din România ”de dat palme”, va merge în Statele Unite ale Americii, unde va participa la cea mai mare competiție de acest gen. 

Este vorba despre Power Slap, o competiție care este deținută de șeful ”Ultimate Fighting Championship” (UFC), Dana White. UFC este cea mai mare ligă de MMA (mix martial arts) unde activează cei mai buni luptători ai planetei. 

Sorin, sau cum îi spun prietenii ”Grosu” este din Mihalț și a devenit celebru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe