Connect with us

EVENIMENT

Nicolae Ciucă: România va deveni independentă energetic. Ca exportator net de gaze naturale, va asigura securitatea energetică în regiune

Publicat

Arhivă foto

Potrivit declarațiilor președintelui PNL, Nicolae Ciucă, România urmează să devină independentă energetic într-un viitor apropiat. El subliniază că odată ce exploatarea perimetrului Neptun Deep va fi complet operaționalizată, producția internă va fi dublă față de nivelul actual. Astfel, țara noastră va deveni cel mai mare producător de gaz din Uniunea Europeană.

„Ca urmare a măsurilor adoptate de executiv în ultimul an şi jumătate, România îşi va câştiga independenţa energetică într-un timp foarte scurt: Romgaz şi OMV-Petrom au decis să dezvolte perimetrul Neptun Deep, cel mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre.

Când exploatarea va fi pe deplin operaţionalizată, producţia internă a României va fi dublă faţă de momentul actual, iar ţara noastră va deveni cel mai mare producător de gaz din Uniunea Europeană”, a scris Ciucă, miercuri, pe Facebook.

El spune că acest proiect este rodul muncii guvernării liberale şi a fostului ministru al Energiei, Virgil Popescu.

„Enumăr doar câteva dintre cele mai importante momente care ne-au adus aici: abrogarea la finalul anului 2019 a OUG 114/2018, care amânase cu patru ani exploatarea gazelor şi preluarea de către Romgaz a participaţiei Exxon Mobil la perimetrul Neptun Deep, în mai 2022.

Nicolae Ciucă: România va deveni independentă energetic. În mai 2022 a fost modificată legea off-shore

Tot în mai 2022 a fost modificată legea off-shore, care a permis extracţia gazelor din Marea Neagră.

Chiar în această lună, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la gazoductul Tuzla-Podişor, prin care gazul va fi adus în sistemul naţional de transport”, arată fostul premier.

Ciucă spune că, prin deschiderea exploatării, bugetul de stat câştigă din redevenţe, din impozitul pe venitul suplimentar, din impozitul pe profit al companiilor şi prin numărul de locuri de muncă create, care vor genera impozite.

„Mult mai important este faptul că România va deveni independentă energetic, iar ca exportator net de gaze naturale, vom asigura securitatea energetică în regiune”, conchide fostul premier. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Primăria Alba Iulia vrea să termine până în 2026 pasajul subteran de sub Calea Moților. Ce spune primarul Gabriel Pleșa

Publicat

video: primăria alba iulia vrea să termine până în 2026

Primarul Gabriel Pleșa a spus că Primăria Alba Iulia ar putea finaliza pasajul subteran pe sub Calea Moților, până în 2026. Este vorba despre proiectul care ar urma să rezolve problema traficului infernal dinspre Micești. 

Momentan totul este la stadiul de proiect, însă în studioul Alba24.ro, Gabriel Pleșa a spus că lucrările ar putea fi terminte până în 2026.

Acesta a mai vorbit și despre alte teme de actualitate din Alba Iulia, într-un interviu alături de Claudiu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident pe centura Vâlcele-Apahida. Un bărbat a rămas încarcerat

Publicat

smurd 2 e1650823607683.jpg

Un accident a avut loc sâmbătă dimineață la ieșire din cartierul Borhanci, pe centura Vâlcele-Apahida.

Pompierii au intervenit sâmbătă dimineață la un accident petrecut pe centura Vâlcele-Apahida, la ieșire din cartierul Borhanci.

Din primele informații, ar fi vorba despre un accident cu o singur autoturism, în interiorul căruia se afla un bărbat încarcerat.

Victima este conștientă și cooperantă.

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MESAJE de FLORII 2024: Idei de urări pentru cei care poartă nume de flori. Felicitări în zi de sărbătoare

Publicat

mesaje de florii 2024: idei de urări pentru cei care

MESAJE DE FLORII 2024, SMS-URI DE FLORII, URĂRI DE FLORIIÎn fiecare an, în duminica dinaintea Sfintelor Sărbători de Paşte se sărbătoresc Floriile.

Este ziua în care se sărbătorește intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim după învierea lui Lazăr, dar este una dintre sărbătorile în care mulţi români îşi sărbătoresc ziua numelui, potrivit Basilica.

Nume sărbătorite de FLORII

Fie că au primit numele unei flori, fie că îi cheamă Florin, Florina, Florica,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Angajați ai Registrului Comerțului din Alba și din țară au protestat la Ministerul Justiției. Se pregătesc de grevă

Publicat

video: angajați ai registrului comerțului din alba și din țară

Angajații de la Registrul Comerțului sunt hotărâți să continue acțiunile de protest și se pregătesc pentru a intra în grevă. Vineri, 26 aprilie 200 de persoane au protestat în fața sediului Ministerului Justiției. 

Însă după discuțiile de vineri aceștia sunt hotărâți să meargă mai departe cu protestul. La acțiunea de vineri au participat și angajați ai Registrului Comerțului din Alba.

Ce au spus sindicaliștii

”Rezultatul discuțiilor din 26 aprilie 2024…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe