Connect with us

ACTUALITATE

UPDATE: Noi cazuri de persoane care practică ilegal medicina: Medic fals şi asistent medical care consultă pacienţi

Publicat

analize permis medic

Cazul medicului fals arestat săptămâna trecută a declanşat descoperirea altor cazuri de acest gen.

O femeie în vârstă de 30 de ani, Raluca Daniela Bârsan, ar fi falsificat o diplomă de medic şi ar lucra de 10 ani la Secţia de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov. Iar un asistent medical consultă pacienţi şi le prescrie medicamente, într-o localitate din Călăraşi, folosind parafa unui medic.

UPDATE: Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi că este fals documentul prezentat de Raluca Daniela Bârsan referitor la faptul că este confirmată ca medic rezident, în momentul în care a încheiat contractul de voluntariat cu Spitalul Judeţean Ilfov.

„Documentul prezentat de dânsa referitor la faptul că este confirmată ca şi medic rezident este fals, acest lucru putându-se verifica şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii la secţiunea rezidenţiat.ms.ro, în sensul că această persoană nu a fost niciodată înscrisă la examenul de rezidenţiat, nu a fost confirmată niciodată ca şi medic rezident şi, pe de altă parte, ea nu a avut niciodată niciun contract încheiat cu un spital plătitor, pentru că medicii rezidenţi, în momentul în care intră în rezidenţiat, încheie un contract de muncă pe perioadă determinată cu un spital plătitor. Din discuţiile pe care le-am avut cu Universitatea de Medicină şi Farmacie, diploma de licenţă pe care doamna a prezentat-o este de asemenea falsă”, a arătat ministrul, într-o declaraţie de presă, potrivit Agerpres.

În cazul medicului de la Secţia de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov, o femeie de 30 de ani, aceasta ar fi prezentat o diplomă de absolvire a Universităţii de Medicină şi Farmacie din 2013, însă decanul instituţiei susţine că documentul arată ca un fals.

. „Nu este absolventa noastră, iar diploma arată ca un fals, după mai multe repere!”, afirmă Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină de la UMF Carol Davila, potrivit realitatea.net.

Surprinsă în imagini, prezentate de Libertatea, în sala de operaţie, intervenind asupra unei paciente, explicaţia medicului ar fi fost: „Doar serveam instrumentarul”.

Medicul nu ar avea parafă de la DSP şi nici aviz de la Colegiul Medicilor, lucrând pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”

În ceea ce priveşte asistentul medical din judeţul Călăraşi care consultă pacienţi, oamenii spun că pe medicul pe al cărui nume este făcută parafa nu l-au mai văzut de ani, potrivit ziare.com.

„Este parafa domnului doctor, care este pe teren. Nu sunt medic, sunt asistent medical. Nu ii consult doamna eu, eu doar le dau hartiile de la domn doctor”, a spus asistentul medical unui reporterul pe care îl consultase în timp ce era filmat cu camera ascunsă.

Medicul susţine însă că vine în fiecare zi la cabinet, chiar dacă oamenii spun că nu l-au văzut de un an.

surse: agerpres.ro, realitatea.net, ziare.com


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

VIDEO/FOTO. Piersic la ANIVERSARE. A primit CADOU cinematograful în care era să se NASCĂ. Momente MEMORABILE cu actorul clujean

Publicat

florin piersic cinema inaugurare 2.jpg

Florin Piersic. Marele Florin Piersic. Unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai îndrăgiţi actori români, clujeanul Florin Piersic împlineşte 86 de ani în 27 ianuarie.

În urmă cu 11 ani, de ziua sa, a dat nume unui cinematograf din Cluj-Napoca. Pe 26 ianuarie 2011 a fost inaugurat, după modernizare şi rebotezare, Cinema “Florin Piersic” din Cluj-Napoca. Atunci, aproape 1.000 de persoane au venit să-l felicite pe actor. Iar Florin Piersic a apărut călare, ca unul dintre personajele sale, “Mărgelatu”. Şi încă un amănunt: era să se nască tocmai în cinematograful care îi poartă numele.

Milionul de euro pentru Cinematograful Florin Piersic

Pentru amenajarea cinematografului, Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmului a alocat 720.000 de lei. Sala de cinema are 720 de locuri. Şi a fost amenajată cu aparatură de ultimă generaţie.


De asemenea, şi prin contribuţia municipalităţii, cinematograful a fost dotat cu un sistem de proiecţie -cu sunet dolby surround şi aparatură pentru difuzarea de filme în sistem 3D- în valoare de peste un milion de euro.

Piersic a apărut călare pe cal

Florin Piersic a sosit la inaugurarea cinematografului care îi poartă numele pe un cal de tracţiune. Şi a fost costumat în hainele personajului său “Mărgelatu”.


“Nici în visele mele cele mai frumoase nu mi-am imaginat că la 75 de ani, pe care îi împlinesc mâine, voi primi acest cadou. Nimic în viaţă nu mi-aş fi dorit mai mult decât să fie de faţă şi părinţii mei”, spunea Florin Piersic.

Era să se nască în cinematograf

El a povestit cum, în ziua naşterii sale, mama sa se afla la Cinematograful “Republica”, acum Cinematorgraful „Florin Piersic”, la filmul…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Profesoară din Botoșani, anchetată de polițiști pentru purtare abuzivă

Publicat

educatie invatamant studiu carti scoala.jpg

Poliţiştii botoșăneni anchetează o profesoară de la Liceul Dimitrie Cantemir Darabani pentru purtare abuzivă, informează AGERPRES.

Ancheta în acest caz a început după ce tatăl unei eleve a depus plângere împotriva profesoarei, pe care a acuzat-o că ar fi agresat-o fizic şi verbal pe fiica sa, elevă în clasa a XI-a, pe motiv că aceasta ar fi fost găsită într-un bar în timpul orelor.

„În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă. Urmează să stabilim cu exactitate împrejurările comiterii faptei, iar, în funcţie de rezultate, vor fi dispuse măsuri legale”, a informat Nenişcu.

La rândul său, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ada Macovei, a conformat existenţa unei anchete în acest caz.

“Ancheta este în desfăşurare”, a precizat Macovei.

Sursa: AGERPRES

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Iuliu MERCA ar fi împlinit azi 74 de ani. „E unic și UNIC va rămâne”

Publicat

merca.jpg

Azi, 26 ianuarie ar fi trebuit să îl aniversăm pe Iuliu Merca, muzicianul de al cărui nume se leagă existenţa uneia dintre cele mai iubite trupe rock din România, Semnal M din Cluj-Napoca. Ar fi împlinit 74 de ani.

iuliumerca

Din păcate, n-a fost să fie. În 27 iulie 1999, la Costineşti, înainte de un concert, inima lui mare a încetat să mai bată.

Formaţia pe care a condus-o din 1977 , Semnal M, trăieşte, însă, şi azi, graţie, în principal, compoziţiilor semnate Iuliu Merca şi, de asemenea, graţie vocii sale inconfundabile şi măiestriei sale în a mânui chitara.

Piese precum „Moara”, „La fereastra ta”,  „Bal la Apahida”, „Spune-mi cine eşti” , „Trenul cursă de persoane Apahida-Cluj-Napoca” vor rămâne veșnic în antologia rock-ului românesc.

N-a fost doar un mare artist ci a fost şi un mare patriot. Dacă ascultaţi compoziţiile sale, „Iancu Pribeag” sau „Planeta visurilor noastre” o să realizați acest lucru.

merca 2

A fost un mare român dar n-a urât niciodată alte naţii. Nu întâmplător, la Semnal M, de-a lungul anilor, au cântat un Istvan Nagy, un Norbert Halmágyi, un Ferencz Molnar sau regretatul Francisc (Ferencz) „Saci” Solomon.

Despre cine a fost şi ce a reprezentat Iuliu Merca, pentru rock-ul românesc, cel mai bine a spus-o fostul basist, compozitor şi lider al unei trupe la fel de celebre şi de iubite, regretatul Liviu Tudan, lider al formaţiei „Roşu şi Negru”:

„Iuliu Merca e unic și unic va rămâne”, a spus regretatul Liviu Tudan.

Istvan Nagy, fostul său coleg din trupă. scria azi pe pagina sa de Facebook:

„Iuliu Merca, Leaderul formatiei Semnal M, astazi ar fi implinit 74 de ani, DUMNEZEU sa il ohneasca in Pacea LUI vesnica,…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Braşov: Pompierii au intervenit la 51 de evenimente zilnic. Cele mai multe misiuni în contextul pandemiei

Publicat

Arhivă foto

Pompierii militari şi voluntari braşoveni au intervenit, anul trecut, în medie, la 51 de evenimente pe zi, în total la peste 18.000 de evenimente, cele mai multe misiuni fiind efectuate în contextul pandemiei de COVID-19, reiese din raportul de Evaluare a activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov.

Conform raportului ISU Braşov publicat miercurim cele mai multe misiuni ale pompierilor din au fost în contextul pandemiei: de transporturi (de vaccinuri, personal de vaccinare şi persoane) – 1.305 şi de verificare a concentraţiei de oxigen în secţiile ATI – 2.014, precum şi acţiuni de decontaminare a tehnicii şi personalului.

„În contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, cu ocazia desfăşurării activităţilor de control specifice au fost verificate şi măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei COVID -19. Aceste verificări au fost desfăşurate inclusiv pe timpul nopţii şi în toate weekend-urile, atât în regim propriu sau în echipaje mixte cu IPJ şi IJJ”, se arată în documentul ISU Braşov.

În 2021, pompierii braşoveni au avut 12.613 cazuri asistate de SMURD.

Ei au intervenit la peste 900 de accidente pe căile de transport

Ei au intervenit la peste 900 de accidente pe căile de transport, majoritatea, 894, la accidente rutiere, şi în nouă cazuri la evenimente feroviare.

De asemenea, 4.105 intervenţii au fost în colaborare cu gărzile civile şi pompierii voluntari, din care peste 500 au fost incendii şi incendii de vegetaţie şi deşeuri şi alte aproape 500 de asistenţă a persoanelor.

Totodată, au fost înregistrate 428 acţiuni de asigurare/supraveghere a zonelor afectate, din care şase explozii, şi peste 800 de acţiuni preventive şi de informare la instituţii, operatori economici, populaţie.

Pe linie de avizare/autorizare, în perioada analizată, totalul cererilor privind emiterea de avize, autorizaţii de securitate la incendiu şi protecţie civilă şi acorduri a fost de 820, se arată în raportul citat.

Prin aplicaţia RO-Alert au fost transmise în total un număr de 837 mesaje

Prin aplicaţia RO-Alert au fost transmise în total un număr de 837 mesaje către diferite zone din judeţ, cele mai multe – 805 fiind pentru semnalarea prezenţei unor animale sălbatice în zone populate, şase pentru comunicarea de informaţii în contextul pandemiei SARS-Cov2 (introducerea carantinei în localitatea Sânpetru, depăşirea incidenţei la nivelul anumitor UAT) şi 26 pentru fenomene meteorologice periculoase imediate.

„De asemenea, inspectoratul nostru a participat la misiunea internaţională de sprijin pentru stingerea devastatoarelor incendii de vegetaţie şi de pădure ce au afectat mai multe zone din Grecia, în luna august, ca urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, cu număr de zece subofiţeri şi o autospecială destinată stingerii incendiilor de pădure, care au intervenit în insula Evia”, se mai arată în raportul de activitate al ISU Braşov pentru 2021. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe