Connect with us

ACTUALITATE

Noi condiţii de intrare în Austria, în contextul pandemiei de COVID-19

Publicat

mae

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că autorităţile austriece au revizuit condiţiile de intrare în Republica Austria, în contextul pandemiei de COVID-19, astfel că, începând de luni, intrarea pe teritoriul acestei ţări este permisă cu prezentarea unor documente privind vaccinarea sau trecerea prin boală, fiind menţionate şi categoriile de persoane care vor fi plasate în carantină.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, persoanele vaccinate cu schema completă trebuie să prezinte un certificat de vaccinare cu un ser autorizat şi dovada efectuării dozei booster, iar cele care nu au doza booster, trebuie să prezinte un certificat de vaccinare cu un ser autorizat şi rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, a cărui valabilitate să nu depăşească 72 de ore de la data prelevării probelor.

De asemenea, persoanele vindecate vor prezenta un document care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării şi pentru care poate fi prezentat un certificat medical de vindecare şi rezultatul negativ al unui test pentru virusul SARS-CoV-2, de tip PCR, a cărui valabilitate să nu depăşească 72 de ore de la data prelevării probelor.

Persoanelor vaccinate sau vindecate care nu prezintă rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS CoV-2 sau dovada efectuării dozei a 3-a/booster li se aplică măsura carantinei pentru o perioadă de 10 zile. Măsura carantinei poate fi încheiată de îndată ce persoana în cauză prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, precizează sursa citată.

Persoanele care nu îndeplinesc niciuna dintre aceste condiţii trebuie să se înregistreze prin intermediul platformei Pre Travel Clearance – PTC (https://entry.ptc.gv.at/en.html) şi vor fi plasate în carantină pentru o perioadă de 10 zile. Măsura carantinei poate fi încheiată anticipat, începând cu ziua a cincea, dacă persoana în cauză prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Sunt exceptate de la noile măsuri următoarele categorii de persoane: minorii cu vârsta de până la 12 ani; persoanele care din motive medicale nu pot fi vaccinate şi care prezintă documente justificative în acest sens; femei însărcinate, membrii personalului misiunilor diplomatice, consulare sau ai organizaţiilor internaţionale, precum şi membrii acestora de familie cu care locuiesc în aceeaşi gospodărie).

MAE informează că noile măsuri nu modifică condiţiile de tranzit şi că, în funcţie de evoluţia pandemiei de COVID-19, autorităţile austriece pot adopta măsuri suplimentare.

Totodată, MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 24 65 şi 0043 1 505 23 81, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 0043 699 117 26027. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Ziua Familiei – 15 Mai: Un omagiu celor care ne sunt alături în fiecare zi

Publicat

ziua familiei – 15 mai: un omagiu celor care ne

Publicitate

15 Mai – Ziua Internațională a Familiei: O zi dedicată celor care ne oferă sprijin, iubire și apartenență. Indiferent de forma pe care o are, familia rămâne nucleul vieții noastre. Astăzi, să ne amintim cât de prețios este să avem alături oameni care ne susțin, ne așteaptă cu brațele deschise și ne iubesc fără condiții.

În fiecare an, la data de 15 mai, întreaga lume marchează Ziua Internațională a Familiei, o ocazie specială…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX: Sfântul Ierarh Iacob Putneanul, mitropolitul Moldovei

Publicat

calendar ortodox: sfântul ierarh iacob putneanul, mitropolitul moldovei

Publicitate

Sfântul Iacob s-a născut la 20 ianuarie 1719 într-o familie dreptcredincioasă din Bucovina. Crescând în duhul adevăratei evlavii, la numai 12 ani a intrat în viaţa monahală.

Formarea sa duhovnicească este legată de obştea Mănăstirii Putna și a Sihăstriei Putnei, dar şi de Mitropolitul Antonie al Moldovei (1730-1740), al cărui ucenic a fost (acelaşi mitropolit care, în Kiev, l-a convins pe viitorul sfânt Paisie de la Neamț să vină în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Două spectacole în acest sfârșit de săptămână, la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Publicat

două spectacole în acest sfârșit de săptămână, la teatrul „mihai

Publicitate

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani invită botoșănenii în acest sfârșit de săptămână, la spectacolele „Bani din cer” de Ray Cooney și „Watch dogs” de Lucian Băleanu.

Iubitorii de teatru sunt așteptați, sâmbătă, 17 mai, de la ora 1900, la Teatrul „Mihai Eminescu” la spectacolul „Bani din cer” de Ray Cooney, în regia lui Alexandru Vasilachi.

Regia artistică şi coloana sonoră: Alexandru Vasilachi

Scenografia: Mihai…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (351)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (351)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Poetul, eseistul şi criticul literar spaniol Juan Carlos Abril, în „Observator cultural” nr. 978 din 2019, despre poezie, într-un interviu acordat Doinei Ioanid: „Da, poezia este o necesitate de expresie, deşi, ca limbaj vorbit, trebuie să o învăţăm. Ne este dificil atunci când nu cunoaştem codul, ne încarcă cu semnificaţiile şi…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe