EVENIMENT
Noi detalii din anchetă: Răzvan Ciobanu conducea cu peste 120 km/h când a murit
Au apărut noi detalii în dosarul morții designerului Răzvan Ciobanu. În dimineața în care s-a stins, la Săcele, acesta conducea cu o viteză de peste 120 de kilometri pe oră.
Detaliile au fost dezvăluite pe surse de presa centrală după expertiza tehnică preliminară a maşinii. Valorile la care s-au deschis airbag-urile diferă, însă cert este că designerul conducea cu viteză excesivă.
Potrivit observator.tv, airbag-urile s-au deschis la 160 de km la oră, în momentul impactului cu primul copac, dar, dat fiind că mașina a fost încetinită pe distanţa în care a rulat pe câmp, de terenul accidentat, „este posibil ca pe şosea să fi avut aproape de 200 la oră”.
Agenția de știri Mediafax precizează, însă, că, de fapt, viteza în momentul impactului a fost de 126 de kilometri pe oră, notând, însă, că „istoricul înregistrat de computerul de bord arată că bolidul a circulat şi cu 250 de kilometri pe oră”.
Răzvan Ciobanu conducea mașina unor prieteni alături de care venise la mare în noaptea de Înviere. În dimineața accidentului a plecat singur spre Capitală, dar se pare că a greşit drumul.
În urma impactului devastator, designerul a fost aruncat din maşină, suferind răni care i-au fost fatale. Anchetatorii au anunţat că Ciobanu a murit din cauza unui politraumatism cu ruptură de aortă cu hemoragie internă, ce a mai asociat ruptură pulmonară, hepatică și de coloană toracală.
Creatorul de modă a fost înmormântat, joi, în Cimitirul Progresul din București. Conform Libertatea.ro, la ceremonie au participat oameni obișnuiți și multe vedete din showbiz, iar slujba s-a terminat în aplauze. „Să ne întâlnim cu el să ne facă haine în Împărăția lui Dumnezeu ”, a spus preotul.
La final, prezentatoarea de televiziune Ilinca Vandici și fashion-editorul Iulia Albu au ținut un mic discurs în memoria acestuia.
EVENIMENT
Elevii vor putea obține calificări rapide și acces direct spre piața muncii. Daniel David: Transformăm învățământul tehnologic
Ministrul Educației și Cercetării, clujeanul Daniel David, a aprobat ordinele prin care învățământul profesional și tehnologic va fi reorganizat la nivel național începând cu anul școlar 2026-2027.
Ministerul introduce un model complet nou de formare, înlocuind vechiul sistem al „școlilor profesionale” cu o filieră tehnologică modernizată și conectată la economia reală și la nevoile pieței…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
Un incendiu a izbucnit, miercuri, 19 noiembrie, în jurul orei 10.40, pe raza localității Vinerea.
Din primele informații primite prin 112 de către pompierii militari, acoperișul unei locuințe de pe strada Râului ar fi fost cuprins de flăcări.
La fața locului intervin pompierii din Sebeș cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, alături de un echipaj de prim ajutor al SVSU Cugir.
Misiunea pompierilor este în dinamică. Știre în curs de actualizare.
O persoană…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Copiile de acte vor putea fi declarate conforme cu originalul prin semnătură electronică. Lege adoptată de Parlament
Proiectul de lege care prevede conformarea documentelor cu originalul prin aplicarea semnăturii electronice a fost adoptat de Camera Deputaților miercuri, 19 noiembrie.
Proiectul de lege pentru modificarea art.150 alin.(2) din Legea nr.134/2010 privind Codul de procedură civilă a fost adoptat de Camera Deputaților cu 253 de voturi pentru, 20 contra și 2 abțineri.
Conformarea cu originalul a actelor prezentate în copie se va putea face și prin semnătură electronică, fără ca…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO. Prof. dr. Marcel Tanțău: Există o creștere a cancerelor gastrice. În toată lumea se mănâncă prost, nu doar la noi
Prof. univ. dr. Marcel Tanțău, medic primar gastroenterolog și șef al Secției IV Gastroenterologie la Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor”, spune că, în ultimii 20-30 de ani, asistăm la o recrudescență a cancerelor, și nu doar a celor gastrice, iar boala apare la pacienți tot mai tineri.
Medicul clujean susține că oamenii au schimbat mult obiceiurile alimentare în…
Citește mai mult pe Cluj24.ro


