Connect with us

ACTUALITATE

Noi măsuri anunțate în Polonia: Vaccinarea obligatorie pentru unele locuri de muncă

Publicat

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat luni că guvernul său va prezenta în zilele următoare o nouă serie de restricţii antiepidemice ca răspuns la noua variantă a coronavirusului, Omicron, şi analizează cum va gestiona situaţia în perspectiva Crăciunului, transmite Reuters.

‘Mâine sau poimâine cel târziu, vom prezenta un al doilea (pachet de măsuri) legat de situaţia Crăciunului şi ca reacţie la mutaţia Omicron a virusului, pentru că situaţia nu arată bine, într-adevăr… Avem multe decese’, a afirmat Morawiecki într-o conferinţă de presă.

‘Vom întări mecanismul de vaccinare, care va deveni obligatorie pentru unele locuri de muncă. Examinăm acest lucru şi, cu siguranţă, vom discuta restricţii mai puternice în anumite locuri pentru persoanele care nu sunt vaccinate’, a adăugat premierul polonez.

În prezent, restricţiile antiepidemice sunt relativ limitate în Polonia, printre ele aflându-se obligativitatea purtării măştii în spaţiile închise.

Numai 54% dintre polonezi sunt complet vaccinaţi, sub media de 66,4% din Uniunea Europeană.

Polonia a interzis de la sfârşitul lunii noiembrie legăturile aeriene cu şapte state africane

Din cauza îngrijorărilor provocate de noua variantă Omicron, Polonia a interzis de la sfârşitul lunii noiembrie legăturile aeriene cu şapte state africane, a extins perioada de carantină pentru unii călători şi a redus numărul maxim de persoane care pot avea acces simultan în magazine, restaurante sau baruri.

Ministerul Sănătăţii a raportat luni 13.250 de cazuri noi de infectare cu coronavirus şi 25 de decese asociate COVID-19, dar bilanţul este de obicei mai scăzut după weekend.

Polonia, ţară cu 38 milioane de locuitori, a consemnat de la debutul pandemiei peste 3,5 milioane de cazuri de infectare şi 85.700 de decese. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Patru comune din județul Cluj libere de COVID

Publicat

covid 19.jpg

Patru comune din județul Cluj înregistrează  zero cazuri de COVID în ce cea mai mare ratpă de incidență rămâne în Ciurila, unde a ajuns la 25,30 la mia de locuitori.

Potrivit DSP Cluj, cele patru comune cu incidență zero sunt Beliș, Bobâlna, Cămărașu și Sânmartin.

La nivelul județului se înregistrează o rată de 7,47 la mia de locuitori, iar în municipiul Cluj-Napoca rata este de 10,67.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Probleme pentru Celine Dion. A anulat finalul unui turneu

Publicat

Cântăreaţa canadiană Celine Dion a anunţat că ultimele concerte programate în cadrul etapei nord-americane a turneului său „Courage” au fost anulate din cauza unor probleme de sănătate persistente, informează AFP.

„Chiar speram să fiu pregătită să mă întorc pe scenă acum, însă descopăr că trebuie să am mai multă răbdare”, a scris vedeta pe Twitter.

Cântăreaţa, ale cărei concerte au trebuit să fie amânate din cauza pandemiei, îşi anulase deja spectacolele programate în Las Vegas între noiembrie 2021 şi februarie 2022. Ea urma să îşi reia turneul pe 9 martie la Denver şi să urce pe scenă în circa 15 oraşe americane şi canadiene până pe 22 aprilie.

Aceste spectacole au fost, de asemenea, anulate deoarece recuperarea cântăreţei, care suferă de „spasme musculare severe şi persistente”, „durează mai mult decât s-ar fi aşteptat”, a precizat staff-ul artistei într-un comunicat.

Celine Dion susţinuse primele 52 de concerte ale turneului înainte de începerea pandemiei în martie 2020.

Spectacolele din etapa europeană a turneului „Courage” rămân însă programate. Acestea ar trebui să înceapă pe 25 mai la Birmingham, în Marea Britanie. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

Țara care a înregistrat primele sale decese cauzate de varianta Omicron

Publicat

omicron

Iranul a înregistrat primele decese confirmate ca fiind cauzate de varianta Omicron, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii iranian, informează dpa.

Până acum, trei iranieni au murit de această variantă puternic transmisibilă şi mai mult de 1100 de persoane au fost infectate la nivel naţional, a precizat ministerul, potrivit agenţiei de presă Tasnim.

În contextul unei acute crize economice, guvernul de la Teheran vrea să impună din nou limite drastice pentru viaţa publică, în încercarea de a combate un nou val de contaminări.

Iranul a fost deja lovit puternic de pandemie, însă numărul de contaminări a început să scadă după ce vaccinurile au devenit mai accesibile populaţiei, vara trecută.

Până acum, mai mult de 60% dintre cei aproape 84 de milioane de iranieni au fost vaccinaţi cu două doze şi au început să fie administrate şi doze de rapel.

De la izbucnirea pandemiei, în Iran au fost înregistrate peste 132.000 de decese cauzate de COVID-19 şi peste 6,2 milioane de contaminări. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

Neculai, care adună cartoane în Cluj, nevoit să doarmă sub CERUL liber. I s-a tăiat curentul din baraca din Parcul Feroviarilor

Publicat

neculai.jpg

Neculai, bărbatul care adună cartoane cu un căruț în Cluj-Napoca și le vinde la centrele de colectare, doarme sub cerul liber după ce i s-a tăiat curentul de la baraca pe care o folosea în Parcul Feroviarilor.

”O noapte geroasă de iarnă. 14 spre 15 ianuarie 2022. Toți cei de la poliția comunitară din Primăria Cluj Napoca, sunt bine acasă la căldură. Nu îi interesează ce se întâmplă cu cei defavorizați. Nu le pasă. Rămân de gheață, dacă o persoană fără adăpost îngheață ori moare.O persoană fără adăpost, locuiește de peste 20 de ani întro baracă din Parcul Feroviarilor.

Nu cerșește, își câștigă existența din strângere de cartoane. Toată ziua trage după el un căruț încărcat cu cartoane. Nu are antecedente penale. Și ce s-au gândit domnii polițai comunitari, ca fără să îi dea timp de 2 sau 3 săptămâni să își caute unde să stea, să- l dea afară din acea baracă. Dar cum?

Au tăiat cablul de curent la care era conectată acea baracă. Neculai este persoana care stă acolo. Vineri 14 ianuarie au tăiat cablul de curent iar noaptea Neculai a dormit în frig.

Nu știu dacă va îngheța ori nu. Îi pasă cuiva dacă pățește ceva? Îi pasă cuiva dacă Neculai se răcește ori îngheață? Cei care au tăiat firul de curent s-au gândit la urmarea faptei lor? Între orele 3 și 5 în fiecare noapte Nicolae se trezește își ia căruțul și merge după cartoane”, a spus Cristian Marcel Vasilescu, un clujean care îl mai ajută pe Neculai.

Neculai a declarat pentru Cluj24 că în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost dus de Poliția Locală la adăpostul pentru oamenii străzii de pe strada Oașului, unde a fost lovit de un bărbat care dormea acolo, astfel…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe