Connect with us

ACTUALITATE

Accesul europenilor cu cazier, interzis în Anglia

Publicat

Marea Britanie va introduce de la 1 ianuarie noi reguli prin care va interzice intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor din Uniunea Europeană care au cazier, ceea ce va însemna un tratament egal pentru aceştia cu regimul aplicat cetăţenilor cu situaţii similare din restul ţărilor lumii, transmite Reuters.

‘Prea mult timp, regulile UE ne-au obligat să acceptăm infractori străini periculoşi, care abuzează de valorile noastre şi ne pun în pericol modul de viaţă, pe străzile noastre’, a afirmat ministrul de interne Priti Patel.

‘Marea Britanie va fi mai sigură datorită controalelor de frontieră mai ferme şi mai corecte atunci când infractorii străini, indiferent de naţionalitate, vor fi supuşi aceloraşi reguli’, a spus Patel.

Modificările vor fi prezentate joi în parlament.

Ele prevăd că infractorilor străini condamnaţi la cel puţin un an de închisoare li se va interzice intrarea în Regatul Unit, iar pentru cei cu sentinţe mai scurte decizia va fi luată în funcţie de fiecare caz individual.

Şi cei care nu au executat condamnări ar putea fi respinşi la graniţă dacă sunt recidivişti sau au primit o condamnare de orice fel în precedentele 12 luni şi nu au mai intrat anterior în Marea Britanie.

Potrivit guvernului, aceste reguli, care nu li se vor aplica cetăţenilor UE acoperiţi de măsuri din acordul de Brexit, se înscriu în eforturile menite să consolideze frontierele ţării.

Controlul imigraţiei a fost unul din factorii-cheie în votul pe care l-au dat britanicii în 2016 în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană.

Responsabili din poliţie şi securitate au avertizat însă că Marea Britanie va fi mai puţin sigură dacă nu va fi convenit un acord asupra relaţiilor viitoare cu UE înaintea datei de 31 decembrie, când ia sfârşit perioada de tranziţie.

Anunţul guvernului intervine, totodată, după ce Curtea de Apel din Londra a decis miercuri că deportarea forţată a migranţilor cu doar 72 de ore de la înştiinţarea lor este ilegală. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru un bărbat de 61 de ani

Publicat

smurd.jpg

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru un bărbat de 61 de ani, aflat în stare gravă.

Botoșăneanul a suferit un infarct miorcardic acut și medicii au decis transferul pe calea aerului la o clinică din județul vecin.

Aeronava SMURD a aterizat pe heliportul din municipiul Botoșani

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tânăr din Botoșani, bătut crunt în gara din Bacău. A fost transportat la spital

Publicat

batut1.jpg

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Botoșani, a fost agresat în urma unei discuții tensionate cu un alt bărbat, vineri seara, în jurul orei 19.45, în gara din Bacău.

Echipajul de jandarmi din Bacău a intervenit imediat după alertă și a acționat rapid în acest caz. Victima a primit primul ajutor pe loc și a fost asistată până la sosirea unei ambulanțe, care a preluat-o și transportat-o la spital pentru investigații suplimentare și tratament medical, relatează desteptarea.ro.

Agresorul, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Bacău, a fost identificat și reținut de către jandarmi. Incidentul a avut loc în cadrul unei dispute care a escaladat, culminând cu agresiunea în zona feței a victimei.

Jandarmii au întocmit actele necesare…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tânăr de 32 de ani, bănuit de furtul a 6500 de lire în comuna Mihai Eminescu, săltat de polițiști și dus în arest

Publicat

arest1.jpg

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au anunțat astăzi că la data de 16 martie a.c., în jurul orei 21:00, au identificat, în municipiul Botoșani, pe strada Sucevei, un tânăr de 32 de ani, din comuna Mihai Eminescu, pe numele căruia era emis un mandat de aducere.

Acesta este bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat, comisă la data de 25 februarie a.c.

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta ar fi pătruns fără drept, în locuința persoanei vătămate, un barbat de 53 de ani, din comuna Mihai Eminescu, de unde ar fi sustras 6.400 de lire.

“Tânărul a fost condus la sediul poliției, iar ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore”, a transmis purtătorul de cuvânt al…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cod galben de ceață pentru cea mai mare parte a județului Botoșani

Publicat

1669268357 ceata.jpg

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru cea mai mare parte a județului Botoșani, valabil până la ora 09:00.

Din această cauză, pe drumurile din localitățile menționate se va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, ISU Botoșani recomandă conducătorilor auto adaptarea vitezei la condițiile de drum.

Circulați prudent pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic.

În situații de urgență, care vă pun în pericol viață sau bunurile, sunați imediat la 112.

Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24, gata pentru a vă sprijini în situații de urgență, a transmis ISU Botoșani.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe