Connect with us

ACTUALITATE

Noi reguli introduse de Uniunea Europeană privind piața cripto

Publicat

criptomonede

Companiile de criptomonede vor avea nevoie de o licență și de garanții pentru clienți pentru a emite și a vinde active digitale în Uniunea Europeană, în conformitate cu noile norme revoluționare convenite de blocul comunitar pentru a domoli o piață volatilă de tip „Vestul Sălbatic”, scrie Reuters.

La nivel mondial, activele criptografice sunt în mare parte nereglementate, operatorii naționali din UE fiind obligați doar să acționeze pentru combaterea spălării banilor.

Reprezentanții Parlamentului European și ai statelor UE au ajuns la un acord cu privire la legea privind piețele de criptoactive.

„Astăzi am pus ordine în Vestul Sălbatic al criptoactivelor și am stabilit reguli clare pentru o piață armonizată”, a declarat Stefan Berger, un deputat german de centru-dreapta care a condus negocierile.

„Recenta scădere a valorii monedelor digitale ne arată cât de riscante și speculative sunt acestea și că este fundamental să acționăm”, a spus Berger.

Noi reguli introduse de Uniunea Europeană privind piața cripto: Piețele de cripto-monede s-au prăbușit în acest an

Piețele de cripto-monede s-au prăbușit în acest an, investitorii fiind îngrijorați de creșterea ratelor dobânzilor, ceea ce a dus la prăbușirea terraUSD și la înghețarea retragerilor și transferurilor de către principalele firme de cripto-monede Celsius Network și Voyager Digital.

Bitcoin s-a prăbușit cu aproximativ 70% de la recordul de 69.000 de dolari din noiembrie, trăgând în jos întreaga piață.

Acest regulament istoric confirmă rolul UE ca organism de stabilire a standardelor pentru activele digitale, au declarat statele UE.

„Furnizorii de servicii de criptomonede vor trebui să respecte cerințe stricte pentru a proteja portofelele consumatorilor și vor trebui să devină responsabili în cazul în care pierd criptomonedele investitorilor”, au adăugat acestea.

Noi reguli introduse de Uniunea Europeană privind piața cripto: De ce este nevoie pentru a deveni lege

Pentru a deveni lege, propunerea va avea nevoie de aprobarea oficială a Parlamentului European și a statelor UE, urmată de o perioadă de punere în aplicare.

Ea oferă emitenților de criptoactive și furnizorilor de servicii conexe un „pașaport” pentru a servi clienții din întreaga UE de la o singură bază.

Deținătorilor de stablecoins – un tip de cripto-monede concepute pentru a-și menține o valoare constantă – li se va oferi o creanță în orice moment și în mod gratuit de către emitent, toate fiind supravegheate de către organismului bancar al blocului.

Robert Kopitsch, secretarul general al grupului de lobby Blockchain for Europe, care include principalele burse Binance și Crypto.com, a declarat că normele sunt „un sac mixt”, adăugând că grupul se teme „că stablecoins nu vor avea practic nicio modalitate de a fi profitabile”.

Cu toate acestea, Coinbase Global Inc , o importantă bursă de cripto-monede la nivel mondial, a declarat pe blog că noul cadru este „interesant”, oferind certitudine de reglementare pe piață și ridicând standardele industriei.

„Un set unic armonizat de norme pentru întreaga UE ne va permite să investim, să accelerăm și să ne extindem eforturile de creștere în întregul bloc.”

Noi reguli introduse de Uniunea Europeană privind piața cripto: Multe state se opun includerii în piață a tokenurilor nefungibile

Multe state se opun de mult timp includerii în piață a tokenurilor nefungibile (NFT), active digitale reprezentând obiecte, de la artă la videoclipuri. Dar, sub presiunea legislatorilor UE, compromisul de joi prevede că NFT-urile vor fi excluse „cu excepția cazului în care se încadrează în categoriile de cripto-active existente”.

În termen de 18 luni, Bruxelles va evalua dacă sunt necesare norme speciale pentru NFT-uri.

Autoritățile naționale de reglementare vor fi responsabile de acordarea de licențe pentru firmele de cripto-monede, dar vor trebui să informeze ESMA, autoritatea de supraveghere a valorilor mobiliare din UE, cu privire la operatorii mari.

ESMA va elabora standarde pentru ca firmele de criptomonede să transmită informații privind amprenta lor asupra mediului și a climei.

Statele Unite și Marea Britanie, două mari centre cripto, nu au aprobat încă norme similare.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române

Publicat

3 aprilie – ziua jandarmeriei române

Publicitate

Ziua Jandarmeriei Române este marcată în fiecare an la 3 aprilie, reprezentând data la care a fost semnat actul de înființare a jandarmeriei ‘Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi’, în anul 1850, de către domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853), potrivit portalului oficial www.jandarmeriaromana.ro.

Legiuirea promulgată de Ghica a stat la baza tuturor legilor care au urmat, principiile sale rămânând valabile în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: „Orașul geniilor” din România și concursul suprem al minților luminate

Publicat

botoșani: „orașul geniilor” din românia și concursul suprem al minților

Publicitate

Botoșaniul, cunoscut drept un adevărat „oraș al geniilor” găzduiește cea de-a 75 ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică, pentru nivelul liceal. Participă sute de elevi din toată țara, inclusiv olimpici de top. Este una dintre cele mai puternice ediții din istoria olimpiadei, scrie ADEVĂRUL

Anul acesta Olimpiada Națională de Matematică, regina concursurilor școlare la științe exacte, a fost organizată în municipiul Botoșani….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Nichita Mărturisitorul

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios nichita mărturisitorul

Publicitate

Sfântul Nichita mărturisitorul s-a născut în Cezareea Bitiniei în jurul anului 760. La opt zile după naștere mama sa a murit. Tatăl Filaret, alegând să se retragă la mânăstire l-a încredințat bunicii sale spre creștere. Nichita a fost din fragedă tinerețe un copil duhovnicesc.

A avut și un duhovnic ales, pe pustnicul Ștefan. Acesta, la un moment dat, i-a dat binecuvântarea să meargă la mânăstirea Medikion pe care Sfântul Nichifor o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe