Connect with us

ACTUALITATE

Noi restricții COVID într-un oraș cu 12 milioane de locuitori din China

Publicat

test covid coronavirus sursa dsp hunedoara
Arhivă foto

Autoritățile chineze au anunțat duminică, că vor introduce noi restricții COVID în orașul Shenzhen, unde sunt 12 milioane de locuitori. Măsurile vizează restaurantele și alte spații închise, dar vor fi aplicate și în cazul străinilor care sosesc în oraș.

Autoritățile din orașul chinez Shenzhen au decis să limiteze gradul de ocupare a restaurantelor și a altor spații închise la 50%, ca parte a măsurilor de prevenire a COVID.

Noilor sosiți în orașul din sudul țării li se va interzice accesul în restaurante, teatre și săli de sport în primele trei zile, au mai anunțat autoritățile pe WeChat.

De asemenea, autoritățile locale au cerut ca majoritatea angajaților să lucreze de acasă de luni până vineri.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Google lansează propriul chatbot, concurență pentru Chat GPT. ”Bard” este în teste: ce poate face

Publicat

google lansează propriul chatbot, concurență pentru chat gpt. ”bard” este

Compania Google va lansa propriul său chatbot (software care simulează conversaţii de tip uman cu utilizatorii prin chat) de inteligenţă artificială (AI), care va face concurență deja celebrului și revoluționarului ChatGPT. 

Potrivit BBC , noul serviciu de inteligenţă artificială conversaţională al Google se va numi Bard şi este construit pe baza familiei de modele de limbaj neuronal conversaţional LaMDA (Language Model for Dialogue Applications).

Directorul general al Google, Sundar Pichai, a declarat că Bard combină cunoştinţele despre lume cu puterea, inteligenţa şi creativitatea modelelor mari de limbaj.

Săptămâna trecută, CNBC a…

Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

O specie de pește ca în poveștile de groază a fost găsită într-o peșteră din China

Publicat

o specie de pește ca în poveștile de groază a

O specie de pește ce pare desprinsă din negura timpului a fost găsită într-o peșteră din China. Complet nepigmentat, probabil orb și cu o formațiune ca de inorog pe frunte, peștele a fost descoperit într-o groapă neagră, practic un lac mic de 1,8 metri lățime și 0,8 metri adâncime, aflat într-o peșteră din provincia muntoasă Guizhou.

Neobișnuita făptură e complet lipsită de solzi și are niște ochi mici, rudimentari, cu care, cel mai probabil, nu poate vedea nimic, scrie Live Science.

Oamenii de știință l-au descoperit întâmplător, în timp ce cercetau…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

60 luni pentru execuția subsecțiunilor Poarta Sălajului-Zalău-Nușfalău din Autostrada Transilvania. Cât costă

Publicat

60 luni pentru execuția subsecțiunilor poarta sălajului zalău nușfalău din autostrada transilvania.

A fost stabilită data limită pentru contractul privind construcția subsecțiunilor Zalău – Nușfalău și Poarta Sălajului – Zalău, din Autostrada Transilvania, care includ Tunelul Meseș, anunță CNAIR.

Astfel, ofertele pentru proiectarea și execuția celor 41 de kilometri de autostradă pot fi depuse până în data de 6 aprilie 2023.

zalau nusfalau a3 (3)60 luni pentru execuția subsecțiunilor Poarta Sălajului-Zalău-Nușfalău din Autostrada Transilvania, care includ Tunelul Meseș. Cât costă

Antreprenorul sau Asocierea de antreprenori care își va adjudeca acest contract va proiecta și va construi 41 de kilometri de autostradă, tunelul Meseș,…

Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Somnii cu ADN de aligator ar putea ajunge curând în farfuriile noastre

Publicat

somnii cu adn de aligator ar putea ajunge curând în

O echipă de geneticieni de la Universitatea din Auburn, SUA, a anunțat că a obținut somni mai rezistenți la bolile care în mod normal îi decimează după ce a adăugat ADN de aligator.

Somnii au fost obținuți prin tehnica CRISPR și pot fi mâncați în condiții de siguranță, ceea ce, probabil, se va întâmpla nu peste multă vreme.

Motivul pentru care somnii au fost manipulați genetic este acela că, numai în SUA, cererea de somni este de 50% din cererea totală de pește. Problema este că somnii crescuți în bazine speciale sunt predispuși la mai multe boli…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe