Connect with us

EVENIMENT

Noi restricţii în municipiile Slatina şi Caracal şi în trei comune cu incidenţă de peste 3/1.000 de locuitori

Publicatcarantina

Activitatea restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, precum şi activităţile cu publicul ale cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi operatorilor de jocuri de noroc sunt interzise începând de joi în municipiile Slatina şi Caracal şi în comunele Gura Padinii, Redea şi Oporelu, din cauza creşterii incidenţei cazurilor de COVID-19 la peste 3/1.000 de locuitori, a anunţat miercuri seara Instituţia Prefectului Olt.

Noile restricţii se vor aplica începând de joi, 12 noiembrie, pentru o perioadă de două săptămâni.

Incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile la mia de locuitori este la Slatina de 1,78, la Caracal – de 3,04, la Gura Padinii – 3,01, la Redea – 3,24 şi la Oporelu – de 5,09.

În aceste localităţi, începând de joi, sunt interzise: activitatea cu publicul în interiorul clădirilor a restaurantelor şi cafenelelor, activitatea în cadrul cinematografelor, spectacolele, concertele, activitatea cu publicul a operatorilor din domeniul jocurilor de noroc.

Prefectura Olt a anunţat că incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 din judeţ a crescut, ajungând miercuri la 1,62 la mia de locuitori, din acest motiv fiind instituite restricţii şi în celelalte localităţi din judeţ.

Astfel, în celelalte localităţi din judeţ, în care incidenţa cazurilor nu a depăşit 3 la mia de locuitori în ultimele două săptămâni, restricţiile vizează reducerea la 30% din capacitate a activităţilor cu publicul în interiorul restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, instituţiilor de spectacole, precum şi la operatorii de jocuri de noroc.

De la începutul pandemiei, în judeţul Olt au fost confirmate 4.982 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care 121 au fost raportate miercuri. În spitalele din judeţ sunt internate 173 de persoane, 28 fiind la ATI. AGERPRES

EVENIMENT

Crimă teribilă în județul Mureș. Corpul neînsuflețit al unei femei de 78 de ani, descoperit în curtea casei răvășite

Publicat

Polițiștii din județul Mureș au fost sesizați în urmă cu cinci zile că ușa de acces a unui imobil din comuna Gurghiu este deschisă, iar în interiorul acestuia bunurile sunt răvășite.

Polițiștii au constatat că în curtea locuinței se află proprietara imobilului, o femeie, de 78 de ani, decedată, pe corpul căreia s-au pus în evidență urme de violență.

De îndată s-a constituit o echipă de cercetare complexă, formată din polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic și cei ai Secției de Poliție Rurală nr.8 Petelea, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

La aceeași dată, a fost identificat un tânăr de 25 de ani, din comuna Gurghiu, bănuit de comiterea faptei.

Procurorul de caz a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă, sub urmărirea proprie a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, pentru omor calificat și tâlhărie calificată.

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce pedeapsă a primit directoarea unei grădiniţe din București, acuzată că a agresat mai mulţi copii

Publicat

arhivă

Ioana Neagu, directoarea grădiniţei particulare “Flipper Garden” din Bucureşti, acuzată că ar fi agresat mai mulţi copii, a fost condamnată de Judecătoria Sectorului 5 la doi ani şi opt luni închisoare cu suspendare şi plata unei amenzi penale de 58.000 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Potrivit deciziei instanţei, directoarea a fost achitată pentru o parte dintre acuzaţii, pe motiv că nu există probe sau fapta nu e prevăzută de legea penală, însă a fost condamnată pentru alte fapte, cu suspendarea executării pedepsei.

Instanţa a impus un termen de supraveghere de 4 ani, perioadă în care directoarea trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţiile din comunitate.

De asemenea, ea trebuie să efectueze 110 zile muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Bragadiru sau în cadrul Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare Bucureşti.

Pe de altă parte, magistraţii i-au interzis directoarei să comunice cu victimele sau cu părinţii acestora şi nu are voie să se apropie la o distanţă mai mică de 20 de metri de locuinţele sau unităţile de învăţământ frecventate de copiii pe care i-a agresat.

Ioana Neagu mai trebuie să achite părinţilor copiilor agresaţi daune morale în sumă totală de 34.000 de euro.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Ioana Neagu a fost trimisă în judecată în martie 2017, fiind acuzată de procurori că a agresat şase copii, cu vârsta cuprinsă între 1 şi 6 ani, care erau înscrişi la grădiniţa unde era directoare.

Ancheta în acest caz a fost demarată după ce în presă au apărut imagini cu directoarea care îi lovea pe cei mici.

Astfel, în imaginile suprinse de camerele de supraveghere, directoarea o trage pe o fetiţă de păr şi o pune într-un colţ. De asemenea, la ora de somn, supărată pe doi copii care făceau gălăgie, femeia îi smulge din pătuţ şi îi târăşte pe jos, după care îi pune pe hol cu faţa la perete, drept pedeapsă. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Leul care apare în videoclipul manelistului Dani Mocanu, găsit într-o locație din Dâmbovița

Publicat

Poliţiştii din Argeș au identificat locația unde era ținut leul care apare în videoclipul manelistului Dani Mocanu.
Potrivit unui comunicat al IPJ Argeș, polițiștii argeșeni au continuat activitățile investigative, în urma cărora a fost identificată o locație unde este deținută o felină, despre care există indicii rezonabile că ar fi animalul folosit într-un material filmat.

Citește și Percheziţii ale poliţiştilor din Argeş la domiciliul manelistului Dani Mocanu

Animalul era deținut în cadrul unei menajerii de pe raza județului Dâmbovița.

La locația în cauză au fost solicitați și reprezentanți ai A.N.S.V.S.A. și Agenției pentru Protecția Mediului Dâmbovița.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Dâmbovița.

Conform sursei citate, verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în cares-au petrecut faptele.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres în cauză se fac cercetări privind infracţiunile de cruzime şi rele tratamente aplicate animalelor.

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Podul Giurgiu-Ruse. Se circulă pe un singur fir, din cauza unor lucrări de reabilitare

Publicat

Circulaţia pe Podul Giurgiu-Ruse se desfăşoară alternativ după ce partea bulgară a demarat lucrări de reabilitare a părţii carosabile a podului, se arată într-un comunicat de presă emis joi de ITPF Giurgiu.

“Autorităţile bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu cu privire la faptul că pe partea bulgărească a Podului Prietenia se derulează lucrări de reabilitare a carosabilului pe o porţiune de aproximativ cinci sute de metri, circulaţia desfăşurându-se alternativ. Acest lucru poate genera timpi de aşteptare, atât pentru mijloacele de transport marfă, cât şi pentru turisme.

În această situaţie Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu ţine permanent legătura cu autorităţile bulgare şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare fluent şi operativ”, se arată într-un comunicat de presă emis joi de ITPF Giurgiu.

Poliţia de frontieră spune că autorităţile bulgare nu au anunţat data la care se vor finaliza lucrările, dar acest lucru va fi comunicat ulterior.

Timpul de aşteptare la controlul de frontieră pentru camioane atât pe sensul de intrare în ţară cât şi pe cel de ieşire prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, este de 40 de minute, iar pentru autoturisme este de zece minute atât la intrarea cât şi la ieşirea din România prin PTF Giurgiu. Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate