Connect with us

ACTUALITATE

Noi semne de RECESIUNE: 80% dintre companiile din România cred că o recesiune este IMINENTĂ în următorii 5 ani

PublicatCătălin Neagu - Managing Director Intrum România

O nouă ediție a Raportului European al Plăților prezintă tendințele la nivel de plăți și cashflow pe care companiile din România le înregistrează. În ediția 2019 a raportului au fost intervievate 398 de companii românești, corporații și IMM-uri cu privire la aspectele financiare și previziuni economice.

Cele mai importante concluzii ale raportului:

  • Termenul de plată în România al unei facturi în sectorul B2B este de 32,5 zile. Media la nivel European este de 34 de zile.
  • 63% dintre companiile intervievate sunt de părere că în 2, 5 sau 10 ani, în România, nu se va mai folosi numerarul ca metodă de plată.
  • Aproximativ jumătate dintre companiile intervievate, respectiv 49%, cred că o recesiune este iminentă în următorii doi ani, iar 80% dintre companii sunt convinse că în 5 ani sau mai devreme vom asista la o nouă perioadă de recesiune.

Foarte multe companii din România și din Europa resimt presiunea de a accepta termene de plată mai lungi decât cele cu care se simt confortabil. Pentru a contracara plățile întârziate, companiile trebuie să își asume responsabilitatea de a cere și de a oferi termene de plată corecte. Termenul mediu de plată al unei facturi B2B, la nivel european, este de 34 zile. În România, termenul de plată în zona B2B este de 32,5 zile pe când în sectorul public este de 27,4 zile. Cele mai lungi termene de plată se întâlnesc în Spania (52 zile), Grecia (45 zile) sau UK (44 zile).

De asemenea, 78% din companiile din România văd plățile întârziate ca o reală problemă în dezvoltarea afacerii, angajarea de nou personal și venitul companiei, pe când la nivel european, doar 50% dintre companiile intervievate își pun problema plăților întârziate.

Cauzele principale pentru care plățile se efectuează cu întârziere în sectorul B2B sunt ineficiența administrativă din cadrul companiei, situația financiară precară a companiei sau plățile întârziate intenționat.

Din ce în ce mai mulți consumatori preferă să folosească metode de plată digitale pentru a efectua plăți curente, așa că 63% dintre reprezentanții companiilor românești sunt de părere că în 2, 5 sau 10 ani se vor efectua strict tranzacții fără numerar. Românii sunt printre cei mai încrezători europeni din acest punct de vedere, în topul clasamentului situându-se Grecia, cu 67%.

Economia Europei prezintă semne de slăbiciune iar, în anumite țări, declinul economic este mai accentuat decât în altele. Managerii și proprietarii de afaceri care au experimentat deja o criză economică încep să ia măsuri de precauție, astfel încât un eventual declin economic să nu afecteze foarte mult activitatea companiei.

Întrebați despre o viitoare recesiune, 19% dintre companiile românești declară că sunt deja în recesiune, 28% dintre acestea prevăd un nou declin economic într-un an, 28% prevăd criza în doi ani, iar 20% dintre companii prognozează o nouă recesiune în următorii 3-5 ani. Cumulat, 80% dintre companiile intervievate prevăd o nouă criză economică în următorii 5 ani.

Despre Raportul European al Plăților, ediția 2019

Raportul European al Plăților este bazat pe un studiu care a fost desfășurat simultan în 29 de țări din Europa, în perioada 31 ianuarie – 5 aprilie 2019. În acest raport, Intrum a adunat informații de la 11,856 companii din întreaga Europă pentru a obține informații relevante despre comportamentul de plată și sănătatea financiară aferentă afacerilor europene. Rezultatele care au stat la baza ediției dedicate României au fost bazate pe răspunsuri din partea a 398 de companii locale, selecționate aleator din punct de vedere al mărimii și al industriei.

“Educația financiară în sectorul business to business este din ce în ce mai importantă pentru o creștere sănătoasă. A previziona fluxul de numerar este o activitate cheie în orice companie și stă la baza unei dezvoltări sustenabile. Cu ajutorul Raportului European al Plăților ne dorim să aducem în atenția mediului de afaceri tendințele financiare pe care companiile le observă în activitatea lor și astfel, să se poata lua măsurile necesare.”, declară Cătălin Neagu, Managing Director Intrum România.

Întregul raport este disponibil la adresa:  https://www.intrum.ro/epr-2019/


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Preţ-record al energiei pe bursă, pe fondul caniculei şi al închiderii unui reactor de la Cernavodă

Publicat

Preţul energiei pe Piaţa pentru Ziua Următoare cu livrare vineri are o medie-record de 645 de lei pe MWh, potrivit datelor operatorului bursier OPCOM.

Totodată, preţul maxim orar este de 885,7 lei pe MW, de asemenea unul istoric, între orele 20:00 şi 21:00.

Aceasta pe fondul temperaturilor extrem de ridicate din aceste zile, consumul atingând valori-record pentru perioada de vară.

În plus, Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional miercuri seara, ca urmare a unui tranzient în sistemul energetic, care a afectat partea clasică, fără a fi afectate funcţiile de securitate nucleară ale unităţii, a anunţat, joi, Nuclearelectrica.

„Deconectarea automată a Unităţii 2 s-a produs în condiţii de siguranţă, toate sistemele unităţii funcţionând şi răspunzând conform proiectului în astfel de situaţii”, spun reprezentanţii societăţii.

Aceştia subliniază că deconectarea automată a Unităţii 2 şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător.

Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă operează Unităţile 1 şi 2, fiecare cu o putere instalată de producţie de 700 MW, aceste reactoare asigurând aproximativ 20% din necesarul de energie al României. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Explicaţiile lui Nicuşor Dan, după ce un şobolan a muşcat un tânăr: Numărul rozătoarelor nu a crescut în Capitală

Publicat

Nu există o creștere semnificativă a numărului de șobolani față de anii precedenți, spune primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. El spune că Bucureștiul s-a confruntat și cu o conjuctură nefericită, cu gunoaie pe stradă, luni de zile, referindu-se la situația din Sectorul 1.

„La dezinsecție suntem la al cincilea tratament împotriva insectelor, în special a țânțarilor. În ceea ce privește deratizarea, suntem la capătul primului tratament pe care l-am făcut în ceea ce prevede planul de acțiune votat în CGMB, adică spații publice, subsoluri de blocuri, subsoluri de instituții, spitale, școli și parcuri ale municipalității. Am avut și o conjuctură nefericită cu gunoaie pe stradă luni de zile… Aici suntem”, a spus primarul general Nicușor Dan.

Dan a spus că „pe ceea ce înseamă rozătoare, mai mult decât ceea ce vedem noi toți, nu există”.

„În opinia mea, nu există o creștere a număruui de rozătoare semnificativă față de anii precedenți. Motivul pentru care fenomenul acesta, înainte să avem o informație exhaustivă a locurilor în care putem să îi găsim nu putem să-i cotrolăm în totalitate. Noi nu știm în momentul de față care sunt toate subsolurile de bloc. Nu știm nici măcar care sunt proprietățile municipalității, darămite să știm care sunt clădirile abandonate din București. Deci, pur și simplu, această informație nu există. Operatorii de deratizare se duc unde știu ei că trebuie să meargă”, a mai spus primarul Capitalei.

El a mai spus că este un caz izolat cel al tânărului mușcat de șobolan în Capitală. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

Avertizare hidrologică: Judeţele Suceava şi Botoşani, sub cod portocaliu de INUNDAȚII

Publicat

arhiva foto

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, joi după-amiaza, o avertizare Cod portocaliu pentru râuri din judeţele Suceava şi Botoşani, valabilă până la ora 22:00.

Potrivit INHGA, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice Siret – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte Acumularea Bucecea, Suceava – bazin amonte S.H. Ţibeni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Ţibeni – amonte S.H. Iţcani, judeţele Suceava şi Botoşani.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic: Suceava – bazin amonte S.H. Ţibeni, precizează INHGA. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bitdefender: Peste 400.000 de e-mailuri de şantaj în România. Hackerii cer recompense de 1.250 de dolari

Publicat

Un val masiv de e-mail-uri de şantaj, prin care hackerii cer câte 1.250 de dolari ca să nu publice imagini compromiţătoare cu victimele, a fost identificat în România de către experţii Bitdefender.

Atacul este răspândit la scară globală. Cele mai mari volume, de peste 400.000 de e-mail-uri, sunt trimise către România, urmată de Italia şi Olanda.

„Mesajele par a veni de la multiple adrese IP din Europa, Asia, Africa şi America de Nord şi de Sud. Sunt distribuite printr-o reţea amplă de calculatoare controlate de acelaşi grup infracţional. Hackerii bombardează cât mai multe potenţiale ţinte cu mesaje înşelătoare. Speră că vor păcăli naivii să le cadă în plasă. Atacatorii se folosesc de pretextul unor breşe de securitate care ar fi expus conturile şi parolele victimelor. Susţin că ar fi cumpărat de la alţi hackeri datele de acces pe care acestea le folosesc. Asta le-ar fi permis ulterior să instaleze diverse ameninţări informatice pe sistemul compromis şi, deci, să spioneze întreaga activitate online a celui şantajat, inclusiv să aibă înregistrări video şi audio cu momente intime din viaţa personală a ţintei”, susţin specialiştii.

Similar cu alte campanii de şantaj identificate de cercetătorii Bitdefender, victimele au termen de 48 de ore să plătească atacatorilor contravaloarea a 1.250 de dolari în Bitcoin. Cei şantajaţi sunt sfătuiţi de către atacatori să nu răspundă mesajului primit şi să evite să contacteze poliţia sau vreun furnizor de soluţii de securitate informatică.

O analiză a portofelelor de Bitcoin controlate de către atacatori arată că aceştia folosesc multiple conturi pentru a primi bani. Fac astfel încât să fie dificil de calculat câţi utilizatori au şi plătit sumele solicitate.

Bitdefender este un lider recunoscut în domeniul securităţii IT. Fondată în anul 2001, compania are clienţi în 170 de ţări şi birouri pe toate continentele. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate