Connect with us

EVENIMENT

Noile case de marcat ANAF: Aproape 5.000 de firme, depistate cu nereguli la fiscalizarea încasărilor. Amenzi de 21 milioane lei

Publicat

control anaf

În luna august 2019, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au verificat modul în care 1.341 de firme din toată țară fiscalizează prin intermediul caselor de marcat toate încasările provenite din vânzarea de produse și prestarea de servicii.

Firmele verificate funcționează în domenii precum comerţul cu îmbrăcăminte, încălţăminte și produse nealimentare, alimentaţie publică (restaurante, cluburi, baruri, cafenele, patiserii, legume-fructe), florării, servicii de înfrumusețare (coafor, frizerii, centre de relaxare), vulcanizări.

Inspectorii antifraudă fiscală au identificat abateri și au aplicat 256 de avertismente, transmite Direcția Antifraudă, într-un comunicat. De asemenea, au dispus și sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7,61 milioane de lei (amenzi şi confiscări). Valoarea totală a celor 1.553 de amenzi dispuse este de 6,88 milioane lei, iar confiscările de numerar, venituri ilicite şi bunuri au totalizat 737.706 lei. Totodată, pentru încălcarea prevederile legale privind utilizarea și dotarea caselor de marcat, inspectorii antifraudă au dispus suspendarea activității comerciale în 61 de locații.

De la începutul anului până în prezent, a fost verificat modul în care 4.832 de firme din toată țară fiscalizează încasările prin intermediul caselor de marcat. Au fost identificate abateri de la prevederile legale, au fost aplicate 1.470 avertismente și au fost dispuse 4.366 amenzi contravenţionale în cuantum total de 21,14 milioane de lei, iar confiscările de numerar, venituri ilicite şi bunuri au totalizat 4,15 milioane de lei.

În timpul controalelor antifraudă contribuabilii au fost informați din nou despre obligaţia legală de a se dota cu noile case de marcat cu jurnal electronic și de ale utiliza lor pentru fiscalizarea tuturor încasărilor provenite din vânzările de bunuri sau prestările de servicii direct către populaţie. Contribuabilii au, de asemenea, obligaţia de a întocmi documente justificative pentru toate sumele introduse în punctul de lucru, de a întocmi şi utiliza documente justificative fiscale şi contabile specifice operațiunilor economice efectuate.

După dispunerea planurilor de remediere nu se vor mai aplica avertismente și urmează sancțiuni importante: amendă de până la 10.000 lei, confiscarea tuturor încasărilor, chiar dacă au fost înregistrate în case de marcat vechi fără jurnal electronic și suspendarea activității comerciale a punctului de lucru până la dotarea cu noile case de marcat cu jurnal electronic, mai precizează Direcția Antifraudă.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Accident pe A1, în județul Cluj. Un camion scăpat de sub control s-a răsturnat în afara drumului

Publicat

acc cluj20

Un accident rutier soldat cu pagube materiale a avut loc, marți la amiază pe Autostrada A1, în județul Cluj.

Potrivit ISU Cluj, pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Gilău au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și siguranță a participanților la trafic în urma răsturnării unui autocamion în afara părții carosabile, pe breteaua de coborâre de pe autostrada A1 în apropiere localitatea Gilău.

acc cluj (19)

Nu au fost persoane care să solicite consult medical în urma acestui eveniment.

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 900 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultima săptămână

Publicat

vaccin

Un număr de 991 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în săptămâna 23 – 29 ianuarie, dintre care 714 cu Pfizer Omicron adaptat noilor tulpini de coronavirus, ser a cărui administrare a început pe data de 28 noiembrie 2022.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, au mai fost administrate 277 de doze de vaccin Pfizer, Moderna şi Johnson&Johnson, dintre care 117 – prima doză, 51 – a doua, 85 – doza a treia şi 24 doza a IV-a.

De la începutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, au fost administrate 16.904.982 de doze de vaccin anti-COVID.

Un număr de 8.129.973 de persoane au primit schema completă, 2.630.661 au fost imunizate cu doza a treia şi 22.215 cu doza a patra.

În total, de la debutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 20.090 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 2.244 de tip local şi 17.846 de tip general. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Trafic rutier în condiții de iarnă pe drumurile din județul Maramureș. Ceață în zona de câmpie

Publicat

deszapezire zapada sosea1
fotografie cu caracter ilustrativ

Traficul rutier pe toate tronsoanele de drumuri naţionale şi judeţene se desfăşoară în condiţii de iarnă ca urmare a ninsorilor căzute în ultimele ore, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

„Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Sectoarele de drumuri naţionale au partea carosabilă curată şi umedă. Sunt tronsoane de drumuri unde pe partea carosabilă se găseşte depusă parţial zăpadă/zăpadă frământată, datorită precipitaţiilor sub forma de lapoviţă şi ninsoare căzute în ultimele ore.

Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu 26 utilaje şi au împrăştiat 220 tone de material antiderapant.

Carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene este curat şi umed. Angajaţii SC Drumuri şi Poduri Maramureş au acţionat cu 36 de utilaje şi au răspândit 692 tone de material antiderapant”, a spus Dan Bucă.

Conform acestuia, vizibilitatea în trafic este bună, dar în zonele de şes din judeţul Maramureş se întâlneşte ceaţă.

„Cerul este acoperit. Ninge slab în judeţ.

Vizibilitatea în trafic este bună. Izolat, în zonele joase se semnalează ceaţă. Vântul suflă slab, la moderat cu intensificări temporare”, a mai precizat Dan Bucă.

Stratul de zăpadă măsura 40 de centimetri la Iezer în Munţii Rodnei, 8 centimetri la Ocna Şugatag, 6 centimetri la Cavnic, Valea Vişeului şi Mara, 5 centimetri la Ulmeni, 4 centimetri la Târgu Lăpuş, Strâmtura, Vadu Izei, Baia Sprie şi Baia Mare, 2 centimetri la Sighetu Marmaţiei.

De asemenea, CJSU Maramureş a recomandat conducătorilor auto să conducă preventiv, să îşi adapteze viteza la condiţiile de trafic şi cele meteorologice, să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de ceilalţi participanţi la trafic, să evite depăşirile şi să aibă vehiculele echipate corespunzător cu anvelope de iarnă. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

20 de cetățeni români au ocupat abuziv un hotel din Roma. Vecinii sunt revoltați

Publicat

20 de cetățeni români au ocupat abuziv un hotel din

Este revoltă la Italia, după ce un hotel dezafectat din Roma a fost ocupat abuziv de 20 de români, inclusiv copii mici. Autoritățile au făcut un control în weekend pentru a-i notifica pe cei care locuiesc acolo ilegal că trenuie să părăsească clădirea. „Trimiteți-i de unde au venit”, au reacționat locuitorii din zonă.

11 adulți și opt copii trăiesc în cladirea ocupată abuziv

Locuitorii din cartierul Nuova Ponte di Nona au făcut numeroase sesizări, fiind alarmați din cauza faptului că un grup de români cu copii mici, care locuiesc în condiții nelegale și insalubre, au ocupat un hotel dezafectat, iar autoritățile locale s-au deplasat la fața locului.

În hotelul din Roma ocupat abuziv trăiesc 11 adulți și opt copii cu vârste cuprinse între 10 luni și 12 ani. Toți fac parte din aceeași familie…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe