Connect with us

EVENIMENT

Nopți geroase la mijlocul lui martie. Mai sunt așteptate ploi și ninsori. Prognoza meteo pentru 14 – 20 martie

Publicat

Ne așteaptă o săptămână care începe și se termină cu un ușor proces de încălzire. Totuși, de la mijlocul săptămânii va fi tot mai rece și sunt aștepate ploi, lapoviță și ninsorim în special în vestul și sud-vestul țării. Weekendul va fi unul rece, cu temperaturi cu mult mai scăzute decât data din calendar. Nopțile rămân deosebit de reci.

Vă prezentăm prognoza meteo pentru săptămâna 14 – 20 martie 2022

Temperaturi:

Începem săptămâna cu o nouă dimineață rece în toată țara, cu temperaturi minime care coboară spre –3, –5 grade în toată țara, în timp ce prin zonele montane coborâm spre –10, –12 grade.

Peste zi, în schimb prin Banat ajungem la maxime de 10 – 12 grade, prin Oltenia și Crișana, Transilvania și Maramureș urcăm spre 7 – 9 grade, în timp ce în Moldova, Dobrogea, Muntenia vom avea valori spre 5 – 6 grade.

La munte rămânem cu valori de 0 – 2 grade, respectiv –1, –3 grade pe creste.

Și minimele zilei de MARȚI păstrează aceleași valori și aceeași distribuție ca pe parcursul zilei de luni, în timp ce maximele continuă să crească, astfel că ajungem la nivelul întregii țări la valori de 9 – 11 grade, doar prin Transilvania și Maramureș urmând să avem maxime de 7 –8 grade.

La munte rămânem tot cu 1 – 2 grade, respect –0, –2 grade pe creste.

Dimineața de MIERCURI vine cu o încălzire resimțită prin Banat, Crișana, Maramureș, vestul Olteniei, unde vorbim de minime pozitive (1 – 3 grade), în timp ce în restul țării rămânem cu valori negative (-1 spre –3 grade, cu –4, –5 grade la munte). Cel mai rece va fi tot pe crestele montane, –8, –9 grade.

Maximele marchează o scădere în Crișana, estul Banatului, sudul Olteniei (3 – 5 grade) iar prin SV Transilvaniei, nordul și centrul Olteniei răcirea este și mai puternică, cu maxime de doar 0 –2 grade, la fel ca în zonele montane (pe creste nu trecem de –2, –3 grade).

În Muntenia, vestul Banatului, Dobrogea, Moldova, estul Transilvaniei, Maramureș vom avea cel e mai mari temperaturi ale zilei, de 8 – 10, 11 grade.

Începând cu ziua de JOI, răcirea se resimte puternic la nivelul minimelor, care prin Moldova coboară spre –3, –5 grade, dar și prin Muntenia, Transilvania, Maramureș, Crișana, nordul Banatului, Dobrogea avem tot minime negative (-1, –2 grade). Sudul Munteniei, Oltenia și sudul Banatului sunt singurele regiuni care se vor bucura de minime pozitive (1-2 grade).

Maximele pleacă de la valori de –3, –5 grade în zonele montane, 2 – 4 grade prin Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei, în timp ce în restul zonelor vom avea valori maxime de la 8 spre 10, 11 grade.

VINERI deja dimineața devine rece și foarte rece în bună parte din țară, cu minime de –5, –6 grade prin Moldova, Dobrogea, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureș, dar și în restul țării tot minime negative vom avea, de la –1 spre –3 grade.

La munte va fi foarte rece, ger chiar, mercurul din termometre coboară sub –10, –12 grade.

Maximele din Moldova, Dobrogea cu greu trec de 0 grade, spre 1 – 3 grade, în timp ce prin Muntenia, Oltenia, Transilvania și Maramureș atinge 4 – 6 grade. Cel mai cald va fi tot în Banat și Crișana (8 – 10 grade).

WEEKENDUL vine tot cu nopți reci și aproape geroase (prin Moldova minimele coboară iar spre –6, –8 grade), iar prin Transilvania, Maramureș, Muntenia, Dobrogea se ating –4, –6 grade.

Prin Oltenia, Banat, Crișana ne oprim la minime de –2, –3 grade. Maximele, în schimb, se vor situa, la nivelul întregii țări, la valori de 5 – 7 grade.

Precipitații:

Zilele de luni și marți sunt lipsite de șanse de precipitații.

Lucrurile se schimbă pe parcursul zilei de miercuri, când, dinspre NV, prin Crișana, pătrund ploile, care se extind rapid și cuprind Banatul, Crișana, apoi și prin Oltenia, iar după amiaza și seara precipitațiile se extind și prin Muntenia, restul zonelor montane.

Predomină ploile, dar, prin zona Apusenilor, vestul Meridionalilor, apoi și prin Oltenia, vestul Munteniei, zonele montane, sudul Transilvaniei vor fi condiții și de lapoviță și ninsori.

Vor fi și cantități importante, între 10 și 20 de l/mp prin Banat, Crișana, Oltenia, Apuseni, vestul Meridionalilor.

Joi rămânem cu ninsori prin zonele montane (7 – 10 l/mp) și ceva ploi slabe prin Banat. Pe parcursul zilei de vineri avem condiții de ninsori prin Dobrogea, Muntenia, zonele montane, la fel și sâmbătă, pentru ca duminică să fie o zi fără precipitații.

Va fi o săptămână în care precipitațiile se vor concentra pe vestul Munteniei, Oltenia, Banat, Crișana, zonele montane, regiuni unde se vor acumula și 10 – 20 de l/mp.

Prin zonele montane dar și prin nordul Olteniei, izolat prin vestul Munteniei, din aceste precipitații o parte vor fi și ninsori (5 – 7 mm, iar prin zonele montane spre 10 – 15 mm).

Strat de zăpadă:

Strat de zăpadă consistent rămâne tot în zonele montane, unde, mai ales pe creste, avem și peste 80 de cm, dar pe parcursul acestei săptămâni sunt condiții de un strat mic de zăpadă și prin nordul Olteniei dar și prin zonele submontane (1 –3, 4 cm).

Pe parcursul zilei de miercuri avem șanse la o depunere de 1 – 2 cm de zăpadă și prin sudul Olteniei și vestul Munteniei.

Citește Romania24.ro pe Google News

Sursa: http://prognozemeteo.ro/2021/09/05/vremea-saptamanala-06-12-septembrie-2021/

Legături utile: Facebook.com/PrognozeMeteo Instagram.com/PrognozeMeteo https://t.me/PrognozeMeteo

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Absolvenții de liceu își vor putea mări nota la cel puțin una dintre probele de Bacalaureat. Care este varianta propusă

Publicat

evaluare națională și bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta

Absolvenții de liceu își vor putea mări nota la cel puțin una dintre probele de Bacalaureat. Un proiect în acest sens a fost depus la Parlament. Acesta modifică Legea învățământului preuniversitar.

Opțiunea pentru majorarea notei o vor avea absolvenții de liceu care aleg, la cerere, să participe la o nouă sesiune de examen. După reexaminarea pentru mărirea notei, aceasta se modifică doar dacă este mai mare față de cea inițială.

Inițiatorii proiectului susțin că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O elevă a căzut de la etaj la o școală din Cluj-Napoca. Tânăra a fost transportată de urgență la spital

Publicat

smurd 1 e1645038611537.jpg

O elevă de aproximtiv 16 ani a căzut, luni, de la etajul I al școlii la care învață. Un echipaj SMURD a transportat-o la spital cu multiple traumatisme.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca, alături de un echipaj SMURD, tip terapie intensivă mobilă, au intervenit pentru a acorda asistență medicală de urgență tinerei, elevă la Liceul de Arte Plastice.

O elevă a căzut de la etaj la o școală din Cluj-Napoca. Tânăra a fost transportată de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mircea Hava: Votul din 9 iunie, mai important ca oricând. Europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și instituțiilor europene

Publicat

mircea hava: votul din 9 iunie, mai important ca oricând.

Comunicat Mircea Hava: ”Votul din 9 iunie este mai important ca oricând, iar europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și a instituțiilor europene

Ultimul sondaj Eurobarometru arată că cetățenii Uniunii Europene înțeleg importanța alegerilor din iunie, nu doar ca parte a unui proces democratic funcțional, dar mai ales în cheia situației geopolitice actuale și a provocărilor la care trebuie să facem față, împreună.

E un lucru firesc și îmbucurător, e dovada că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Europa se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei. Raport OMM: în 2023 a fost un record de zile cu căldură extremă

Publicat

prognoza meteo pe regiuni, până în 3 septembrie: când se

Europa se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei. Europa a cunoscut în 2023 un număr record de zile în care căldura resimţită a fost „extremă” pentru organismul uman, din cauza temperaturilor de peste 35 sau chiar 40 de grade Celsius, ale căror efecte asupra oamenilor au fost accentuate de umiditate, absenţa vântului sau de betonul încins, în zonele urbane, relatează luni AFP, Reuters şi dpa, citând un raport al observatorului european Copernicus şi al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe