Connect with us

EDUCATIE

Notă scăzută la purtare anulată printr-o sentință a instanței. Elevul sancționat a câștigat și daune de 22.000 lei

Publicat

Un tânăr student la Drept, fost elev al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” din Drăgăneşti-Olt, a obţinut marţi, după trei ani şi jumătate de procese, o sentinţă definitivă privind anularea unor sancţiuni primite în perioada liceului la unitatea de învăţământ menţionată, precum şi daune materiale şi morale de peste 22.000 lei.

Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat marţi, printr-o soluţie definitivă în care „constată nul recursul” formulat de Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti-Olt faţă de sentinţa pronunţată de Tribunalul Olt pe 7 iunie 2019.

Tribunalul Olt a decis în iunie 2019 anularea deciziilor şi hotărârilor Liceului „Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti-Olt din anii 2015 şi 2016, prin care Ionuţ Andrei Cocîrlău era sancţionat disciplinar prin scăderea notei la purtare şi mutarea disciplinară la un alt liceu. În soluţia pronunţată în iunie 2019 de Tribunalul Olt, se menţionează că Liceul „Tudor Vladimirescu” trebuie să-i plătească fostului elev daune materiale în valoare de 2.231 lei şi 20.000 lei daune morale.

Tânărul care a câştigat definitiv în instanţă anularea sancţiunilor disciplinare din perioada liceului, a notat marţi, pe facebook: „După fix 3 ani şi 6 luni de lupte în instanţă, justiţia şi-a făcut datoria! Curtea de Apel Craiova a respins recursul Liceului Teoretic ‘Tudor Vladimirescu’ Drăgăneşti-Olt. Astăzi, a rămas definitivă hotărârea pronunţată de Tribunalul Olt pe data de 7 iunie 2019 astfel încât sancţiunile disciplinare drastice aplicate de Liceul Teoretic ‘Tudor Vladimirescu’ Drăgăneşti-Olt au fost anulate în mod definitiv”.

Andrei Ionuţ Cocîrlău a susţinut că sancţiunile disciplinare din perioada liceului au fost determinate de faptul că a mers la Primăria oraşului Drăgăneşti-Olt pentru a solicita decontarea navetei

El afirmă că a fost „o luptă grea” şi îşi exprimă speranţa ca niciun elev să nu mai treacă prin asemenea „calvar”.

„A fost o luptă grea, o lupta care s-a bazat pe non-dovezi şi ascunderea realităţii. S-a apelat la fel şi fel de tertipuri pentru a induce instanţelor de judecată părerea că am fost un ‘elev problemă’, însă cu multă răbdare şi perseverenţă am reuşit să dovedesc contrariul. Nu este o victorie doar a mea, este o victorie a întregului sistem de educaţie. Sper din tot sufletul că niciun elev nu va mai trece prin tot acest calvar, pe care nu-l pot descrie în cuvinte, numai pentru că a avut curajul să-şi ceară drepturile”, a mai scris el. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EDUCATIE

Cursuri exclusiv online la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Publicat

univ iasi

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi a informat, vineri seara, că în următoarea perioadă cursurile şi celelalte activităţi didactice se vor desfăşura exclusiv online.

Potrivit unui comunicat de presă, decizia a fost luată de Senatul UAIC din cauza evoluţiei pandemiei de COVID-19.

„Având în vedere mandatarea Biroului Executiv al Consiliului de Administraţie al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi prin hotărâre de Senat pentru a decide modul de desfăşurare a activităţilor didactice în funcţie de evoluţia pandemică precum şi instrucţiunea Ministerului Educaţiei nr. 15287 din 22.10.2021, Biroul Executiv al Consiliului de Administraţie a hotărât, cu unanimitate de voturi, ca în perioada 25 octombrie – 05 noiembrie toate activităţile didactice să se desfăşoare exclusiv în mediul online”, au informat reprezentanţii UAIC din Iaşi. Agerpres

Citește mai departe

EDUCATIE

Arafat: Nu există nicio garanție că elevii vor reveni la școală după vacanța de două săpătămâni

Publicat

Nu există nicio garanție că după două săptămâni de vacanță vor fi reluate cursurile față în față, a declarat, vineri seara, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat.

Șeful DSU a spus, că s-a preferat soluția vacanței de două săptămâni în dauna cursurilor online pentru toți elevii, compensând, ulterior, zilele date pentru vacanță, pentru a nu fi o discrepanță între accesul la online și seriozitate.

„Au fost niște discuții care au fost stabilite mai ales de experții de la Ministerul Educației că asta ar fi soluția mai bună”, a spus dr. Raed Arafat, la Digi 24.

Șeful DSU a spus „că nu există nicio garanție” că după vacanța de două săptămâni se va reveni la școală.

„Nu există nicio garanție (că vor începe cursurile fizic – n.r.) pentru că nu știm cum va evolua. Așteptăm să vedem evoluția și discuția asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mișcă situația”, a mai declarat șeful DSU.

Toți elevii intră în vacanță timp de două săptămâni, de luni, 25 octombrie, ca măsură de combatere a pandemiei.
(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EDUCATIE

Promovabilitate de peste 65% la proba scrisă a concursului de directori de școli. Top județe cu cele mai mari note

Publicat

Promovabilitatea la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat este de 65,8%, a anunţat ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Proba scrisă s-a desfășurat vineri, 16 octombrie. Potrivit ministrului Educației, în Bucureşti au promovat proba scrisă 64% dintre candidaţi.

Top județe cu cele mai bune rezultate

„Au fost validaţi pentru a participa la concurs 9.110 candidaţi. S-au prezentat şi au finalizat proba 8.627 de candidaţi (94,7%). Dintre aceştia, 5.676 au promovat proba scrisă în această sesiune (65,8%), înainte de contestaţii, obţinând cel puţin nota 7”, a informat demnitarul.

Niciun candidat nu a fost eliminat din concurs.

Judeţele cu cele mai bune rezultate sunt Cluj (93%), Sălaj (81%) şi Mureş (78%).

Cele mai slabe rezultate s-au obţinut în judeţele Mehedinţi (44%), Călăraşi (45,1%) şi Satu Mare (50,3%).

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministrul Educației: Circa 15% din numărul total de elevi şi preşcolari studiază online

Publicat

Un număr de 459.284 de copii, reprezentând aproximativ 15% din numărul total de elevi şi preşcolari din sistemul de învăţământ, studiază online, a anunţat miercuri ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„6 din 7 copii care merg la şcoală/ grădiniţa merită tot efortul şi toată atenţia autorităţilor. Numărul de copii/ elevi care studiază online, indiferent de cauză, este de 459.284 (aproximativ 15% din numărul total de elevi şi preşcolari din sistemul de învăţământ)”, a precizat Cîmpeanu.

Citește și Semestrul I se va prelungi până în luna ianuarie 2022 cu o vacanță forțată de 3 săptămâni. Structura anului școlar MODIFICATĂ

Potrivit Ministerului Educaţiei, 16.316 preşcolari/ elevi şi 5.425 de angajaţi din educaţie au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2. Agerpres

Citește mai departe