Connect with us

ACTUALITATE

Nou record de cazuri în Grecia după răspândirea variantei Omicron

Publicat

omicron

Grecia a înregistrat marţi un nou record de contagieri cu COVID-19: în total 50.126 de cazuri, cu 13.880 mai multe decât în ziua precedentă şi cu 9.566 mai multe decât ultimul record, înregistrat la sfârşitul anului, şi odată cu răspândirea în ţară a noii variante Omicron, relatează EFE.

Potrivit datelor publicate marţi de Organismul Naţional de Sănătate Publică (Eody), numărul morţilor s-a menţinut totuşi stabil cu 61 de decese, în condiţiile în care de la începutul epidemiei s-au înregistrat în total 21.053 de decese şi 1.344.923 de contagieri, la o populaţie de 10,7 milioane de locuitori.

Contagierile au cunoscut o recrudescenţă începând de luni săptămâna trecută. În ultimele zile, s-a contagiat cu noul coronavirus aproape o sută de membri ai echipei medicale de la spitalul Evangelismos din Atena, cel mai mare din Grecia, fapt ce a determinat suspendarea vizitelor la pacienţi timp de două săptămâni.

În faţa acestei creşteri a cazurilor, guvernul a anunţat noi măsuri săptămâna trecută, precum închiderea la ora 24:00 a barurilor, restaurantelor şi a cluburilor, şi interdicţia de a difuza muzică sau de a servi clienţii care stau în picioare.

Din 2 ianuarie a intrat în vigoare limitarea capacităţii stadioanelor şi desfăşurarea activităţii în regim de telemuncă pentru 50% dintre angajaţi.

Programul de vaccinare avansează lent în Grecia: aproape 65% din populaţie este vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă.

Un ritm mai crescut de vaccinare se înregistrează cu doza a treia, care a fost administrată până în prezent la o treime din populaţia ţării.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (353)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (353)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

EMINESCU  PEDAGOG ( VI )

 

După o evidențiere a activismului eminescian în domeniul școlii din  articolul „Instrucție și educație” și din raportul asupra manualului lui Creangă, Toma Chiricuță se oprește și la raportul de inspecție pe care poetul l-a făcut la Școala de Fete nr. 1 din Roman, directoare fiind  doamna Z. Livescu.  În acest raport, Eminescu folosește,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO&VIDEO Tradiție, emoție și mândrie locală: Micii meșteșugari din Vorona, premiați de Sfinții Constantin și Elena. „Ați dovedit respect față de tradițiile noastre populare”

Publicat

foto&video tradiție, emoție și mândrie locală: micii meșteșugari din vorona,

Publicitate

Miercuri, într-o zi cu profundă încărcătură spirituală, de sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, comuna Vorona a trăit un moment deosebit de emoționant. În inima comunității, pe esplanada Centrului de Informare Turistică, copiii Voronei, cei mai talentați, cei mai migăloși, cei care duc mai departe o artă veche de veacuri, au fost în centrul unei sărbători care a adunat în jurul lor profesori, părinți, oficialități și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Coiful dacic, posibil furat din Olanda la comanda unor interlopi români. Ce relatează presa olandeză

Publicat

parchetul general a deschis un dosar penal în cazul furtului

Publicitate

Furtul tezaurului dacic din Muzeul Drents ar fi fost comandat din România, scrie presa olandeză. Potrivit unor surse ale televiziunii olandeze RTL Nieuws, comanda pentru furtul artefactelor dacice din luna ianuarie din Muzeul Drents are originea în lumea interlopă română.

Se pare că persoana care a comandat jaful dorește să folosească valorosul coif de aur și brățările ca monedă de schimb pentru a ține un infractor român departe de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Atelierele de creație „Simbol și meșteșug în încondeierea ouălor”, la Botoșani

Publicat

atelierele de creație „simbol și meșteșug în încondeierea ouălor”, la

Publicitate

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie – Științele Naturii, în colaborare cu Liceul Tehnologic Bucecea, organizează atelierele de creație intitulate ‘Simbol și meșteșug în încondeierea ouălor’.

Aflat la a șaptea ediție, proiectul valorifică încondeierea ouălor, practicată în lumea satelor în perioada cuprinsă între Învierea Domnului și Înălțare. Urmărind atât dezvoltarea abilităților artistice ale…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe