Connect with us

EVENIMENT

Nou tip de fraudă online în numele unor persoane de conducere din Europol, FBI sau Poliția Română

Publicat

frauda online igpr

IGPR avertizează asupra unui nou tip de fraudă online, făcută de indivizi care își atribuie identitatea unor persoane din conducerea Europol, FBI sau a Poliției Române, prin care cer plata unor amenzi pentru a evita emiterea unor mandate de arestare.

În perioada 5-8 august 2022, Poliția Română a fost sesizată cu privire la existența mai multor cazuri de fraude online, prin transmiterea unor mesaje prin email, în care anumite persoanele și-ar fi atribuit identitatea unor lucrători cu funcții de conducere din cadrul Europol, Interpol, FBI sau Poliția Română.

Persoanele vătămate ar fi fost informate că fac obiectul unor presupuse proceduri judiciare, ca urmare a accesării unor site-uri, în care sunt prezentate acțiuni cu un caracter sexual explicit, cu minori.

Acestora li s-ar fi solicitat plata unor sume de bani, cu titlu de amendă penală, într-un termen scurt, pentru a evita demararea unei proceduri judiciare și emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele destinatarului emailului.

„În situația în care primiți astfel de email-uri, nesolicitate, vă recomandăm să nu răspundeți, să nu accesați eventualele linkuri sau atașamente și să vă adresați celei mai apropiate unități de poliție sau online, pe portalul de petiții al Poliției Române”, arată IGPR.

(sursa: Mediafax)

sursa foto-video: Facebook / Poliția Română

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Coliziune între 4 maşini pe DN 1F, în județul Sălaj

Publicat

accident salaj 1
sursa foto: Facebook/ Radare Sălaj

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că 4 autovehicule au fost implicate într-un accident pe DN 1F Zalău – Carei, în zona localității Hereclean, județul Sălaj.

Circulația se desfășoară dirijat, pe un fir, alternativ.

accident salaj 1

Sursa foto: Facebook/ Radare Sălaj

În urma coliziunii, o persoană a fost rănită.

Se estimează reluarea traficului în condiții normale în 45 de minute.

Citește mai departe

EVENIMENT

Sute de blocuri din București rămân fără apă caldă. Se vor efectua lucrări pentru rezolvarea unor avarii

Publicat

1642615932 calorifer.jpg

Sute de blocuri dinBucurești rămân fără apă caldă, începând de luni, 26 septembrie, din cauza unor lucrări anunțate de Termoenergetica pentru rezolvarea unor avarii. La unele dintre blocuri, lucrările vor dura câteva zile, până joi, 29 septembrie, anunță reprezentanții Termoenergetica București.

Sunt vizate blocuri din sectoarele 1, 2 și 4 din Capitală. Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) anunță că, începând de luni, 26 septembrie, se desfașoară lucrări pentru remedierea unor avarii apărute pe conductele din rețeaua primară, în sectoarele 1, 2 și 4 din Capitală.

Astfel, vor fi efectuate următoarele lucrări:

– Conducta Magistralei DN 800 în zona Mall Promenada – Șoseaua Pipera din Sectorul 1. Pentru aproximativ 200 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până joi, 29 septembrie, ora 16.00.

Vor fi afectate de oprire și punctele termice din zona Dorobanți și Calea Floreasca.

– Conducta Magistralei II Sud DN 700 în zona Mihai Bravu din Sectorul 2. Pentru aproximativ 56 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până joi, 29 septembrie, ora 16.00.

Reamintim că, în cursul săptămânii trecute au fost efectuate alte lucrări, pe aceeași porțiune de rețea, pentru remedierea mai multor avarii, fiind deja înlocuită o porțiune de conductă de doi metri. La punerea în funcțiune a sistemului, după încărcarea instalațiilor cu apă, au apărut alte spărturi în proximitatea zonei în care s-au efectuat reparațiile, care necesită intervenție de urgență.

Vă reamintim că anul de punere în funcțiune al conductei din această zonă este 1968, această porțiune de rețea având peste 54 de ani de funcționare.

– Montat vane DN 250 în zona Ștefan cel Mare din Sectorul 2.

Pentru aproximativ 108 de blocuri din această unitate administrativ-teritorială a Capitalei va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până joi, 29.09.2022, ora 16.00.

– Modernizare conductă DN 600 în zona Basarabia din Sectorul 2 al Capitalei. Pentru aproximativ 12 blocuri din Sector 2 va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă din data de 29.09.2022 până în data 01.10.2022, ora 23.00 (lucrează firma Clay Work Bucharest SRL).

– Conducta DN 600 în zona Văcărești din Sector 4. Pentru aproximativ 205 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până în data de 30.09.2022, ora 24.00.

Modernizare conductă DN 700 în zona Bulevardului Brâncoveanu din Sectorul 4. Pentru aproximativ 62 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până în data de 29.09.2022, ora 24.00 (lucrează firma Erbașu).

Operațiunile de încărcare a instalațiilor începute în cursul săptămânii trecute pentru pregătirea noului sezon de încălzire, au în vedere conductele din rețeaua secundară de distribuție și NU au legătură cu lucrările de reparații efectuate pe rețelele primare.

”Dispeceratele Companiei Municipal Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează pentru soluționarea problemelor apărute în teren. Este important de subliniat faptul că echipele CMTEB vor lucra simultan în mai multe puncte din rețea, astfel încât, pe măsură ce se vor remedia avariile, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau la numărul de telefon gratuit – 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert”, au precizat reprezentanții Termoenergetica.

Citește mai departe

EVENIMENT

Caz șocant în Olt: Un bărbat a murit după ce a mâncat conservă de pește făcută în casă

Publicat

ambulanta 5 e1608302177417 590x354
arhiva foto

Un bărbat din județul Olt a murit după ce ar fi mâncat o conservă de pește făcută în casă. Analizele efectuate la Institutul Cantacuzino au cofirmat toxina botulinică.

Bărbatul a mâncat din conserva făcută în casă la finalul lunii august și a început să se simtă rău în jurul datei de 12 septembrie. El a fost la medicul de familie, apoi la spitalul din Slatina, unde, din analizele efectuate s-a pus diagnosticul de botulism.

În 21 septembrie, bărbatul a decedat.

Ministrul Alexandru Rafila a fost întrebat, luni, dacă România are stoc de vaccin împotriva botulismului, iar el a explicat faptul că acest ser este extrem de rar la nivelul UE.

„Nu sunt stocuri mari. Serul antibotulinic e un produs foarte rar în Uniunea Europeană. Noi, în general, luam ser antibotulinic din țările din fosta Uniune Sovietică, de obicei luam din Republica Moldova. Cu siguranță există ser antibotulinic la unele dintre spitalele de boli infecțioase din țară”, a spus ministrul Alexandru Rafila.

În funcție de cantitarea de toxină botulinică, pacientul poate suferi o paralizie flască rapidă, ceea ce probabil s-a întâmplat și în cazul pacientului din județul Olt.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum vrea să o crească Nicole Cherry pe fiica ei. Ce măsuri ia ca micuța să facă față celebrității: “Să nu aibă impresia că totul i se cuvine” VIDEO EXCLUSIV

Publicat

cum vrea să o crească nicole cherry pe fiica ei.

Nicole Cherry are o viață plină, mai ales pentru că se bucură de o carieră frumoasă, o fiică minunată și trăiește o poveste de dragoste superbă. Vedeta are grijă de partea personală, în timp ce se menține cât mai sus pe plan profesional. Într-un interviu în exclusivitate pentru Impact.ro, ea ne-a vorbit despre ce o să facă în momentul în care micuța ei o să afle că este cunoscută. Artista a dezvăluit că o să găsească un echilibru pentru ca Anastasia să se mândrească într-un mod frumos cu ea.

Nicole Cherry, dezvăluiri despre fiica ei

Nicole Cherry a fost prezentă la evenimentul Romanian Music Awards, organizat la Râmnicu Vâlcea. Vedeta s-a prezentat într-o rochie inedită, la care a adăugat o pereche de pantofi cu un toc foarte înalt. Aceasta merge pe tocuri de la 14 ani, astfel că s-a…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe