Connect with us

ACTUALITATE

Nouă fază a unui studiu clinic ce vizează obţinerea unui tratament împotriva Alzheimer

Publicat

Cuba va demara o nouă etapă a unui studiu clinic ce vizează un medicament dezvoltat de un laborator naţional cu scopul de a trata maladia Alzheimer, care figurează printre principalele cauze de deces în această ţară, a anunţat vineri într-un raport Ministerul cubanez al Sănătăţii, citat de AFP.

„În Cuba, un studiu clinic va începe în lunile următoare în toate provinciile ţării pentru a testa eficacitatea şi siguranţa” medicamentului NeuroEpo la pacienţii diagnosticaţi cu forme uşoare şi moderate ale maladiei Alzheimer”, a anunţat Ministerul Sănătăţii printr-un document publicat pe site-ul său, fără să facă alte precizări despre această fază a studiului.

Medicamentul, o formulă administrată pe cale nazală şi dezvoltată de Centrul de Imunologie Moleculară (CIM), a obţinut „rezultate bune în tratamentul bolilor neurodegenerative”, precizează acelaşi raport.

„În Cuba, formele de demenţă sunt una dintre principale cauze de deces şi reprezintă, totodată, bolile care necesită cele mai mari niveluri de atenţie şi de îngrijiri medicale acordate persoanelor vârstnice”, a adăugat Ministerul Sănătăţii.

Dintre cei 11,2 milioane de locuitori din Cuba, în prezent există 160.000 de persoane diagnosticate cu diverse tipuri de demenţă, potrivit raportului.

 

Nouă fază a unui studiu clinic ce vizează obţinerea unui tratament împotriva Alzheimer: 46,8 de milioane de persoane sufereau de demenţă

În 2015, la nivel mondial, 46,8 de milioane de persoane sufereau de demenţă, iar acest număr ar putea să ajungă la 65 de milioane în 2030. În America Latină şi în zona Mării Caraibilor, numărul acestor cazuri ar putea să crească de la 3,4 milioane la 4,1 milioane în 2030.

Cuba se confruntă cu o îmbătrânire rapidă a populaţiei sale, accentuată de exodul migrator, mai ales al tinerilor, care fug din ţara lor din cauza celei mai grave crize economice din ultimii 30 de ani.

Potrivit Anuarului statistic din Cuba, peste 21% din populaţia ţării era constituită din persoane cu vârste de peste 60 de ani în anul 2020. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: O gospodărie din Frumușica a fost la un pas să se facă scrum

Publicat

foto: o gospodărie din frumușica a fost la un pas

Publicitate

Un incendiu de vegetație uscată a pus în pericol o gospodărie din localitatea Boscoteni, comuna Frumușica. Casa și o anexă au fost la un pas de a fi cuprinse de flăcări. Pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi au acționat rapid și au stins incendiul înainte ca acesta să se extindă.

Au ars aproximativ 500 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea focului deschis în spații…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Lecții de curaj și prietenie: Jandarmii botoșăneni, aproape de tinerii români din diaspora

Publicat

foto lecții de curaj și prietenie: jandarmii botoșăneni, aproape de

Publicitate

În această după-amiază, jandarmii botoșăneni s-au întâlnit cu participanții la prima serie a celei de-a XVI-a ediții a Programului de Tabere ARC, destinat elevilor, studenților și tinerilor români din afara granițelor țării.

Centrul de Agrement Codrii de Aramă de la Agafton este una din cele nouă locații din România in care se desfășoară Programul de Tabere ARC 2025, organizat la nivel național de către Departamentul pentru Românii de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO Sub ocrotirea Sfântului Ștefan cel Mare: Lumina care veghează peste Cătămărăști Deal

Publicat

video sub ocrotirea sfântului Ștefan cel mare: lumina care veghează

Publicitate

Două zile de rugăciune, jertfă și bucurie duhovnicească în inima unei comunități unite prin credință

În fiecare suflet de român, în ziua de 2 iulie, se aprinde o flacără veche și totuși neîntrerupt vie, aceea a dragostei și evlaviei față de Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. În Cătămărăști Deal, această flacără nu este doar simbolică, ci arde în inimile a zeci de credincioși care se adună, an de an, pentru a-l cinsti pe cel care a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ziua Școlii la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona: O sărbătoare a recunoștinței, mândriei și speranței

Publicat

ziua Școlii la liceul tehnologic „Ștefan cel mare și sfânt”

Publicitate

Astăzi, curtea Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona a fost plină de emoție, culoare și forfotă veselă. Elevi, profesori, părinți și invitați de la Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani au celebrat împreună Ziua Școlii, un moment devenit tradiție, în care comunitatea se strânge să-și cinstească trecutul și să-și afirme valorile.

Sărbătoarea a început cu un moment solemn: un tedeum de mulțumire pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe