Connect with us

ACTUALITATE

Nouă focare de infecţie cu noul coronavirus active la nivelul judeţului Sibiu, majoritatea în centre rezidenţiale

Publicat

Nouă focare de infecţie cu noul coronavirus mai sunt active la nivelul judeţului Sibiu, dintre care opt în centre rezidenţiale, informează Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, sub monitorizarea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Sibiu se află Unitatea de Asistenţă Medico-Socială (UAMS) Mediaş, unde au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 49 persoane, dintre care 27 beneficiari şi 22 de angajaţi, Centrul Rezidenţial pentru persoane vârstnice Ighişu Vechi, cu 43 persoane pozitive, dintre care 37 beneficiari şi 6 angajaţi, Centrul Rezidenţial pentru persoane vârstnice MARPOD, cu 87 persoane infectate, dintre care 77 de beneficiari şi 10 angajaţi, precum şi Căminul de persoane vârtnice Tălmaciu, cu 5 beneficiari depistaţi pozitiv în urma testării.

Direcţia de Sănătate Publică monitorizează, de asemenea, Căminul de bătrâni Cristian, unde 25 de persoane, dintre care 19 beneficiari şi 6 angajaţi au diagnosticaţi cu COVID-19, Centrul de îngrijire şi asistenţă Episcop „Nicolae Popoviciu” Biertan, unde sunt 4 beneficiari pozitivi, Centrul de îngrijire şi asistenţă Biertan cu 32 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 18 beneficiari şi 14 angajaţi şi Căminul de persoane vârstnice Sibiu unde, cu 6 beneficiari pozitivi şi o angajată.

De asemenea, se află sub monitorizare o companie producătoare de componente auto din Sibiu, unde 201 de angajaţi au fost depistaţi pozitiv la testare, iar pentru 276 de contacţi s-a dispus măsura carantinării la domiciliu, focarul fiind depistat în luna octombrie 2020.

Reprezentanţii Prefecturii Sibiu precizează, într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES, că din data de 1 octombrie şi până în prezent, la nivelul judeţului au fost identificate 52 de focare de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 41 în centre rezidenţiale, dar la acest moment mai sunt active doar cele 9 enumerate anterior.

„Conform Metodologiei INSP în vigoare, precizăm faptul că un focar se închide doar în momentul în care timp de 14 zile nu apare un nou caz, de la data ultimei confirmări pozitive SARS-CoV-2 din cadrul focarului. Chiar dacă o parte dintre persoanele pozitive aparţinătoare unui focar de infecţie s-au vindecat, ele nefiind pozitive în prezent, numărul de cazuri din focar se calculează de la data identificării lui până la închidere”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Cătălin Silegeanu, candidatul A.U.R. pentru funcția de primar al municipiului Botoșani

Publicat

silegeanu 1000x600.jpg

Publicitate

”Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Cătălin Silegeanu, omul de afaceri care patronează și conduce Hidroplasto SRL Botoșani și care s-a înscris în lupta pentru câștigarea funcției de primar al municipiului Botoșani din partea AUR Botoșani.
Cătălin Silegeanu a vorbit despre intențiile sale de viitor dacă ar prelua această funcție dar și despre contracandidații săi în această bătălie electorală. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primarii din Botoșani care au rupt „blestemul” reabilitărilor aberante. „Ar fi păcat să faci o lucrare și apoi să o distrugi”

Publicat

index 1000x600.webp.webp

Publicitate

Doi primari din județul Botoșani au învățat să prioritizeze proiectele edilitare, renunțând chiar la fonduri pentru asfaltări fiindcă aveau în execuție lucrări subterane. Și-au asumat decizia tocmai pentru a nu sparge drumurile proaspăt reabilitate, o practică devenită tradiție în administrația românească, scrie ADEVĂRUL.

În practica administrativă și edilitară românească s-a încetățenit, mai ales în ultimele două decenii, o practică absolut aberantă. De multe ori, după ce autoritățile reușeau să asfalteze străzile, la scurt timp distrugeau totul pentru a reabilita sistemele de apă, canalizare sau termoficare.

Evident, asfaltul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bătaie de joc la adresa elevilor de la țară pe milioane de euro. Autoritățile au investit în săli de sport neîncălzite sau în câmp

Publicat

index 10 1000x600.webp.webp

Publicitate

Ca să fie în pas cu vremurile în materie de investiții, autoritățile locale de la țară construiesc săli de sport pe bandă rulantă, fără să ia însă în calcul utilitatea lor sau costurile ulterioare. S-a ajuns astfel la situația în care milioane de euro au fost aruncați pe apa sâmbetei, scrie ADEVĂRUL.

Județul Botoșani este considerat, mai ales în zonele rurale, unul dintre cele mai sărace din România. Încă sunt probleme serioase în privința alimentării cu apă și canalizare, gazul lipsește în majoritatea comunelor, iar satele sunt tot mai îmbătrânite. La toate acestea se adaugă un sistem sanitar rural la pământ. Comunități întregi…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Eusebiu Laurențiu Cilibiu, candidatul AUR Botoșani la funcția de președinte al C.J. Botoșani

Publicat

cilibiu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Eusebiu Laurențiu Cilibiu, candidatul AUR Botoșani la funcția de președinte al C.J. Botoșani.
Eusebiu Laurențiu Cilibiu a explicat de ce a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean Botoșani și care ar fi prioritățile sale în eventualitatea în care ar prelua această funcție într-un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe