Connect with us

EVENIMENT

Nouă inculpaţi, trimişi în judecată de DNA Ploiești într-un dosar de fraudare a fondurilor europene

Publicat

dna
Arhivă foto

Nouă inculpaţi, între care o societate, au fost trimişi în judecată de DNA Ploieşti într-un dosar de fraudare a fondurilor europene, banii care ar fi fost obţinuţi fiind în cuantum de aproape două milioane de lei.

Potrivit buletinului de presă transmis, joi, de DNA, cei nouă inculpaţi, între care SC Euro Grup SRL, sunt acuzaţi de săvârşirea a două infracţiuni de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, săvârşite în forma autoratului şi a complicităţii.

„În perioada 2009-2012, în contextul implementării a două proiecte ce vizau creşterea productivităţii SC Euro Grup SRL, unul dintre inculpaţi, reprezentant al societăţii menţionate anterior, beneficiind de ajutorul celorlalţi, ar fi depus la Ministerul Întreprinderilor Micii şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri mai multe documente false (procese verbale, documentaţii de ofertare etc.), în scopul obţinerii de fonduri nerambursabile. De menţionat este şi faptul că pentru crearea cadrului formal al obţinerii finanţării nerambursabile, acelaşi inculpat ar fi simulat organizarea unor proceduri de achiziţie publică derulată la nivelul S.C. Euro Grup S.R.L, la finalul cărora au fost încheiate contracte de execuţie lucrări sau livrare de bunuri cu societăţi comerciale ‘agreate’. Prin aceste demersuri ar fi fost obţinute fonduri nerambursabile în valoare totală de 1.950.782 lei”, spun anchetatorii.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii faţă de SC Euro Grup SRL şi faţă de reprezentantul sau legal.

Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în acest dosar.

De asemenea, în aceeaşi cauză, procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu un inculpat acuzat de complicitate la săvârşirea infracţiunii de prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În prezenţa avocatului, inculpatul a declarat că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpaţi au fost trimise spre judecare la Tribunalul Prahova. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

21 martie-20 aprilie – Zodia Berbec. Caracterizare, trăsături și ziua norocoasă. Personalități născute în Zodia Berbec

Publicat

horoscop zodii sursa alba24.ro

Prima dintre cele 12 zodii ale Zodiacului European sau Zodiacul Clasic Occidental, cum mai este cunoscut, Zodia Berbecului începe din 21 martie până în 20 aprilie. Opusul Berbecului este Balanţa.

A apărut ca simbol pentru prima dată în Egiptul antic. El reprezintă capul zeului Amun, considerat a fi conducătorul tuturor zeilor. Berbecul, care reprezintă şi începutul primăverii, renaşterea naturii are forţa necesară pentru aceasta, conferită de planeta Marte, sub dominaţia căreia se află.

Caracterizarea nativului Berbec

Înflăcărarea, dinamismul, rapiditatea, voinţa şi forţa de caracter sunt trăsăturile nativilor din această zodie. Cel născut în această zodie este dornic de schimbare şi provocare, este un om care priveşte viaţa ca pe o perpetuă luptă şi toţi cei din jur îi sunt concurenţi. E furios din fire, impulsiv şi agresiv, gata mereu de luptă. Născutul zodiei este înclinat să spună lucrurilor pe nume, chiar dacă asta îl face incomod şi lipsit de tact în relaţiile cu ceilalţi, potrivit www.eastrolog.ro. Trebuie să înveţe să fie echilibrat să accepte compromisul, dacă vrea sa evolueze. Are permanent nevoie de activitate, nu suportă să stea degeaba.

Datorită inteligenţei şi entuziasmului, nativul din această zodie reuşeşte să iasă din orice împrejurare cu fruntea sus. Munceşte din greu în orice situaţii şi nu îi stă în fire să se menajeze. El îşi va ajuta semenii, fiind oricând dispus să întindă o ”mână de ajutor” persoanelor care înseamnă ceva pentru el, sacrificându-şi timpul sau banii.

Marte, planeta sub dominaţia căreia se află cei născuţi în perioada zodiei, este asociată cu fierul. De aceea este indicat pentru nativi să consume alimente bogate în fier. Nativi apreciază mâncarea condimentată, dar trebuie să fie precauţi în consumarea ei. Din dieta lor nu trebuie să lipsească salata, spanacul, urzicile, broccoli, măghiranul, menta, etc.

Berbec – Compatibilitate cu celelalte zodii:

Foarte bună: Leu, Săgetător, Berbec.
Bună: Gemeni, Vărsător.
Dificilă: Balanţă, Scorpion, Fecioară.
Foarte redusă: Balanţă, Capricorn.

Bărbatul BERBEC

Bărbatul născut în această zodie este de obicei sincer şi direct, dornic întotdeauna de libertate în toate privinţele. Nu este deloc genul de bărbat care se teme să fie sincer sau să îşi exprime opiniile. Are o puternică dorinţă de a-i conduce pe ceilalţi şi energia sa pozitivă îi atrage pe cei din jurul său. Nu este genul de bărbat care să stea şi să analizeze lucrurile prea mult. Au tendinţa de a avea încredere în persoanele pe care le cunosc, în special în cele de sex feminin.

Stăpâniţi de emoţii şi pasiuni, nativii din Berbec au deseori aşteptări nerealiste în legătură cu relaţia de cuplu, pentru că percep lucrurile mai mult aşa cum şi le-ar dori decât cum sunt în realitate.

Femeia BERBEC

Femeia este dotată cu multă sensibilitate şi blândeţe şi se dovedeşte capabilă în tot ceea ce întreprinde. Este spontană, sinceră, deschisă, dar şi inocentă. Are un spirit competitiv remarcabil şi doreşte să conducă. Nativa din Berbec demonstrează creativitate, originalitate şi idealism. Se poate descurca în viaţa cotidiană şi fără ajutorul unui bărbat, dar trăieşte în primul rând pentru iubire. Este plină de iniţiativă, hotărâtă să preia conducerea, chiar şi în dragoste.

Poate fi extrem de generoasă şi îşi împarte cu dragă inimă iubirea şi tot ce are, potrivit site-ului venus.org. Poate să-şi aleagă fără probleme orice profesie. Curajul este calitatea ei evidentă. Această femeie este impulsivă, dar revine uşor la o stare afectuoasă.

Copiii BERBEC

Copiii născuţi sub semnul Berbecului sunt poznaşi, adesea tumultuoşi. Ei sunt nerăbdători în orice privinţă, de la mers până la vorbit şi vor face aceste lucruri mult mai devreme decât alţi copii. În ciuda aparentei lor răceli şi insensibilităţi, ei suferă dacă părinţii nu-şi găsesc timp şi pentru ei. Au nevoie de afecţiune şi, dacă nu o cer niciodată, este pentru că se ascund în spatele unei carapace de indiferenţă.

Încrederea înnăscută şi abilităţile naturale de a conduce pot călăuzi copilul pe drumul succesului în numeroase domenii. Copiii vor aprecia întotdeauna onestitatea şi spiritul tânăr a celor din jur, potrivit site-ului copilul.ro.

Personalități născute în Zodia BERBEC

Personalităţi din România născute în Zodia Berbec: Mircea Vintilă, Ana Blandiana, Gică Petrescu, Ştefan Tapalagă, Elvira Deatcu, Liviu Hodor, Floarea Calotă, Dan Bittman, Éva Kiss, Alexandru Papadopol, Cornel Constantiniu, Mircea Ştefan Daneliuc, Aurel Tămaş, Gil Dobrică, Angela Ciochină, Fănuş Neagu, Gheorghe Zamfir, Emil Cioran.

Personalităţi de pe mapamond născute în Zodia Berbec: Ugo Tognazzi, Aretha Franklin, Sir Elton John, Michael York, Aristide Briand, Christopher Lambert, Michel Hazanavicius, Joseph Haydn, Antoine François Prevost, Charles Fourier, Omar Sharif, Joseph Pulitzer, Leonardo da Vinci, Louie Anderson, Quentin Tarantino, Carl Wilhelm Siemens, Bette Davis, Diana Ross, Milan Kundera.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Apartament din Buzău, cuprins de flăcări. O femeie, scoasă carbonizată din locuință. De la ce a pornit focul

Publicat

alertă în brașov: incendiu cu degajări mari de fum la
arhiva foto

O femeie a murit și una a suferit arsuri grave după ce locuința le-a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a izbucnit în noaptea de luni spre marți, într-un apartament din Buzău.

Potrivit ISU Buzău, pompierii au intervenit, în noaptea de luni spre marți, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament din Buzău.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum și s-a extins doar în apartamentul afectat.

În interiorul apartamentului au fost identificate două victime.

Prima victimă, intoxicată cu monoxid de carbon, se afla în stop cardiac când pompierii au intrat în apartament. A fost resuscitată și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

Cea de-a doua victimă, o femeie, a fost găsită carbonizată.

Cel mai probabil incendiul a izbucnit de la o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată, au transmis reprezentanții ISU Buzău.

Citește mai departe

EVENIMENT

Patru județe, sub avertizare meteo cod galben de ceață densă

Publicat

vant e1588748438201.jpg

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineață, o avertizare meteo cod galben de ceață densă ce vizează zone din județele Călărași, Constamța, Ialomița și Tulcea.

Potrivit meteorologilor, avertizarea este valabilă marți, 21 martie, până la ora 10.00.

Se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Zone vizate:

Județul Ialomiţa;
Județul Călăraşi;

Zona continentală a județului Constanta, respectiv zona localităților: Medgidia, Cernavodă, Murfatlar, Hârșova, Mihail Kogălniceanu, Cobadin, Ostrov, Cogealac, Negru Vodă, Băneasa, Nicolae Bălcescu, Topraisar, Mircea Vodă, Castelu, Poarta Albă, Rasova, Lipnița, Ciobanu, Crucea, Peștera, Chirnogeni, Albești, Independența, Oltina, Aliman, Mihai Viteazu, Ciocârlia, Ghindărești, Amzacea, Cuza Voda, Deleni, Adamclisi, Saligny, Dobromir, Mereni, Seimeni, Ion Corvin, Topalu, Gârliciu, Comana, Bărăganu, Pantelimon, Târgușor, Fântânele, Tortoman, Cerchezu, Siliștea, Saraiu, Horia, Grădina, Vulturu, Dumbrăveni;
Zona continentală a județului Tulcea, respectiv zona localităților: Delta Dunarii, respectiv zona localităților: Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beștepe, Crișan, C.A. Rosetti, Maliuc, Pardina, Tulcea, Măcin, Babadag, Sarichioi, Isaccea, Jijila, Greci, Baia, Niculițel, Topolog, Luncavița, Somova, Cerna, Carcaliu, Turcoaia, Frecăței, Mihail Kogălniceanu, Casimcea, Slava Cercheză, Nalbant, Dăeni, Mihai Bravu, Ceamurlia de Jos, Izvoarele, Stejaru, Nufăru, Ostrov, Văcăreni, Ciucurova, Peceneaga, Dorobanțu, Beidaud, Horia, Valea Teilor, Hamcearca, Grindu, Smârdan, I.C. Brătianu, Ceatalchioi;

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu puternic, cu pagube însemnate, la o fabrică de peleți din județul Argeș

Publicat

pompieri noaptea general nou

Un incendiu puternic a distrus hala unei fabrici de peleți din localitatea argeșeană Lăzărești, comuna Schitu Golești. Pompierii s-au luptat cu flăcările toată noaptea.

Incendiul a izbucnit în noaptea de luni spre marți, la o hală de la o fabrica de peleți din comuna Schitu Golești, satul Lăzărești.

Potrivit ISU Argeș, au intervenit pompierii de la Detașamentul Câmpulung și Punctul de Lucru Aninoasa, cu patru autospeciale de stingere.

În urma incnediului a fost afectată structura halei, pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătați, utilajele de producție, și a ars o cantitate de aproximativ o tonă de peleți.

Din fericire, nu au fost victime.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost de natură electrică, au transmis reprezentanții ISU Argeș.

Citește mai departe