Connect with us

ACTUALITATE

9 medalii obținute de studenții și profesorii Facultății de Inginerie Hunedoara pentru invenţii prezentate la EuroInvent 2019

Publicat

euroinvent
Sursa foto: Facebook

Patru medalii de aur, trei de argint şi două medalii de bronz reprezintă palmaresul obţinut de studenţii şi profesorii Facultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH) la ediţia din acest an a Salonului internaţional de inventică Euroinvent 2019 Iaşi, juriul apreciind diversitatea şi aplicabilitatea invenţiilor şi inovaţiilor prezentate, a anunţat luni inventatorul Corneliu Birtok Băneasă, asistent universitar în cadrul FIH.

Din totalul celor 11 proiecte şi invenţii prezentate de studenţii şi cadrele didactice de la Hunedoara, au primit medalii de aur o instalaţie pentru determinarea rezistenţei materialelor la oboseală termică, o brichetă realizată din pulberi feroase, un filtru de aer şi un sistem dinamic de transfer al aerului cu aplicabilitate în domeniul autovehiculelor şi cu rezultate în creşterea puterii motorului şi reducerea consumului de carburant.

„În cadrul standului Universităţii Politehnica Timişoara – FIH am prezentat mai multe invenţii sau proiecte, printre care se numără un filtru de aer ce poate fi amplasat în orice loc al compartimentului motor şi un sistem dinamic de transfer al aerului destinat autobuzelor, ce prelungeşte durata de viaţă a filtrului şi reduce consumul de combustibil cu 7%. De asemenea, am prezentat un material compozit ce se aplică pe suprafaţa galeriei de admisie la motor, o protejează în perioada de vară şi permite reducerea consumului de combustibil”, a declarat Birtok Băneasă.

Au mai fost premiate „Laboratorul lui Dexter” – un concept prin care studenţii pot vedea cum se aplică în practică informaţiile dobândite la cursuri, un material folosit pentru izolarea galeriilor de admisie la motoare, realizat din deşeuri reciclate, sau filtrele de aer care permit reducerea consumului de combustibil cu 12% la motoarele cu ardere internă.

De asemenea, studenţii şi profesorii FIH au obţinut 12 premii speciale şi diplome de excelenţă din partea unor universităţi sau institute de cercetare din ţară.

Potrivit inventatorului, este important ca studenţii să ia contact cu lumea inventicii pentru că, astfel, îşi dezvoltă capacităţile de comunicare şi deprinderile practice.

„Studenţii care se implică în această educaţie nonformală au reuşit să obţină unu sau două puncte în plus la media anilor de studiu, ceea ce este foarte bine într-o universitate politehnică”, a arătat reprezentantul FIH.

FIH este parte a Universităţii Politehnica din Timişoara.

Salonul Euroinvent Iaşi 2019 a reunit la standuri peste 600 de invenţii din 40 de ţări europene şi a avut loc în perioada 16-18 mai. AGERPRES

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO Botoșani: Primul Muzeu Multimedia, pregătit de deschidere

Publicat

fb img 1713595297022 1000x600.jpg

Primul Muzeu Multimedia din municipiul Botoșani își va primi oaspeții în curând.
Dedicat diversității culturale, muzeul a fost realizat în cadrul proiectului „Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, implementat în cadrul Programului Comun România-Ucraina 2014-2020 și este amenajat în unul din beciurile din Centrul Istoric.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alt HAIDUC în trafic: Tânăr din Suceava, prins conducând cu viteză prin Botoșani deși nu avea permis

Publicat

razie politisti radar amenda 3 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control la data de 16 aprilie 2024, pe drumul public din comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din județul Suceava, care circula cu viteză peste limita legală.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, suspendată.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copila de 13 ani a fost găsită de polițiști noaptea trecută în municipiul Botoșani

Publicat

img 20240416 wa0013 859x600.jpg

Copila de 13 ani din Botoșani, căutată de familie a fost găsită, în cursul nopții, pe raza municipiului Botoșani. Aceasta a fost internată în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență.

Se continuă verificările pentru a stabili împrejurările în care minora a părăsit domiciliul.

Dacă o vedeți sunați la 112! O copilă de 13 ani din municipiul Botoșani a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Știrea inițială: Polițiștii botoșăneni au anunțat că efectuează verificări pentru localizarea unei minore, de 13 ani, din municipiul Botoșani, care astăzi, în jurul orei 12:00, a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe