Connect with us

ACTUALITATE

Nouă ţări au oferit asistenţă României prin mecanismul de protecţie civilă al UE în ultimele trei săptămâni

Publicat

medici danemarca2

Nouă ţări au oferit asistenţă României prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al UE în ultimele trei săptămâni, informează un comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

Săptămâna aceasta, o echipă medicală din Danemarca şi o altă echipă din Polonia au sosit la Bucureşti pentru a-i ajuta pe medicii români să trateze numărul tot mai mare de pacienţi cu COVID-19.

Tot săptămâna aceasta, 350 de concentratoare de oxigen din rezerva rescEU găzduită de Ţările de Jos au fost livrate României, în plus faţă de cele 200 de concentratoare de oxigen din rescEU livrate la începutul acestei luni.

În ultimele zile, prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al UE, Serbia a livrat 170 concentratoare de oxigen şi 6.365 de doze de anticorpi monoclonali, în timp ce Germania a oferit 12.750 de unităţi de anticorpi monoclonali, iar Slovacia a oferit 1.000 doze de anticorpi monoclonali, 500.000 de teste antigen şi alte dispozitive medicale.

Polonia a făcut o a doua ofertă de 150 de concentratoare de oxigen

Tot prin intermediul mecanismului, Polonia a făcut o a doua ofertă de 150 de concentratoare de oxigen, 55 de monitoare cardiace, 50 de aparate respiratorii şi alte materiale.

„Mecanismul european de protecţie civilă continuă să îşi dovedească utilitatea în lupta actuală împotriva pandemiei de COVID-19. Aş dori să mulţumesc Serbiei pentru prima sa ofertă de asistenţă prin intermediul mecanismului, precum şi Austriei, Danemarcei, Franţei, Germaniei, Italiei, Ţărilor de Jos, Poloniei şi Slovaciei pentru asistenţa continuă acordată României. UE îşi menţine angajamentul de a canaliza toate ajutoarele necesare către România şi alte ţări care au nevoie de sprijin”, a declarat comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, citat în comunicat.

Austria a oferit 1.075 de pachete de diferite medicamente folosite în terapie intensivă

În urma solicitării României de asistenţă prin intermediul mecanismului UE de protecţie civilă, Austria a oferit 1.075 de pachete de diferite medicamente folosite în terapie intensivă, în timp ce Franţa a oferit alte 89.030 de flacoane de medicamente, 18 ventilatoare, echipamente medicale şi accesorii.

Toate acestea se adaugă celor 50 de concentratoare de oxigen din Polonia, 5.200 de flacoane de anticorpi monoclonali din Italia, 15 ventilatoare şi opt concentratoare de oxigen din Danemarca, furnizate României.

O echipă medicală din Republica Moldova, care a sosit în România în urmă cu două săptămâni, continuă să ofere asistenţă medicală de specialitate. De asemenea, pacienţi români cu COVID-19 au fost transportaţi în Ungaria, Polonia şi Austria pentru tratament. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Actul care te lasă fără moştenire, în 2025. Ce trebuie scris pe document exact

Publicat

actul care te lasă fără moştenire, în 2025. ce trebuie

Publicitate

În România, legislația privind moștenirea poate părea simplă, dar realitatea din teren ne arată că un detaliu trecut cu vederea, o semnătură lipsă sau chiar o exprimare greșită într-un document pot duce la pierderea definitivă a dreptului de a primi o moștenire. Iar în 2025, aceste aspecte devin cu atât mai importante, mai ales în contextul intensificării controalelor și digitalizării actelor notariale, scrie playtech.ro.

.

Care este termenul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Raed Arafat susține că adăposturile de protecție civilă sunt obligatorii, chiar dacă riscurile sunt mici

Publicat

raed arafat susține că adăposturile de protecție civilă sunt obligatorii,

Publicitate

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, la Focșani, că adăposturile de protecție civilă sunt obligatorii, chiar dacă riscurile sunt mici.

‘A fi pregătit nu înseamnă că noi știm că va fi ceva. Dar există riscuri. Există riscul inundațiilor, există riscul fenomenelor meteo extreme, există riscul cutremurului, există riscul incendiilor, există riscul infecțiilor și există și riscul unui…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat care căuta ciuperci în pădure la Băiceni a dat peste un proiectil în perfectă stare de funcționare

Publicat

un bărbat care căuta ciuperci în pădure la băiceni a

Publicitate

Un element de muniție rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, a fost descoperit, în această dimineață, într-o pădure din localitatea Băiceni, de un bărbat care era la cules ciuperci. Realizând pericolul acesta a chemat în sprijin pirotehnicienii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoșani.

 

Echipa pirotehnică a constatat faptul că este vorba de un proiectil perforant trasor, cal. 57 mm, în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Județul Botoșani a fost plasat sub COD GALBEN de viscol și ninsori

Publicat

județul botoșani a fost plasat sub cod galben de viscol

Publicitate

Meteorologii au actualizat prognoza și au anunțat că până mâine seară, la ora 23:00, județul Botoșani, va fi sub incidența a două coduri galbene de intensificări ale vântului, viscol și ninsori. Potrivit acestora, vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50-70 km/h.

Din această seară, de la ora 23:00, până mâine seară, la aceeași oră, va ninge, pe alocuri viscolit. Stratul de zăpadă va fi atinge 5 ….10 centimetri.

Pentru a gestiona…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe