Connect with us

EVENIMENT

Noua Zeelandă. Măști de protecție și testare. Sistemul de sănătate se luptă cu COVID

Publicat

masca protectie ffp2 sursa foto pixabay 590x354

Guvernul Noii Zeelande a anunțat joi măști gratuite și teste rapide antigen, în încercarea de a opri răspândirea COVID-19 și de a reduce presiunea asupra sistemului de sănătate, care se confruntă cu un aflux de pacienți cu COVID și gripă.

În ultimele două săptămâni, în Noua Zeelandă s-a înregistrat un salt semnificativ al numărului de noi cazuri de COVID, iar autoritățile prognozează că acest val de Omicron ar putea fi mai grav decât primul.

Sistemul spitalicesc se luptă deja cu creșterea timpilor de așteptare și cu operații care trebuie anulate.

„Nu există nicio îndoială că îmbinarea între o creștere bruscă a numărului de cazuri de COVID-19 și de spitalizări, cel mai grav sezon de gripă din ultima vreme și absențele angajaților din sănătate pune întregul sistem de sănătate sub o presiune extremă”, a declarat Ayesha Verrall, ministrul pentru COVID-19, conform Reuters.

 

Noua Zeelandă. Măști de protecție și testare. Sistemul de sănătate se luptă cu COVID: fost cap de afiș pentru modul în care a combătut coronavirusul

 

Noua Zeelandă, care are o populație de 5,1 milioane de locuitori, a înregistrat joi 11.382 de cazuri noi de COVID, cu un total de 68.737 de persoane infectate în prezent cu acest virus. Dintre acestea, 765 de cazuri se află în prezent în spital.

Fost cap de afiș pentru modul în care a combătut coronavirusul, răspunsul rapid al Noii Zeelande la pandemie și izolarea sa geografică au făcut ca țara să rămână în mare parte liberă de COVID până la sfârșitul anului trecut. La începutul acestui an, odată ce populația a fost în mare parte vaccinată, virusul a fost lăsat să se răspândească.

Verrall a declarat că, deși „politica zero-COVID” nu mai este o posibilitate, oamenii trebuie să poarte măști, să se testeze și să se izoleze dacă ei sau cineva din casa lor este testat pozitiv la virus.

Noua Zeelandă. Măști de protecție și testare. Sistemul de sănătate se luptă cu COVID: măști și teste gratuite disponibile pe scară mai largă

Guvernul face ca măștile și testele gratuite să fie disponibile pe scară mai largă, permițând farmaciilor să vândă medicamente COVID și extinzând criteriile pentru cine este eligibil pentru medicamente antivirale.

„Acum nu este momentul să nu mai purtați măști. Dovezile ne spun că purtarea unei măști reduce la jumătate șansele de a fi infectat cu COVID-19. De asemenea, vă ajută să vă protejați împotriva gripei și a altor boli de iarnă, așa că, dacă nu purtați o mască pentru dumneavoastră, vă rugăm să purtați una pentru personalul medical”, a declarat Verrall. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Șase străzi din Blaj vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor de energie și comunicații. Precizările primarului Rotar

Publicat

Șase străzi din blaj vor beneficia de relocarea în subteran

Șase străzi din Blaj vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații. Este vorba despre străzile Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.

„O nouă veste bună! Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv, telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce faci dacă ai vândut mașina, dar primești amendă pentru lipsa rovinietei sau peajului

Publicat

masina.jpg

Ai vândut mașina, dar primești amendă pentru lipsa rovinietei sau peajului. Sunt câteva lucrui pe care le puteți face pentru a scăpa de astfel de neplăcere.

În situația în care ați primit un proces-verbal pentru lipsa rovinietei sau peajului după înstrăinarea vehiculului, acest lucru se datorează faptului că nou proprietar nu a efectuat transcrierea dreptului de proprietate asupra vehiculului în termenul prevăzut de lege.

Ce faci dacă ai vândut mașina, dar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi de peste 40.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Câți șoferi au fost verificați

Publicat

amenzi de peste 15.000 de lei și permise reținute în

Polițiștii și jandarmii din Alba au aplicat, în ultimele 24 de ore, amenzi de peste 40.000 de lei. Au fost testați, pentru alcool sau droguri la volan, 60 de șoferi.

În cadrul activităților desfășurate în 22 aprilie, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 352 de persoane și au fost verificate 194 de autovehicule.

Au fost constatate 112 abateri de natură contravențională. Majoritatea au fost la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

În total,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Hoți surprinși de proprietarul unei gospodării din Crăciunelu de Jos, în timp ce îi furau bunuri din curte. Ce au făcut polițiștii

Publicat

bărbat din ocna mureș, cercetat penal după ce a condus

Un bărbat și o femeie din Crăciunelu de Jos au fost surprinși de proprietarul unei gospodării din Crăciunelu de Jos, în timp ce-i furau bunuri din curte. Cei doi au fost reținuți de polițiști.

Potrivit IPJ Alba, în 22 aprilie, polițiștii de Secției 5 Poliție Rurală Blaj au identificat și reținut un bărbat de 28 de ani și o femeie de 32 de ani, din comuna Crăciunelu de Jos. Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

Duminică seara (21…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe