Connect with us

ACTUALITATE

Noutăți Start-Up Nation 2019: Comisionul la garanție scade până la 1,53%. Care sunt condițiile

Publicat

Firmele calificate la finanțare nerambursabilă prin programul Start-Up Nation 2018-2019, care accesează credite-punte de la Banca Transilvania sau CEC Bank vor beneficia de o nouă scădere a comisionului la garanții, care poate ajunge astfel la 1,53%, a informat, joi, Fondul Român de Contragarantare (FRC).

Potrivit FRC, noua valoare a comisionului de garantare de 1,95%, valabil începând din data de 25.07.2019, în cazul actualei ediții Start-Up Nation(SUN) și anunțată de către partenerul FNGCIMM, poate fi redusă, suplimentar, pentru antreprenorii care solicită un credit punte la Banca Transilvania, respectiv CEC Bank, prin completarea unui singur formular (Anexa E), disponibil în aplicația pentru finanțare bancară.

Prin acest formular (Anexa E), FRC reduce valoarea comisionului de garantare de la 1,95% până la 1,53%. Practic, comisionul poate fi între 1,63% și 1,53%, în funcție de procentul de contragarantare a garanției de60%, respectiv 80%.

FRC garantează un flux operațional rapid și eficient ca urmare a implementării unor îmbunătățiri la infrastructura informatică ce asigură eliminarea erorilor umane asociate efectuarii manuale a operatiunilor de analiză și generează timpi reduși de procesare a cererilor.

Astfel, în acest moment, o cerere de contragarantare însoțită de documentația corectă și completă, permite un termen de răspuns în maximum 24 de ore.

„Recomandăm utilizarea formularului/Anexei E tuturor antreprenorilor, consultanților acestora, și ofițerilor de credit pentru o bună gestiune a resurselor financiare puse la dispoziție prin program. Încurajăm toate părțile intersate să ceară informații băncilor partenere și să solicite acestora sau, direct FRC (www.contragarantare.ro/contact), detalii și/sau clarificari”, se precizează într-un comunicat transmis de FRC.

„Au fost rulate calculele aferente contragarantării și rezultă că – pentru o contragarantare de 60% din valoarea garanției emise de FNGCIMM – beneficiarul va avea un cost final al garanției de 1,63% vs 2,48% în prima editie a Programului SUN 2017-2018, adică aproape un punct procentual care înseamnă o diminuare de aprox.1500 lei a comisionului platit la acordarea creditului-punte solicitat pe un an de zile, respectiv o reducere de aprox. 3000lei pentru o solicitare de finanțare de 200.000ron pe durata a 24 luni”, a declarat președintele FRC, Stere Farmache.

Fondul Român de Contragarantare S.A. (FRC) este o instituție financiară specializată, având corespondenţă în practici recunoscute la nivel european. Activitatea sa este orientată, în principal, spre susţinerea sectorului antreprenorial/IMM din România. FRC are ca obiect de activitate secundar acordarea de garanții în numele și contul statului, în cadrul Programului INVESTEȘTE ÎN TINE. Astfel, societatea are ca parteneri atât fondurile de garantare, cât și instituţiile de credit. Garanția și contragaranția FRC este de maxim 80% din creditul, respectiv garanția acordat(ă) de instituțiile financiar-bancare partenere.

Sursa: Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dosar penal pentru un tânăr de 21 de ani din Coțușca

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din Darabani au oprit sâmbătă pentru control, pe drumul județean DJ 282, în comuna Coțușca, un autovehicul condus de un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul nu era înmatriculat sau înregistrat conform prevederilor legale. Motiv pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Botoșani: Primul Muzeu Multimedia, pregătit de deschidere

Publicat

fb img 1713595297022 1000x600.jpg

Primul Muzeu Multimedia din municipiul Botoșani își va primi oaspeții în curând.
Dedicat diversității culturale, muzeul a fost realizat în cadrul proiectului „Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, implementat în cadrul Programului Comun România-Ucraina 2014-2020 și este amenajat în unul din beciurile din Centrul Istoric.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe