Connect with us

EVENIMENT

Nu ajung 12,5 milioane de lei. Primăria Alba Iulia mai cere 4.400.000 de lei pentru finalizarea Ansamblului Marii Uniri

PublicatPrimăria Alba Iulia solicită din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului suma de 5.512.680 de lei (aproape 1,2 milioane de euro) pentru finalizarea investițiilor la obiectivul „Realizare Ansamblu Memorial al Marii Uniri 1918 – 2018, Alba Iulia” respectiv organizarea de manifestări și acțiuni comemorative, evocatoare, științifice  și cultural-artistice, dedicate Centenarului Marii Uniri. Cei mai mulți bani, respectiv 4,4 milioane de lei, sunt solicitați pentru finalizarea lucrărilor aflate în derulare și cuprinse în programul Centenar.

Consilierii locali din municipiu vor avea de aprobat, în ședința de marți, 30 octombrie, solicitarea adresată Consiliului Județean Alba pentru inițierea unui inițierea unui proiect de  Hotărâre  de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, pentru municipiul Alba Iulia.

Potrivit raportului de specialitate, este necesară transmiterea unei solicitări către Consiliul Județean Alba pentru inițierea unui proiect de  Hotărâre  de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru municipiul Alba Iulia, deoarece Primăria nu deține necesarul bugetar pentru finalizarea lucrărilor de investiții aflate în derulare și cuprinse în programul Centenar, respectiv nu poate asigura finanțarea acțiunilor culturale, a evenimentelor și spectacolelor cuprinse în programul dedicat Zilei Naționale a României.

„Administrația publică locală a demarat și demarează un amplu proiect pentru marcarea Centenarului Marii Uniri într-un mod activ prin investiții, respectiv evenimente culturale, istorice și educative menite să aducă în lumină cei 100 de ani ce au trecut de la nașterea poporului român. Cu toate eforturile bugetare derulate, disponibilul până la finalul anului nu este suficient pentru a acoperi totalul investițiilor aflate în derulare, adică sume necesare suplimentar de 4.430.200 lei pentru obiectivul „Realizare Ansamblul Memorial al Marii Uniri 1918-2018, Alba Iulia” dar nici pentru derularea unor acțiuni culturale impresionante, evenimente și spectacole pentru care ar fi necesară alocarea sumei de 1.082.480 lei”, se mai precizează în document.

Contractul pentru Ansamblul Memorial al Marii Uniri – Alba Iulia 1918-2018 este de 12.557.863,11 lei. Elis Pavaje, singura firmă interesată de contractul de 3 milioane de euro, a fost declarată câștigătoarea licitației. Contractul prevede amenajarea de alei, amenajarea pasajului pietonal, a zonelor verzi, inclusiv sistemul de irigații, mobilierul urban, iluminatul arhitectural și ambiental, precum și realizarea unei piațete. Se propune de asemenea realizarea următoarelor obiective specifice: închiderea inelului auto perimetral, reamenajarea parcului, inclusiv dotările urbane, realizarea piațetei de ceremonii și realizarea podului Marii Uniri.

Acțiuni culturale, evenimente și spectacole cuprinse în programul Zilei Naționale a României, 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia

29 noiembrie – Tot ce-i românesc nu piere – spectacol concert (buget necesar: 52.800 lei)

Pornind de la tema lansată de Jean Moscopol, spectacolul este o formulă culturală unică și inedită. Trebuie să învățăm să ne oprim, să știm să apreciem valorile din jurul nostru și trebuie să ne luăm timp să zâmbim, pentru că viața se scurge mai repede decât ne dăm seama. În acest cultural vor fi martorii simbiozei între prelucrările din folclorul românesc, sunetul cult al orchestrei și vocile pătrunzătoare ale corului de voci bărbătești

30 noiembrie – Concert extraordinar Centenar – spectacole concert muzică clasică (buget necesar: 110.000 lei)

Repertoriul propus conturează o zonă de creație muzicală cultă, plecând de la Rapsodiile enesciene, cunoscuta suită de valsuri Valurile Dunării și emblematica Baladă a lui Ciprian Porumbescu, trecând prin stilizările folclorice specifice lui Tiberiu Brediceanu și Ghelase Dendrino, pentru ca în final să ajungă în contemporaneitate prin orchestrațiile epice pe care Cristian Lolea le realizează pentru piesele Lie Ciocârlie și Până când nu te iubeam. Se realizează astfel o sinteză de ethos românesc ce subliniază în final unitatea stilistică și muzicală a românilor din toate provinciile istorice, de acum, de ieri și dintotdeauna. Personalitățile muzicale invitate sunt valori ale tinerei generații de muzicieni români. Ei interpretează lucrări emblematice, consacrate național și internațional prin prestații artistice ale unor muzicieni români precum Sergiu Celibidache, Angela Gherorghiu, Ion Voicu, Ion Dacian, ș.a. În acest fel, valorile trecutului devin prezent interpretativ palpabil.

1 Decembrie – România 100 – spectacol piro-muzical (buget necesar: 120.000 lei)

În 1918, mai mult ca oricând, „Cealaltă Capitală” a fost adevărata capitală! Din Alba Iulia a pornit cea mai importantă decizie a poporului român, în Alba Iulia s-au pus bazele celor 100 de ani ai României unite. La 1918, oameni diferiți, cu viziuni diferite, au știut să-și dea mâna și să lucreze împreună. Deși reprezentau ideologii diverse, aveau în comun o dorință mai puternică decât oricare alta: o Românie unită și democrată. Astăzi, la moment centenar, Alba Iulia retrăiește mai intens ca oricând freamătul voinței istorice din 1918. Aici unde a început totul, sărbătoarea e mai profundă ca oriunde, aici trăirea e mai puternică, aici spectacolul e mai intens. Focurile de artificii ce vor străluci pe cerul cetății se doresc a fi o declarație, o asumare, o voce răsunătoare, ce spun povestea a 100 ani de istorie. O istorie a curajului, a încercărilor, a consecvenței și a unității. Românii și-au trăit povestea centenară păstrându-și mereu focul din inimi, strălucirea din priviri și credința într-un viitor mai bun. Tot focul, tot strălucirea, vor ilustra, mai bine ca oricând, cei 100 de ani de când România este pentru toți – acasă!

29 noiembrie – 5 decembrie – CitadeLightning 100 – festival al luminii (buget necesar: 571.200 lei)

Vor exista nenumărate manifestări în jurul acestei sărbători în multe din orașele țării. Alba Iulia este un oraș european de referință prin istoria sa și importanță pentru România. De aceea orașul are nevoie de un eveniment și un concept unic, cu un impact mare la nivel național. Acum este momentul ca Alba Iulia să-și pună amprenta și în domeniul culturii și artelor moderne, vizuale: CitadeLightning 100 – Festivalul Luminii care va aduce la viață spațiile publice ale unuia dintre cele mai frumoase centre de fortificații ale Europei. Este momentul să unim arta cu tehnologia și să le aducem în stradă.

2 decembrie  – Spectacol etno-pop-rock (buget necesar: 228.480 lei)

Unirea nu a fost o întâmplare ci urmare a faptului că am rămas mereu împreună, indiferent de circumstanțe. Am fost mult timp împărțiți și totuși, mereu uniți de limbă, obiceiuri și tradiții, în fața celor mai importante și, uneori, cele mai grele momente din viață. Ne-am inspirat mereu din tot ce ne înconjoară și am reușit să valorificăm creativ tot ce ține de spiritul românesc: motivele populare, ritualuri, cântece sau jocuri. Muzicieni de avangardă s-au aplecat asupra folclorului, încercând să găsească soluții pentru a-l transpune în forme moderne cât mai originale. Ei au transformat teme binecunoscute din muzica tradițională românească în adevărate hituri rock. O călătorie în timp, de la momentul în care cântecul tradițional se naște, până astăzi, când omul modern ascultă folclorul în forma curată, dar și reinterpretată în variante pop, rock, jazz, dance sau electro.

 

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Poliţişti și oameni de afaceri din Bacău care au participat la petreceri cu prostituate minore, droguri și alcool, trimişi în judecată

Publicat

Cincisprezece persoane, printre care trei poliţişti, funcționari și oameni de afaceri, au fost trimise în judecată de DIICOT. Aceștia au participat aproape zilnic la petreceri şi spectacole erotice, în timpul cărora consumau droguri şi substanţe psihoactive într-un club clandestin amenajat într-un depozit de mărfuri alimentare din Bacău, unde erau aduse prostituate minore.

Patronul clubului respectiv, Marius Scutaru, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de punere la dispoziţie a unui local pentru consumul ilicit de droguri, trafic de droguri, cumpărare de influenţă, complicitate la săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, folosirea prostituţiei infantile în formă continuată, act sexual cu un minor, proxenetism, pornografie infantilă şi sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată, printre alţii, I. C. – inspector protecţie civilă, acuzat de folosire a prostituţiei infantile; Gabriel Răzvan Aursulesi – agent de poliţie, acuzat de folosire a prostituţiei infantile, în formă continuată; Adrian Bogdan Huiban – agent de poliţie, acuzat de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive; Vasilică Bujor – agent de poliţie, acuzat de abuz în serviciu; B.A.M. – tehnician dentar, acuzat de trafic şi deţinere de droguri, folosire a prostituţiei infantile.

De asemenea, în acest caz mai este implicat şi un inginer zootehnist, care furniza acestui grup ketamină, substanţă cu utilizare curentă în medicina veterinară.

Conform DIICOT, faptele ilegale s-au consumat într-o clădire cu destinaţie de depozit, situat pe o stradă din municipiul Bacău.

“În interiorul acestui spaţiu, pe parcursul unei perioade care a durat mai bine de patru ani, Marius Scutaru a angrenat societatea constituită în jurul său – de altfel deosebit de eterogenă prin asocierea unor oameni de afaceri, cu funcţionari publici purtători ai autorităţii de stat, persoane cu trecut infracţional sau elevi ai liceelor băcăuane – în practica curentă a abuzului de alcool, droguri şi substanţe psihoactive, prostituţie şi spectacole cu caracter erotic”, menţionează sursa citată.

“Comportamentul la limita moralităţii şi în conflict acut cu legislaţia penală s-a propagat şi în afara incintei depozitului, membrii anturajului implicându-se într-o serie de manopere ce vizau rezolvarea unor probleme legale, prin metode aflate în afara oricăror cadre şi determinări instituţionale. A rezultat un număr considerabil de infracţiuni, împrejurare care a condus la punerea sub acuzare a 30 de persoane. Până la data emiterii rechizitoriului, acţiunea penală declanşată în privinţa unui număr de 11 inculpaţi a fost soluţionată prin încheierea unor acorduri de recunoaştere a vinovăţiei”, spune DIICOT.

În urma investigaţiilor efectuate în cauză s-a constatat că, la o adresă situată în municipiul Bacău, în incinta unei clădiri cu destinaţie de depozit pentru mărfuri alimentare, Marius Scutaru a amenajat un spaţiu în cadrul căruia organiza cu o frecvenţă aproape zilnică petreceri care au avut printre participanţi persoane de sex feminine minore şi care prilejuiau, în mod constant, consumul de droguri.

Astfel, în timpul petrecerilor organizate de către Marius Scutaru, se consuma cu preponderenţă cocaină, iar ca urmare a consumului unor astfel de substanţe, fetele minore îşi pierdeau cunoştinţa, sfârşind prin a fi abuzate sexual, iar comportamentele sexuale erau de obicei filmate.

Marius Scutaru a amenajat spaţiul cu instalaţie de sonorizare, mixer, ecran LCD, sistem de lumini ambientale, canapele şi, până la un moment dat, bară de striptease.

Probele testimoniale administrate în timpul urmăririi penale au relevat faptul că, încă din anul 2013, inculpatul Marius Scutaru a transformat biroul aflat într-o încăpere adiacentă depozitului de mărfuri alimentare al firmei sale într-un spaţiu dedicat activităţilor recreative, în care a început să organizeze petreceri, pe parcursul cărora se consuma iniţial doar alcool.

Petrecerile se desfăşurau cu regularitate, în aproape fiecare zi lucrătoare a săptămânii, şi îi angrenau, în general, pe apropiaţii lui Marius Scutaru, administratori ai unor societăţi comerciale, persoane cu trecut infracţional şi funcţionari ai statului.

Totuşi, numărul mare de participanţi identificaţi în cursul urmăririi penale reflectă faptul că inculpatul nu utiliza criterii de eligibilitate, anturajul său neavând deloc caracterul unui grup social exclusivist.

“Pe fondul acestor premise, petrecerile desfăşurate în incinta clubului clandestin au căpătat, datorită numărul mare de participanţi, a gamei variate de comportamente care întruneau elementele ilicitului penal şi a duratei mari de timp de-a lungul căreia acestea s-au manifestat, proporţiile unui fenomen infracţional. Potrivit depoziţiilor oferite de o parte dintre participanţii la petreceri, pe parcursul anului 2014, au început să fie utilizate în mod curent substanţe cu efect psihoactiv de tip coffeshop, principalul responsabil de procurarea acestora fiind, la început, fostul agent de poliţie, inculpatul Huiban Adrian Bogdan.

Prima substanţă încadrabilă în categoria drogurilor de risc, utilizată în timpul petrecerilor şi la care au făcut referire în mod explicit participanţii, a fost ketamina, substanţă cu utilizare curentă în medicina veterinară care s-ar fi consumat începând cu anul 2015.
Astfel, petrecerile organizate de către inculpatul S. M. au devenit o ţintă de referinţă pentru mai mulţi dealeri ale căror activităţi privind comercializarea drogurilor pe raza municipiului Bacău au fost temeinic documentate”, precizează DIICOT.

Astfel, monitorizările intruzive au relevat interacţiunile dintre participanţii la petrecerile organizate în cadrul clubului clandestin din municipiul Bacău şi furnizori de droguri ale căror activităţi au făcut obiectul investigaţiilor aflate pe rolul DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău.

Conform DIICOT, ketamina utilizată în timpul petrecerilor organizate de către Marius Scutaru era furnizată de un inginer zootehnist, respectiv inculpatul C.B.I.

“Astfel, în perioada mai – decembrie 2016, inculpatul C.B.I. a efectuat fără drept operaţiuni repetate (în 10 rânduri) de vânzare către inculpatul S.M. a unor flacoane conţinând ketamină, substanţă încadrată în categoria drogurilor de risc.
De asemenea, s-a constatat că, în perioada decembrie 2017 – februarie 2019, inculpatul B. A.-M., care a făcut parte dintre apropiaţii inculpatului S. M., având profesia de tehnician dentar, a procurat, a livrat şi a oferit participanţilor la petrecerile organizate în acest spaţiu substanţe încadrate în categoria drogurilor de mare risc, respectiv cocaină. Inculpatul Huiban Adrian Bogdan, cunoscut sub porecla ‘Bogdănel Gaborel’ în rândul persoanelor care făceau parte din anturajul inculpatului S. M., avea în perioada în care frecventa ‘clubul clandestin’ calitatea de lucrător de poliţie, activând în aceeaşi unitate cu inculpaţii Ardeleanu Adrian Vasile şi Aursulesi Răzvan Gabriel”, afirmă DIICOT.

Procurorii spun că prezenţa constantă a celor trei poliţişti – cărora li se mai alăturau ocazional şi alţi colegi – crea participanţilor la petreceri impresia că inculpatul Marius Scutaru beneficiază de protecţie şi, probabil, genera chiar în conştiinţa acestuia un sentiment de impunitate.

“Această împrejurare poate explica comportamentul dezinhibat şi indiferent faţă de rigorile legii, în condiţiile în care, pe parcursul petrecerilor desfăşurate la depozit, se manifestau multipli factori care atrăgeau incidenţa legii penale. Menţionăm că, la data săvârşirii faptelor, inculpatul Huiban Adrian Bogdan era suspendat din funcţie, fiind trimis în judecată în cadrul unui dosar al DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău, după ce anterior a fost arestat preventiv pentru săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă, tâlhărie şi furt”, arată DIICOT.

Cu prilejul percheziţionării mediilor de stocare a datelor informatice ridicate de la locuinţa lui Marius Scutaru, au fost identificate mai multe filmări realizate cu ocazia unor petreceri în timpul cărora participanţii aspiră nazal o pulbere de culoare albă, cele două petreceri având loc în cursul lunilor august şi septembrie 2014, iar persoana responsabilă de livrarea şi oferirea spre consum a substanţei fiind poliţistul Adrian Bogdan Huiban.

Anchetatorii mai spun că, încă din perioada de început a “clubului” înfiinţat de Marius Scutaru, principala motivaţie a celor care frecventau petrecerile organizate în incinta respectivului depozit era angajarea în practici sexuale.

S-a reţinut faptul că la aceste petreceri au participat persoane de sex feminin, multe dintre acestea minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, care proveneau din mediul rural, fiind racolate de la liceele din municipiul Bacău şi care îşi ofereau serviciile sexuale.

Probele administrate în cauză au relevat faptul că Marius Scutaru ajunsese să joace rolul de intermediar în cadrul operaţiunilor de comerţ sexual. După caz, acesta procura servicii sexuale pentru cunoştinţele sale care îi solicitau acest lucru sau racola persoane interesate să obţină astfel de servicii în folosul persoanelor care practicau prostituţia.

Procurorii adaugă faptul că, în timpul petrecerilor, minorele participante au fost determinate să adopte comportamente sexuale explicite sau să desfăşoare diverse reprezentanţii cu caracter pornografic, fiind filmate în astfel de ipostaze.

În urma percheziţiilor efectuate la locuinţa lui Marius Scutaru, au fost obţinute cantităţi impresionante de materiale video realizate cu ocazia petrecerilor organizate în cursul anilor 2014 şi 2015 în cadrul depozitului din municipiul Bacău, imaginile video surprinzând participanţii în diverse comportamente de natură sexuală sau în timp ce consumau droguri.

Legat de acest caz, la data de 11 martie 2018, inculpatul Vasile Răducanu, zis “Vejenie”, un apropiat al lui Marius Scutaru, a condus un autoturism fără a poseda permis de conducere, iar pe str. Alexandru cel Bun din municipiul Bacău a provocat un accident rutier soldat cu daune materiale.

În cursul lunii aprilie 2018, Vasile Răducanu a promis şi apoi a remis în mod efectiv suma de 500 euro poliţistului Vasile Adrian Ardeleanu, în schimbul promisiunii acestuia că îşi va exercita influenţa reală asupra lucrătorului de poliţie însărcinat cu efectuarea cercetărilor.

De asemenea, s-a reţinut faptul că inculpatul Vasilică Bujor, desemnat să soluţioneze plângerea formulată de către persoana vătămată privitoare la avarierea autoturismului personal, ca urmare a accidentului rutier produs în data de 11 martie 2018, nu şi-a îndeplinit atribuţiile legale – nu a întocmit proces-verbal de constatare a multiplelor contravenţii săvârşite de către Vasile Răducanu, nu a aplicat sancţiuni contravenţionale sau pentru măsurile complementare şi tehnico-administrative prevăzute de lege. Această conduită a condus, pe de o parte, la lezarea intereselor legitime ale persoanei vătămate, pusă în imposibilitatea de a-şi repara prejudiciul, iar pe de altă parte, la crearea unui folos injust pentru Vasile Răducanu, al cărui autovehicul, necorespunzător din punct de vedere tehnic şi neasigurat pentru răspundere civilă, a rămas în continuare în circulaţie.

Pe 5 noiembrie 2018, inculpatul Marius Scutaru, care conducea un autoturism marca BMW, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe strada Constanţei, municipiul Bacău.

În condiţiile în care pasagerii celuilalt autoturism implicat în accident au apelat serviciul de urgenţă 112 şi în ciuda faptului că suferise leziuni ca urmare a impactului, Marius Scutaru a părăsit locul accidentului înainte de sosirea organelor de poliţie, în scopul de a se sustrage de la aplicarea etilotestului şi de la prelevarea de probe biologice.

Ulterior, Marius Scutaru a încercat să-l determine pe inculpatul T.R.F. să i se substituie în procedurile declanşate de organele de poliţie rutieră sosite la faţa locului. La solicitarea lui Marius Scutaru, inculpatul T.R.F s-a prezentat în faţa organelor poliţiei rutiere, pretinzând că el este conducătorul auto şi autorul accidentului.

La data de 6 noiembrie 2018, în încercarea de a scăpa de răspunderea penală, Marius Scutaru a promis ofiţerului de poliţie Adrian Vasile Ardeleanu că-i va remite o sumă de bani, în schimbul angajamentului acestuia că îşi va exercita influenţa reală asupra lucrătorului de poliţie însărcinat cu efectuarea cercetărilor privind împrejurările în care s-a produs accidentul rutier.

În cauză au fost institute măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bacău. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare nowcasting: COD PORTOCALIU de furtună în trei județe, în următoarea oră

Publicat

furtuna

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi după-amiază, avertizări Cod portocaliu de furtună pentru mai multe localități din județele Hunedoara, Cluj și Sălaj.

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 17.30 se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 35…45 l/mp, intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice și grindină în județul Hunedoara, în zona de munte de peste cota 1800 m și în localitățile: Hunedoara, Pui, Râu de Mori, Sălașu de Sus, Ghelari, Teliucu Inferior, Vețel, Densuș, Răchitova, Sarmizegetusa, Pestișu Mic, Toplița, Cerbăl, Cârjiți, Bunila, Lelese, Bătrâna.

Până la ora ora 17.40, vor fi averse torențiale care vor cumula local 35…40 l/mp, grindină de dimensiuni mici și medii, descărcări electrice în localitățile Huedin, Poieni, Negreni, Sâncraiu, Ciucea, din județul Cluj și în localitățile Almașu, Fildu de Jos, din județul Sălaj.

De asemenea, tot în județul Cluj, până la ora 18.00 sunt semnalate intensificări puternice ale vântului, vijelie, averse torențiale care vor cumula local 35-40 l/mp, grindină de dimensiuni mici și medii, frecvente descărcări electrice, fiind vizate localitățile Turda, Câmpia Turzii, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Iara, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Luna, Feleacu, Moldovenești, Călărași, Băișoara, Petreștii de Jos, Săndulești, Ciurila, Tureni, Aiton, Ploscoș.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO/ Locul din România în care se poate schia, în timp ce în restul țării este caniculă

Publicat

Chiar dacă în toată țara sunt înregistrate, în aceste zile, temperaturi de caniculă, la Bâlea Lac încă mai este zăpadă și chiar se poate schia.

Un video din zona în care, în plină vară, stratul de zăpadă este încă destul de gros pentru schi, a fost postat joi, 2 iulie, pe Facebook.

Imaginile inedite sunt însoțite de mesajul: “14° Bâlea Lac/ 40° temperatura resimţită în București (ora 13)”.

Lacul Bâlea este situat la o altitudine de 2.034 m, în Munții Făgăraș, la circa 77 km distanță de Sibiu, 68 km de Făgăraș și 85 km de Curtea de Argeș.

În timpul verii aici se poate ajunge cu mașina, pe Transfăgărășan, iar în restul timpului cu telecabina, de la cabana din apropierea cascadei Bâlea.

Imagini: Facebook/ Meteoplus

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Cum și-a pus viața în pericol o tânără, pentru o poză. Inconștiența putea să o coste scump!

Publicat

O tânără care a vrut să se pozeze cu un urs care stătea pe marginea drumului, pe Valea Prahovei, a fost la un pas să fie atacată de animal. Incidentul a fost filmat de participanții la trafic și postat pe rețelele de socializare.

În imagini se vede cum fata se apropie de urs, în timp ce un tânăr ieșit pe jumătate din mașină încearcă să o fotografieze. În momentul în care ea se apropie de animal și încearcă să întindă mâna spre acesta, ursul sare către ea, dar fata reușește să fugă și se urcă în mașină.

Toată scena a fost filmată de alți tineri opriți cu mașina pe pe drum, iar imaginile au fost postate pe aplicația Tik Tok, de unde au ajuns și pe Facebook unde au strâns sute de comentarii.

Majoritatea internauților au catalogat ca ”inconștiență” gestul tinerei care și-a pus viața în pericol pentru o fotografie.

Imagini: Facebook/ Meteoplus

 

Citește mai departe