Connect with us

EVENIMENT

”Nu mai au locuri în spital, sunt bolnavi pe holuri; nu mai sunt sicrie. Stați în casă cât de mult puteți!” – Mesajul unei românce care locuiește la Bergamo

Publicat

Orașul Bergamo din Italia, unde trăiesc mulți români, nu mai face față numărului mare de victime. O tânără din Alba Iulia, care trăiește de mulți ani la Montello, la 7 kilometri de Bergamo, acum una dintre zonele din lume cele mai lovite de coronavirus descrie într-un mesaj situația de acolo:  ”Nu mai au locuri în spital, sunt bolnavi pe holuri; nu mai sunt sicrie. Stați în casă cât de mult puteți!”, scrie Alba24.

”În spitale situația e gravă. Nu au personal, cheamă asistente și medici aflați la pensie sau aduc studenți din ultimul și penultimul an. Nu mai au locuri în spital, sunt bolnavi pe holuri și transferă bolnavii în alte regiuni. Ieri un pacient a murit în timp ce era transferat.

Nu mai sunt sicrie, le aduc din alte regiuni. Familiile celor care mor trebuie să aștepte două zile până când vin cei de la pompe funebre.

Trec ambulanțe foarte des. Ieri dimineață la Bergamo au improvizat un spital într-un cort ca sa evite răspândirea virusului în spitale. Avem noroc ca în Lombardia spitalele sunt bine dotate și reușesc cât de cât să facă față. Dacă se întâmplă în sud, nu știu ce va fi.

Autoritățile au probleme și cu fondurile. Se fac multe donații.

Orașele cele mai afectate sunt Bergamo, Alzano Lombardo, Nembro. Noi stăm la Montello, la 7 kilometri de Bergamo, iar acum virusul se extinde foarte repede în Brescia.

Mesajul meu pentru cei din Alba este să stea acasă cât pot de mult și să iasă doar la cumpărături și cei care nu au cum evita, la serviciu!

Noi stăm în casă de o lună și suntem bine! Stați în case, este foarte serios!”, a transmis Adina Călina Iancu în mesajul său.

Orașul italian Bergamo nu mai face față numărului mare de victime. O parte dintre morți au fost transportați miercuri seară cu ajutorul camioanelor militare spre alte orașe din afara regiunii Lombardia.

Convoaiele au traversat mai multe localități și ilustrează dimensiunea dramei din Italia. 60 de sicrie au fost transportate de militari de la cimitirul local din Bergamo spre alte 11 localități: Acqui Terme, Brescia, Cervignano del Friuli, Domodossola, Modena, Parma, Piacenza, Rimini, Serravalle Scrivia, Trecate și Varese.

Dricurile aşteaptă la coadă în faţa porţilor închise ale cimitirului Monumental din Bergamo: oraşul lombard şi regiunea din care face parte sunt cele mai afectate de pandemia de coronavirus din Italia, cu 4.300 de cazuri.

Victimele pandemiei nu pot avea funeraliile obișnuite, interzise în Italia, la fel ca și celelalte adunări. Persoana decedată primeşte doar o binecuvântare rapidă.

Angajaţii de la pompe funebre şi cei câţiva apropiaţi ai persoanelor decedate care sunt acolo poartă mască de protecţie, înconjuraţi de o tăcere care pare să se fi abătut asupra întregii ţări, unde numărul morţilor, care se apropie de 3.000, riscă să egaleze numărul deceselor din China, transmit jurnaliștii aflați la fața locului.

Sursa foto: tgcom24.mediaset.it

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Femeie din Alba Iulia care a spart geamul unei secții de poliție după o ceartă cu iubitul, trimisă în judecată. Ce s-a întâmplat

Publicat

politie e1556619188358.jpg

O femeie din Alba Iulia a fost trimisă în judecată pentru distrugere. Motivul: După o ceartă cu iubitul a spart geamul unei secții de poliție din județ. 

În data de 19 aprilie 2024, dosarul de distrugere a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. 

Fapta pentru care femeia va ajunge în fața magistraților din Alba Iulia a avut loc în 11 decembrie 2022. S-a petrecut la Berghin, iar geamul spart aparținea secției de poliție din localitate.

A spart…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

UMFIH Cluj vrea să construiască un cămin pentru rezidenți și studenți lângă noul Spital de Urgență din Florești

Publicat

spit re.jpg

Lucrările la noul Spital de Urgență Cluj, care va fi construit în Florești, vor începe în luna mai a acestui an. UMFIH Cluj-Napoca are în plan să ridice lângă spital și un cămin care va deservi, în special, medicii rezidenți.

O nouă etapă pentru ridicarea spitalului, respectiv o nouă licitație pentru lucrări, a fost demarată deja.

UMFIH Cluj vrea să construiască un cămin pentru rezidenți și studenți lângă noul Spital de Urgență din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

A crescut cifra de afaceri din comerțul de autovehicule și motociclete. Ce a influențat vânzările. Date INS

Publicat

a crescut cifra de afaceri din comerțul de autovehicule și

A crescut cifra de afaceri din comerțul de autovehicule și motociclete, în primele două luni ale anului 2024. În schimb, au scăzut activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor. 

Afacerile din comerţul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor s-au majorat cu 3,5%, ca serie brută, în primele două luni ale acestui an. Datele sunt comparativev cu perioada similară din 2023, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Creşterea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE: Bărbat decedat pe o stradă din Boz: A căzut inconștient în timp ce mergea cu bicicleta. A fost chemat un elicopter SMURD

Publicat

update: bărbat decedat pe o stradă din boz: a căzut

Salvatorii SMURD au intervenit vineri seara, în jurul orei 19.40, în localitatea Boz, din județul Alba. Din primele date, un bărbat care mergea pe bicicletă a căzut inconștient. 

Deși au efectuat manevre de resuscitare, bărbatul a fost declarat decedat. 

ȘTIREA INIȚIALĂ: La fața locului intervine un echipaj SMURD, pentru acordarea primului ajutor.

Potrivit ISU Alba, bărbatul de aproximativ 50 de ani, a intrat în stop cardio respirator. Medicii de pe SMURD au început…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe