Connect with us

EVENIMENT

Nu vor fi permise terase în dreptul clădirilor cu faţade degradate din Centrul Istoric al Capitalei

Publicat

Avizarea teraselor în Centrul Istoric va fi interzisă în dreptul clădirilor cu faţade degradate, pentru care proprietarii nu au asigurat efectuarea lucrărilor de reparaţii curente şi consolidare, prevede un proiect de hotărâre adoptat în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu 33 de voturi „pentru”, 18 „împotrivă” şi 2 abţineri.

Iniţiativa prevede modificarea HCGMB 114/2016 privind Regulamentul de organizare şi funcţionare a teraselor în zonele protejate şi în perimetrul Centrului Istoric Bucureşti. Până în prezent, avizarea teraselor era interzisă doar în dreptul clădirilor „cu faţade semnificativ degradate, cu pericol de prăbuşire a elementelor decorative, tencuieli”.

Conform proiectului: „avizarea teraselor este interzisă în dreptul clădirilor cu faţade degradate, pentru care proprietarii, persoane fizice sau juridice şi titularii dreptului de administrare sau ai altor drepturi reale asupra clădirilor nu au asigurat efectuarea lucrărilor de reparaţii curente, întreţinere, consolidare şi, după caz, reabilitarea energetică a anvelopei şi/sau acoperişului, în condiţiile legii”.

Constatarea şi aplicarea sancţiunilor se va face de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, care va informa în acelaşi timp şi structura avizatoare din cadrul PMB.

De asemenea, în cadrul şedinţei a fost adoptat un amendament propus de către consilierul municipal PNL George Nicolaie, conform căruia:

– este permisă amplasarea de mobilier de terase, umbrele, pergole uşoare, fără elemente de fundare care să deterioreze carosabilul, precum şi amplasarea de jardiniere mobile, cu plante ornamentale verzi, fără a obtura accesul în zonă;

– pe perioada evenimentelor sportive este permisă amplasarea de ecrane tv în perimetrul teraselor, în scopul urmăririi evenimentelor sportive în cauză. Pe parcursul transmisiunilor sportive, se va avea grijă ca nivelul de zgomot să nu perturbe vecinătăţile imediate.

Liderul grupului PSD, Aurelian Bădulescu, şi-a exprimat îndoiala în ce priveşte aplicabilitatea proiectului de hotărâre, adăugând că reprezentanţii Poliţiei Locale vor trebui să stabilească dacă o faţadă este sau nu corespunzătoare. El a apreciat că măsura îi afectează pe cei din domeniul HoReCa.

George Nicolaie a replicat că Poliţia Locală va face doar o notă de constatare, care va fi transmisă departamentului de urbanism din PMB, unde se va lua decizia finală.

Potrivit vechilor prevederi, „avizarea teraselor este interzisă în dreptul clădirilor cu faţade semnificativ degradate, cu pericol de prăbuşire a elementelor decorative, tencuieli. Constatarea asupra stării faţadelor şi elementelor decorative se realizează de către Direcţia Centru Istoric, Compartimentul Supraveghere şi Control din Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti care va elabora şi transmite structurii avizatoare un raport în acest sens în cel mult zece zile de la solicitarea avizării de către beneficiar”. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Sprijin financiar pentru cultivatorii de legume. Ce sume pot fi accesate prin schema de ajutor de la stat. Condiții

Publicat

sprijin financiar pentru cultivatorii de legume. ce sume pot fi

Guvernul va aproba joi, prin hotărâre, schema de ”Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susținere a producției de legume cultivate în spații protejate” în perioada 2025-2027.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României, în perioada 2025-2027, pentru susținerea producției de legume cultivate în spații protejate.

Sprijinul financiar de ajutor de minimis este de 1,5 euro/mp echivalentul a 1.500 euro/1.000 mp, pentru o suprafață cumulată…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

OPINIE. Marius Moldovan: Până la ce demisie sau destituire va continua sălbăticia de la meciurile ”U”- CFR Cluj?  

Publicat

baiat batut e1743523183481.jpg

Nici într-un câine turbat, căzut la pământ și plin de sânge nu îi dai cu piciorul în cap. Totuși asemenea scene s-au întamplat la Cluj când patru tineri oameni (?) i-au dat cu o cărămidă în cap unui jandarm, tatăl a doi copii care a leșinat și a căzut la pământ. Căzut fiind, i-au mai dat cu sete cu piciorul în cap.

S-a  întâmplat în anul 2008, iar Poliția și Jandarmeria (de atunci) au reușit identificarea autorilor, urmată de condamnarea la niște ani…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Câți bugetari sunt în România: situația pe ministere. Numărul lor a crescut față de anul trecut

Publicat

câți bugetari sunt în românia: situația pe ministere. numărul lor

Câți bugetari sunt în România: Numărul bugetarilor a crescut. Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2025, de 1.311.451. Sunt cu 4.558 mai multe comparativ cu finele anului trecut, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor (MF).

Peste 64% dintre posturile ocupate erau în administraţia publică centrală, respectiv 841.259 (plus 2.936 faţă de decembrie 2024), iar dintre acestea 621.809 erau în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

STUDIU. O mașină rulată cu un ISTORIC curat – o misiune IMPOSIBILĂ?

Publicat

7253 sofer.jpg

Fiecare șofer care achiziționează o mașină rulată speră că aceasta nu va avea defecte ascunse sau un kilometraj dat înapoi. Cu toate acestea, vehiculele cu un istoric curat nu sunt tocmai ușor de găsit. Mai mult, atunci când cumpărați anumite mărci, vă asumați riscuri mai mari – mai ales dacă căutați un model accesibil din clasa premium.

Compania de date auto carVertical a realizat un studiu pentru a afla ce mărci de mașini din România au de obicei un istoric…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe