Connect with us

EVENIMENT

Numărul angajaților la stat a crescut cu aproape 22.000 în ultimele 12 luni

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Numărul angajaților la stat a crescut cu aproape 22.000 în ultimul an, iar în ultimii șapte ani numărul acestora a crescut cu peste 70.000, declară fostul ministru al Economiei, deputatul USR Claudiu Năsui: „Interesul politicienilor este să-și aducă cât mai mulți oameni de-ai lor la stat”.

„Numărul angajaților la stat a crescut cu aproape 22.000 în ultimele 12 luni, după scoaterea USR de la guvernare. În ultimii 7 ani, numărul angajaților la stat a tot crescut. În total cu peste 70.000.

Așa strânge guvernul PSD-PNL cureaua în pragul crizei. După o scădere de aproape 7.000 de angajați în 2021, PSD-PNL au recuperat de trei ori mai mult într-un singur an.

Anul ăsta au atins un record de angajări la stat. O să arunce vina între ei, dar amândouă partidele sunt vinovate pentru desfrâul ăsta. La nivel de ministere, în ultimul an, PNL a angajat de aproape 17 ori mai mulți oameni decât PSD.

O creștere de 5.466 de angajați la ministerele PNL față de 326 la ministerele PSD. Toate datele sunt verificabile. Septembrie 2021 la septembrie 2022”, scrie pe Facebook Claudiu Năsui.

El afirmă că în campanie toate partidele au vorbit despre „reforma mamutului bugetar”.

„În practică, uitați-vă la rezultate.

Numărul angajaților la stat a crescut cu aproape 22.000 în ultimele 12 luni. În ministere circa 20% din funcționari chiar muncesc și țin în spate activitățile instituțiilor

În ministere circa 20% din funcționari chiar muncesc și țin în spate activitățile instituțiilor. Cât am condus ministerul economiei am început tăierea posturilor totale cu 30%, și 40% din cele de conducere.

Acea reorganizare a fost oprită. În schimb, PSD și PNL au împărțit ministerul în două, și au crescut numărul de posturi. Acum sunt aproape 50% mai multe posturi decât ar fi fost dacă nu se bloca reorganizarea.

De ce? Pentru că politicienii nu au niciun interes să dea afară oameni de la stat. Nu-și bat capul. Că doar nu ei le plătesc salariul, ci contribuabilii. Interesul politicienilor este să-și aducă cât mai mulți oameni de-ai lor la stat.

Care apoi le rămân recunoscători și loiali. Toată povara fiscală este pusă pe spinarea contribuabililor, prin taxe și inflație”, încheie deputatul USR.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Intervenție de 6 ore a pompierilor clujeni la stingerea unui incendiu de casă în Cuzdrioara. Două persoane, la spital

Publicat

incendiu cuzdrioara1.jpg

Intervenție de 6 ore a pompierilor din cadrul Detașamentului Dej solicitați pe parcursul nopții trecute pentru a stinge flăcările care au cuprins acoperișul unei case de locuit și o anexă gospodărească din localitatea Cuzdrioara.

La fața locului s-au deplasat trei autospeciale pentru stingerea incendiilor și un echipaj SMURD, unde au găsit anexele și acoperișul casei, cu o suprafață cumulată de aproximativ 350 mp, cuprinse de flăcări.

”Intervenție…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alba, județul traseiștilor politici: Partidele mici, decapitate în cel mai important an electoral

Publicat

alba, județul traseiștilor politici: partidele mici, decapitate în cel mai

Alba, județul traseiștilor politici. Partidele mici din Alba au fost decapitate în cel mai important an electoral, în care vor avea loc toate tipurile de alegeri: locale, parlamentare, prezidențiale și europarlamentare. 

După ce conducerile Pro România (Horațiu Florea) și ALDE (Bogdan Lazăr) au fost înghițite de PNL, cu mai mult timp în urmă, în final au fost pulverizate și celelalte două partide mici.

Președintele USR Alba, Beniamin Todosiu s-a înscris în ”noul” PSD,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi de peste 500.000 lei date de ISU Alba după controale la pensiuni, magazine și depozite. Acțiunile derulate în martie

Publicat

amenzi de peste 500.000 lei date de isu alba după

Inspectorii ISU Alba au dat amenzi de peste 500.000 de lei după controale la unități de turism, comerț și agenți economici ce depozitează su vând azotați. Verificările s-au derulat de la începutul lunii martie.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba au desfășurat 26 controale de prevenire. Acestea au fost derulate la unități de turism, comerț și unități care dețin depozitează sau comercializează azotați.

În urma acestora au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. ACCIDENT la Bucea, în Cluj. Autocamion ieșit în afara părții carosabile. Tânăr de 20 de ani dus la SPITAL

Publicat

accident bucea e1710837414293.jpg

Un autocamion a ieșit în afara părții carosabile, marți dimineața, în loc. Bucea din jud. Cluj. Mașina a intrat în zidul Bisericii Baptiste. Un tânăr de 20 de ani a fost dus la spital.

„Un echipaj SAJ a consultat un bărbat, în vârstă de aproximativ 20 de ani, care a fost transportat la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate.

VIDEO. ACCIDENT la Bucea, în Cluj. Autocamion ieșit în afara părții carosabile. Tânăr de 20 de ani dus la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe