Connect with us

ACTUALITATE

Numărul autorizaţiilor de construcţie eliberate în primele 11 luni ale anului trecut a crescut cu 25%

Publicat

Numărul autorizaţiilor de construcţie eliberate în primele 11 luni ale anului trecut a crescut cu 25%, în comparaţie cu perioada similară din 2020, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

În perioada menţionată s-au eliberat 47.276 de autorizaţii.

Creşteri s-au înregistrat în toate regiunile de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (+1.963 autorizaţii), Sud-Muntenia (+1.729), Vest (+1.188), Nord-Est (+1.116), Centru (+1.112), Nord-Vest (+1.056), Sud-Vest Oltenia (+702) şi Sud-Est (+629).

De asemenea, în noiembrie 2021, s-au eliberat 3.902 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, cu o suprafaţă utilă totală de 941.739 metri pătraţi.

Din totalul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale, 72,0% sunt pentru zona rurală.

Numărul autorizaţiilor eliberate în noiembrie este în scădere cu 8,4% faţă de luna octombrie 2021 şi în creştere cu 23,8% faţă de noiembrie 2020. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Peste 12.000 de noi cazuri de Covid-19 pe țară. În Cluj au fost 802

Publicat

corona scaled e1592301882173.jpg

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.082 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

În intervalul 23.01.2022 (10:00) – 24.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 41 de decese (20 bărbați și 21 femei), dintre care unul anterior intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Gorj, Harghita, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Tulcea și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 6.370, cu 412 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI  sunt internate 629 de persoane, cu 30 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 629 de pacienți internați la ATI, 547 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 620 sunt minori, 613 fiind internați în secții, cu 67 mai mult decât în ziua anterioară și 7 la ATI, cu 2 mai mult decât în ziua anterioară.

În ultimele 24 de ore, 802 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj. Au fost raportate două decese.

673 de clujeni s-au vaccinat în ultima zi, cei mai mulți (609) cu booster.

vaccinati

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO&VIDEO: Unirea Principatelor Române a fost marcată și la Botoșani printr-o serie de manifestări

Publicat

271811285 920291165171210 3635525993654333985 n 1000x600.jpg

Ceremonie restrânsă la Botoșani, luni, 24 ianuarie 2022, când se împlinesc 163 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), eveniment crucial din istoria poporului nostru, împlinire a unui ideal istoric încununat la Bucureşti prin alegerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza al Moldovei și ca Domnitor al Ţării Românești, într-o clădire a Bisericii Ortodoxe Române de pe Dealul Mitropoliei, pe locul unde se află azi Palatul Patriarhiei.

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la  Botoșani printr-un ceremonial la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din fața Inspectoratului Județean de Poliție. Dintre oficialități au fost prezenți prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, subsecretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Gheorghe Sorescu și subprefecții județului Botoșani, Elena-Paula Cojocariu-Berențan și Tiberiu Manolache, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, și primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

După ce prefectul județului Botoșani a dat salutul detașamentului de onoare, un grup de elevi de la Liceul de Artă a intonat Imnul Național al României. A urmat o ceremonie religioasă, oficiată de un sobor de preoți în frunte cu protopopul Petru Fercal, după care  col. (r) Sergiu Balanovici a prezentat Evocarea Momentului „24 Ianuarie 1859” și contribuții botoșănene la Unirea Principatelor Române. Au urmat scurte alocuțiuni ale oficialităților locale.

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un responsabil al OMS consideră ”plauzibilă” ideea că Omicron ar putea aduce sfârşitul pandemiei în Europa

Publicat

corona scaled e1592301882173.jpg

Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, care ar putea infecta circa 60% din populaţia Europei până în luna martie, a declanşat o nouă fază a pandemiei COVID-19 pe acest continent şi ar putea să-l apropie de deznodământul ei, a declarat duminică directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru Europa, Hans Kluge.

”Este plauzibil că regiunea se apropie de un sfârşit al pandemiei”, a susţinut acesta într-o declaraţie acordată agenţiei France Presse, îndemnând însă în continuare la prudenţă, dată fiind adaptabilitatea virusului.

”Odată ce valul Omicron se va fi calmat, va exista timp de câteva luni o imunitate globală, fie datorită vaccinului, fie pentru că oamenii vor fi imunizaţi prin infectare şi va fi de asemenea o scădere ca urmare a sezonalităţii”, crede Hans Kluge.

Totuşi, nu suntem ”într-o perioadă endemică” a virusului SARS-CoV-2

”Endemic înseamnă (…) că putem previziona ce se va întâmpla; or, acest virus ne-a surprins nu doar o dată. Trebuie aşadar să fim foarte prudenţi”, a avertizat responsabilul OMS.

Varianta Omicron a coronavirusului, mai contagioasă decât Delta, este în prezent dominantă la nivel european, dar nu a înlocuit-o complet pe aceasta din urmă, care continuă să se răspândească în paralel cu Omicron.

”Omicron continuă să se răspândească pe planetă (…) Nu vă păcăliţi, Omicron provoacă spitalizări şi decese, şi chiar cazurile mai puţin grave sufocă sistemele de sănătate!”, a atenţionat marţi directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

”Această pandemie este departe de a se fi terminat şi, ţinând cont de creşterea incredibilă a Omicron în lume, este probabil să apară noi variante ale coronavirusului SARS-CoV-2”, a subliniat el.

Acesta a astra atenţia încă o dată că varianta Omicron nu este blândă.

”Probabil că, în medie, Omicron este mai puţin gravă, dar povestea că este o boală uşoară e înşelătoare, dăunează răspunsului global (împotriva pandemiei) şi costă tot mai multe vieţi”, a remarcat Tedros, care s-a arătat preocupat în special de cazul ţărilor cu rate reduse ale vaccinării, acestea fiind mai predispuse la un număr mare al formelor grave de boală. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. Lui Emil Boc încep să-i CADĂ. Mai întâi a fost eșarfa, acum MASCA

Publicat

masca.jpg

Aflat, luni dimineața, la ceremonia dedicată Micii Uniri, primarul Emil Boc a recidivat. După ce, de ziua lui Eminescu i-a căzut eșarfa, suflată de vânt, acum i-a căzut masca.

Citește și: VIDEO. Vântul l-a lăsat pe BOC fără eșarfa tricoloră. Era să îi cadă steagurile în CAP

Marea „demascare” a avut loc exact în momentul în care edilul își ținea speech-ul, masca buclucașă căzându-i din buzunar.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe