Connect with us

EVENIMENT

UPDATE Situație gravă la Suceava: 52 de cadre medicale infectate cu coronavirus la Spitalul Județean. Cazuri semnalate în cel puțin 10 secții

Publicatspitalul judetean suceava

Încă 25 de cadre medicale de la Spitalul Județean din Suceava sunt infectate cu coronavirus, potrivit rezultatelor testelor sosite luni, pe lângă cele 27 de cazuri anunțate de autorități luni dimineața.

Astfel, numărul medicilor și asistenților infectați la acest spital a ajuns la 52.

UPDATE: Grupul pentru Comunicare Strategică a anunțat, luni seara, că situația epidemiologică de la Spitalul Județean Suceava este în curs de evaluare.

”În prezent, din ordinul ministrului Sănătății la fața locului s- a deplasat directorul Directiei de Sănătății Publice Iași care coordonează regiunea Moldova Nord-Est pentru a face un raport complet asupra situației.  Mai mult, tot la solicitarea ministrului Sănătății, mâine, dr. Nelu Tataru, secretar de stat va fi la Suceava pentru gestionarea situației.

În prezent, din unitatea sanitară a început externarea pacienților care pot fi supravegheați medical la domiciliu, timp de 14 zile de către medicii de familie. Pacienții cu afecțiuni care necesită continuarea tratamentului intr – o unitate sanitara vor fi transferați la alte spitale.

Toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID 19, iar spitalul va fi dezinfectat”, a informat GCS.

Știrea inițială: Dintre noile cazuri confirmate cele mai multe sunt de la Secția de Cardiologie, mai exact 7 persoane, apoi urmează Medicina Internă cu 5 cazuri, în timp ce la Boli Infecțioase și Gastro sunt câte 3 cazuri de îmbolnăvire. Celelalte cadre medicale diagnosticate cu COVID-19 sunt de la Dializă, Neorologie, ORL, UPU și ATI, scrie Monitorul de Suceava.

Libertatea.ro a intrat în posesia unor liste cu personalul infectat. Pe liste, în dreptul a 25 dintre cele 52 de cadre medicale afectate este trecută și secția pe care lucrează medicul sau asistentul.

Din personalul medical infectat:

 • 7 persoane lucrează în secția de cardiologie
 • cel puțin 5 la medicină internă cel puțin 3 la boli infecțioase
 • cel puțin 3 la gastroenterologie
 • cel puțin 2 la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului
 • cel puțin o persoană la neurologie
 • cel puțin un medic ATI c
 • el puțin un caz în secția de chirurgie generală
 • cel puțin un caz în compartimentul ORL
 • încă un caz la dializă (nefrologie).

Până la apariția acestor noi 25 cazuri, Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a transmis luni dimineață o informare prin care anunța care au fost măsurile luate de unitatea medicală pentru siguranța angajaților și a pacienților. La acea oră erau confirmate 27 de cazuri, 18 medici și 9 asistenți medicali.

La rândul său, Bogdan Bănică, lider al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS a postat pe pagina sa de Facebook informații primite din interiorul spitalului.

”Oameni buni… nu e de glumă!!!

Am încercat să sun o prietenă asistentă în Suceava la Spital… mi-a răspuns în hohote de plâns spunând că nu poate să vorbească… dar mi-a transmis ulterior strarea de spirit de acolo, unde cum spune și ea, s-a dezlănțuit iadul pe pământ!!!!

În momentul când scriu textul ăsta primesc al doilea mesaj (cadru medical) care îmi descrie aceeași stare de IAD la propriu…

SPITALUL SUCEAVA ARE NEVOIE DE AJUTOR !!!!! URGENT !!!!!

via Catalin Urdoi

UPDATE ora 14.55 – În momentul de față 52 de cadre medicale ale Spitalului Județean Suceava sunt infectate cu virusul COVID-19”, a scris polițistul sucevean pe Facebook.

Reprezentanții unității medicale au precizat, luni, într-un comunicat de presă că:

 • toate echipamentele care au putut fi achiziționate în noile condiții de pe piață au fost cumpărate;
 • în punctele sensibile din spital, precum UPU, Boli Infecțioase, Pneumologie și ATI numărul dezinfecțiilor a crescut la 3-4/zi;
 • personalul a fost instruit și strictul necesar a fost asigurat;
 • în secția Boli Infecțioase au fost asigurate permanent combinezoane de protecție pentru personalul de intervenție la cazurile suspecte și confirmate cu COVID-19.

 

„Din păcate, ne-am confruntat atât cu cazuri nedeclarate în privința istoricului de călătorie sau a contactelor cu persoane venite din zone de risc, cât și cu o criză mondială în ceea ce privește echipamentele de protecție, situație care nu este specifică Spitalului Județean Suceava, ci tuturor spitalelor din lume, la această oră.

Nu a fost neglijență din partea noastră, am făcut tot ce am putut și am achiziționat toate materialele de protecție pe care le-am găsit pe piață.

Unii dintre furnizori nu au mai răspuns, alții au reziliat contractele deoarece nu mai aveau de unde să se aprovizioneze. Am căutat permanent soluții, în condiții de resurse limitate.

Este un război global cu noul coronavirus și în această luptă efortul trebuie să fie comun. Nici cetățeanul, nici spitalul nu poate să lupte singur.

Vom reuși doar împreună. În contextul situației generate de pandemia de coronavirus – COVID – 19, principala noastră preocupare rămâne grija pentru pacienți și personalul medical. Ne dorim ca toți pacienții să fie în siguranță și să beneficieze de cele mai bune condiții de diagnostic și tratament”, se arată în comunicatul de presă citat.

Sursa: monitorulsv.ro; Facebook/ Bogdan Bănică

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECONOMIE

Ce alimente s-au scumpit cel mai mult și care s-au ieftinit în luna septembrie, faţă de august

Publicat

cumparaturi

Zahărul este alimentul care s-a scumpit cel mai mult în luna septembrie, faţă de luna august, respectiv cu 14%, potrivit datelor furnizate pentru AGERPRES de Consiliul Concurenţei, pe baza datelor din Monitorul Preţurilor pentru alimente, o aplicaţie lansată anul trecut de autoritatea de concurenţă.

Astfel, un kilogram de zahăr a costat, în medie, 3,60 de lei în perioada 1-14 septembrie, faţă de 3,15 lei pe kilogram, cât a fost în august.

De altfel, nouă din cele zece poziţii din Top 10 căutări în aplicaţia Monitorul Preţurilor pentru Alimente, în perioada 1 august – 22 septembrie, sunt sortimente şi branduri de zahăr.

Interesul pentru acest aliment se explică prin faptul că, în această perioadă, zahărul este la mare căutare pentru gemuri, dulceţuri şi alte conserve dulci pentru iarnă.

Pe locul doi în topul scumpirilor se află roşiile, de asemenea folosite pentru conservele de iarnă. Un kilogram de roşii a costat, în medie, în septembrie 5,86 de lei, cu 2,58% mai mult decât în august.

Lămâile, de asemenea, s-au scumpit cu 2,58%, de la 8,25 lei pe kilogram, la 8,46 lei. Scumpiri uşoare au cunoscut şi merele (1,72%) şi salamul (1,69%).

Pe de altă parte, cartofii au avut cea mai mare scădere de preţ, cu 6,64%. S-au mai ieftinit ceapa (cu 5,74%), făina (cu 4,74%), mălaiul (2,23%) uleiul (0,24%), laptele de vacă (0,30%) şi untul (0,07%).

Monitorul Preţurilor produselor alimentare, lansat în luna octombrie 2019 de Consiliul Concurenţei, permite consumatorilor să identifice magazinele din zona în care se află, magazinele în care sunt disponibile produsele pe care doresc să le achiziţioneze, precum şi preţurile practicate de acestea.

Principalul scop al aplicaţiei este creşterea concurenţei pe piaţa alimentelor şi ieftinirea produselor. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Percheziții la locuința unui bărbat din Botoşani, bănuit de contrabandă cu țigări. Mii de țigări în locuința acestuia

Publicat

Poliţiştii de frontieră din Dorohoi au efectuat o percheziție domiciliară la o adresă din municipiul Dorohoi, la un bărbat despre care existau informaţii că are preocupări în sfera contrabandei cu ţigări.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţeanul român L.C. în vârstă 47 de ani, din judeţul Botoşani, desfăşoară activităţi de colectare, depozitare şi comercializare de produse accizabile supuse marcării, cunoscând că acestea provin din contrabandă, obţinând astfel, în mod ilicit, beneficii financiare.

În urma percheziţiei a fost descoperită şi reţinută cantitatea totală de 8.780 de ţigarete diferite mărci, în valoare totală de 4.200 de lei.

Se efectuează cercetări pentru contrabandă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Totodată, cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție, șoferi! Transport agabaritic: Trafic îngreunat pe mai multe artere din Arad

Publicat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că miercuri, 30 septembrie, începând cu ora 20:00, se va desfășura un transport agabaritic pe traseul PTF Nădlac II – Autostrada A 1 – Autostrada A 11 – DN 7 – Centura Arad – DN 7 – Vladimirescu, județul Arad.

Transportul este format din două camioane cu masa de 100 tone.

Viteza de deplasare va fi adaptată condițiilor de trafic.

În conformitate OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Transportul va fi însoțit pe traseul precizat de echipaje de poliție rutieră, mai informează sursa citată.

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare meteo: COD PORTOCALIU de ploi abundende în 11 județe și cod Galben în 17 județe din țară

Publicat

nori munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, 30 septembrie, mai multe avertizări meteo cod portocaliu și galben de ploi torențiale în mai multe zone din țară. Avertizarea este valabilă până vineri, 2 octombrie, la ora 10:00.

Potrivit meteorologilor, în Maramureș, nord-vestul Transilvaniei, nordul Crișanei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate