Connect with us

EVENIMENT

UPDATE Situație gravă la Suceava: 52 de cadre medicale infectate cu coronavirus la Spitalul Județean. Cazuri semnalate în cel puțin 10 secții

Publicat

spitalul judetean suceava

Încă 25 de cadre medicale de la Spitalul Județean din Suceava sunt infectate cu coronavirus, potrivit rezultatelor testelor sosite luni, pe lângă cele 27 de cazuri anunțate de autorități luni dimineața.

Astfel, numărul medicilor și asistenților infectați la acest spital a ajuns la 52.

UPDATE: Grupul pentru Comunicare Strategică a anunțat, luni seara, că situația epidemiologică de la Spitalul Județean Suceava este în curs de evaluare.

”În prezent, din ordinul ministrului Sănătății la fața locului s- a deplasat directorul Directiei de Sănătății Publice Iași care coordonează regiunea Moldova Nord-Est pentru a face un raport complet asupra situației.  Mai mult, tot la solicitarea ministrului Sănătății, mâine, dr. Nelu Tataru, secretar de stat va fi la Suceava pentru gestionarea situației.

În prezent, din unitatea sanitară a început externarea pacienților care pot fi supravegheați medical la domiciliu, timp de 14 zile de către medicii de familie. Pacienții cu afecțiuni care necesită continuarea tratamentului intr – o unitate sanitara vor fi transferați la alte spitale.

Toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID 19, iar spitalul va fi dezinfectat”, a informat GCS.

Știrea inițială: Dintre noile cazuri confirmate cele mai multe sunt de la Secția de Cardiologie, mai exact 7 persoane, apoi urmează Medicina Internă cu 5 cazuri, în timp ce la Boli Infecțioase și Gastro sunt câte 3 cazuri de îmbolnăvire. Celelalte cadre medicale diagnosticate cu COVID-19 sunt de la Dializă, Neorologie, ORL, UPU și ATI, scrie Monitorul de Suceava.

Libertatea.ro a intrat în posesia unor liste cu personalul infectat. Pe liste, în dreptul a 25 dintre cele 52 de cadre medicale afectate este trecută și secția pe care lucrează medicul sau asistentul.

Din personalul medical infectat:

  • 7 persoane lucrează în secția de cardiologie
  • cel puțin 5 la medicină internă cel puțin 3 la boli infecțioase
  • cel puțin 3 la gastroenterologie
  • cel puțin 2 la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului
  • cel puțin o persoană la neurologie
  • cel puțin un medic ATI c
  • el puțin un caz în secția de chirurgie generală
  • cel puțin un caz în compartimentul ORL
  • încă un caz la dializă (nefrologie).

Până la apariția acestor noi 25 cazuri, Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a transmis luni dimineață o informare prin care anunța care au fost măsurile luate de unitatea medicală pentru siguranța angajaților și a pacienților. La acea oră erau confirmate 27 de cazuri, 18 medici și 9 asistenți medicali.

La rândul său, Bogdan Bănică, lider al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS a postat pe pagina sa de Facebook informații primite din interiorul spitalului.

”Oameni buni… nu e de glumă!!!

Am încercat să sun o prietenă asistentă în Suceava la Spital… mi-a răspuns în hohote de plâns spunând că nu poate să vorbească… dar mi-a transmis ulterior strarea de spirit de acolo, unde cum spune și ea, s-a dezlănțuit iadul pe pământ!!!!

În momentul când scriu textul ăsta primesc al doilea mesaj (cadru medical) care îmi descrie aceeași stare de IAD la propriu…

SPITALUL SUCEAVA ARE NEVOIE DE AJUTOR !!!!! URGENT !!!!!

via Catalin Urdoi

UPDATE ora 14.55 – În momentul de față 52 de cadre medicale ale Spitalului Județean Suceava sunt infectate cu virusul COVID-19”, a scris polițistul sucevean pe Facebook.

Reprezentanții unității medicale au precizat, luni, într-un comunicat de presă că:

  • toate echipamentele care au putut fi achiziționate în noile condiții de pe piață au fost cumpărate;
  • în punctele sensibile din spital, precum UPU, Boli Infecțioase, Pneumologie și ATI numărul dezinfecțiilor a crescut la 3-4/zi;
  • personalul a fost instruit și strictul necesar a fost asigurat;
  • în secția Boli Infecțioase au fost asigurate permanent combinezoane de protecție pentru personalul de intervenție la cazurile suspecte și confirmate cu COVID-19.

 

„Din păcate, ne-am confruntat atât cu cazuri nedeclarate în privința istoricului de călătorie sau a contactelor cu persoane venite din zone de risc, cât și cu o criză mondială în ceea ce privește echipamentele de protecție, situație care nu este specifică Spitalului Județean Suceava, ci tuturor spitalelor din lume, la această oră.

Nu a fost neglijență din partea noastră, am făcut tot ce am putut și am achiziționat toate materialele de protecție pe care le-am găsit pe piață.

Unii dintre furnizori nu au mai răspuns, alții au reziliat contractele deoarece nu mai aveau de unde să se aprovizioneze. Am căutat permanent soluții, în condiții de resurse limitate.

Este un război global cu noul coronavirus și în această luptă efortul trebuie să fie comun. Nici cetățeanul, nici spitalul nu poate să lupte singur.

Vom reuși doar împreună. În contextul situației generate de pandemia de coronavirus – COVID – 19, principala noastră preocupare rămâne grija pentru pacienți și personalul medical. Ne dorim ca toți pacienții să fie în siguranță și să beneficieze de cele mai bune condiții de diagnostic și tratament”, se arată în comunicatul de presă citat.

Sursa: monitorulsv.ro; Facebook/ Bogdan Bănică

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș și-au LANSAT candidaturile din partea PSD la Primăria Cluj-Napoca și șefia CJ Cluj

Publicat

candidati psd 4 e1713520889739.jpg

Candidații PSD la Primăria Cluj-Napoca, respectiv președinția Consiliului Județean Cluj, Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș, și-au lansat, vineri, candidaturile la alegerile locale din 9 iunie și și-a depus dosarele la Biroul Electoral Municipal și Biroul Electoral Județean.

Aurelia Cristea a declarat într-o conferință de presă la Casa de Cultură a Studenților că simte din plin pulsul orașului și îndrăznește să vrea mai mult pentru Cluj-Napoca.

FOTO….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT cu trei mașini la Bucea, în Cluj. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri MEDICALE

Publicat

politie masina bun.jpg

Un accident rutier a avut loc, vineri, pe raza loc. Bucea din jud. Cluj. Au fost implicate trei mașini. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri medicale.

„Accident rutier înregistrat în jurul orei 14:00, pe DN1 E60 , în interiorul localității Bucea, pe sensul de mers Huedin – Oradea, produs pe fondul nepăstrării distanței în mers, fiind implicate trei autovehicule.

ACCIDENT cu trei mașini la Bucea, în Cluj. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mihai Enache (AUR): ”Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa AUR!”

Publicat

cort interior ok 1024x683 1.jpg

~Au comasat alegerile doar pentru a bloca AUR să câștige alegerile europarlamentare. Au încălcat Constituția, au călcat în picioare toate legile din această țară și tratatele internaționale în privința desfășurării alegerilor doar pentru a salva posturile de conducere ale lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă~, a spus Mihai Enache, candidat din partea AUR la Primăria Capitalei.

Acesta a precizat că reprezentaniții PSD și PNL nu s-au oprit aici ci, ”din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de biciclete. Sfaturile Poliției

Publicat

hot de biciclete 1 e1713528673817.jpeg

Un clujean de 28 de ani a fost reținut pentru furt de biciclete. A furat inclusiv 30kg de țevi de cupru. A cauzat un prejudiciu de aproximativ 7.700 de lei.

„În data de 18 aprilie a.c. polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 28 de ani, din Cluj-Napoca, cercetat pentru furtul mai multor biciclete.

bicicleta furatabicicleta furata

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe