Connect with us

EVENIMENT

Numărul cazurilor de infecții respiratorii, în continuă creștere. Aproape 140.000 de cazuri înregistrate în ultima săptămână

Publicat

spital urgenta.jpg

Un număr de 139.255 de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii – au fost raportate, în perioada 9 – 15 ianuarie, la nivel naţional, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, sunt cu 35,4% mai multe cazuri faţă de cele de săptămâna precedentă.

„Variaţia în plus faţă de media calculată de 79.359 cazuri din aceleaşi săptămâni din cinci sezoane prepandemice (2015 – 2019) a fost de 75,5%. Maximum de cazuri înregistrat săptămânal în ultimul sezon epidemic (2019 – 2020) a fost de 171.081 cazuri în 27 ianuarie – 2 februarie 2020”, a precizat INSP.

În perioada 9 – 15 ianuarie, au fost raportate 5.082 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 4.629 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă.

Răspândirea geografică este caracterizată ca extinsă, cele mai multe cazuri de gripă clinică fiind raportate în Bucureşti (1.346) şi în judeţele Iaşi (312), Timiş (287), Cluj (272), Prahova (228), Braşov (227) şi Galaţi (222).

În acelaşi interval au fost raportate 381 de cazuri de gripă confirmate de laborator (46 cu virus AH3, 102 cu virus AH1, 226 cu virus gripal A nesubtipat, şase cu virus gripal B şi o coinfecţie virus gripal A şi B).

Conform INSP, până în prezent, au fost comunicate 27 de decese confirmate cu virus gripal, dintre care 18 cu virus gripal tip A H1 (din care unul cu co-infecţie cu SARS-CoV-2 şi VRS), cinci cu virus gripal tip A H3 (din care unul cu co-infecţie cu SARS-CoV-2), patru cu virus gripal tip A, nesubtipat (dintre care două cu co-infecţie cu SARS-CoV-2).

Până la data de 15 ianuarie, au fost vaccinate antigripal 1.446.572 persoane din grupele la risc cu ser distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

copil disparut1.jpg

O fetiță de 13 ani din Cluj=Napoca a fost dată dispărută după ce nu s-a mai întors acasă de la școală.

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că minora Mirabela Coloji a ieșit de la școala luni, 22 aprilie, dar până în prezent nu s-a întors la domiciliu.

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Copila are o înălțime aproximativă de 1.30 metri, păr brunet…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a ÎNJUMĂTĂȚIT recompensa primită de „minerii” de bitcoin

Publicat

bitcoin e1617773905426.jpg

Vineri, a avut loc un eveniment așteptat de piața criptomonedelor: operațiunea prin care a fost înjumătățită (halving) recompensa primită de „minerii” care contribuie la crearea de bitcoin.

Cantitate totală de bitcoin a fost definită la 21 de milioane de unități de creatorul (creatorii) cunoscuți sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, iar obiectivul „înjumătățirii” este acela de a controla rata de emitere a bitcoinilor.

Următoarea operațiune de halving va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MESAJE de Sfântul Gheorghe: Urări de sănătate şi „La mulţi ani” pentru cei dragi, de ziua numelui

Publicat

mesaje de sfântul gheorghe: urări de sănătate şi „la mulţi

MESAJE, FELICITĂRI, SMS de Sf Gheorghe 2024. Pe data de 23 aprilie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe. Cu această ocazie, fiecare dintre noi transmitem cele mai frumoase gânduri celor care poată acest nume.

În acest an Biserica Ortodoxă a stabilit că pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe să se facă pe 23 aprilie înainte de Florii și de Sfintele Paști.

Desigur, cele mai originale urări vin din sufletul fiecăruia și sunt compuse chiar de cei care doresc…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Gheorghe. Tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23 aprilie. Ce nu ar fi bine să faci în această zi

Publicat

sfântul gheorghe. tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23

Sfântul Gheorghe. O sărbătoare importantă pentru credincioși este marcată în calendarul ortodox în 23 aprilie. Este momentul în care este sărbătorit Sfântul Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului.

Pe lângă semnificațiile religioase, ziua Sfântului Gheorghe este legată și de o serie de tradiții și superstiții de primăvară.

Din 23 aprilie și până în ziua Sfântului Dumitru (26 octombrie – n.r.) este vara păstorilor,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe