Connect with us

ACTUALITATE

Numărul cazurilor zilnice depăşeşte pragul de 10.000 în Israel. Creştere de 242% într-o săptămână

Publicat

israel

Israelul a înregistrat o creştere cu 242% a numărului cazurilor zilnice de COVID-19 în ultima săptămână, 10.644 de israelieni fiind testaţi pozitiv la coronavirus luni, relatează agenţia de ştiri israeliană TPS.

Ministerul Sănătăţii a informat marţi că 208.000 teste au fost efectuate luni, iar rata de pozitivare a fost de 5,51%, cea mai mare din ultimele trei luni.

Un număr total de 39.361 de cazuri au fost înregistrate în ultimele şapte zile, o creştere de 241,9% faţă de săptămâna precedentă.

Un număr de 117 pacienţi sunt spitalizaţi în stare gravă, 53 dintre ei fiind contectaţi la aparate de susţinere a vieţii. Deşi aceste numere sunt încă mici şi cazurile pot fi gestionate, cel al pacienţilor internaţi în ultima săptămână reprezintă o creştere de 35,3%.

Profesorul Eran Segal, expert israelian în COVID-19, a declarat că ţara se confruntă cu o creştere mai moderată a numărului pacienţilor severi comparativ cu cea înregistrată în timpul valului variantei Delta, ceea ce înseamnă că un procentaj mai scăzut de cazuri de infectare cu varianta Omicron au ajuns în spital. În medie, un număr de 12 pacienţi noi în stare gravă ajung zilnic în spital în noul val de Omicron, faţă de 90 în timpul valului Delta.

Peste 24.600 de israelieni au primit a doua doză booster de vaccin care li se administrează celor de peste 60 de ani, lucrătorilor medicali şi indivizilor cu imunitate scăzută. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

SUSPENDAREA activităţii în ŞCOLI, în PREMIERĂ naţională. Rata de SPITALIZARE în Cluj, cea mai mare din ţară. Anunţul ministrului

Publicat

prescolari elevi pregatitoare 800x600.jpg

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că tendinţa ascendentă al infecţiilor cu SARS-CoV-2 continuă, iar săptămâna viitoare va fi o nouă creştere spectaculoasă a numărului de cazuri, aşteptările fiind ca această evoluţie să mai dureze cel puţin două săptămâni, până pe 10 februarie.

Peste 40.000 de infectări zilnic

„Trendul ascendent al acesteia infecţii continuă, chiar dacă astăzi a fost o mică scădere, aşteptată, pentru că ieri am avut numărul maxim de cazuri după patru zile libere, când (…) testarea a fost mai limitată. Şi aceste valori, în jurul a 30.000 de cazuri, probabil că vor fi înregistrate până sâmbătă, după care va urma o nouă scădere, undeva în jurul cifrei de 15 – 18.000 de cazuri, estimăm noi, pentru week-end, dar săptămâna viitoare va exista o nouă creştere spectaculoasă, să zicem, şi cifrele cu patru în faţă nu sunt excluse pentru această perioadă”, a afirmat Rafila la începutul şedinţei de Guvern.

El a subliniat că este importantă şi viteza de creştere a cazurilor de COVID.

„Ne interesează şi viteza de creştere. Am avut opt zile sau nouă zile de scădere a creşterii, iar acum este oarecum stabilizată. Acea rată de reproducere e în jur de 1,25 de câteva zile, dar în momentul când o să am informaţii suplimentare, o să le aduc la cunoştinţă”, a spus Rafila.

Ministrul a precizat că a crescut capacitatea de testare, însă medicii de familie au testat, spre exemplu miercuri, doar 7% din probele efectuate.

„Medicii de familie, de exemplu ieri, au testat doar 7% din probele efectuate, adică din cele 108.000 de teste, medicii de familie au făcut vreo şapte- opt mii, deci au testat destul de puţin….

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Pastila Pfizer anti-Covid, autorizată în Europa. Doar câteva țări au cumpărat medicamentul

Publicat

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) dă undă verde pastilei anti-COVID-19 a Pfizer.

EMA a aprobat joi, în mod condiționat, utilizarea pilulei antivirale COVID-19 de la Pfizer pentru tratarea adulților cu risc de îmbolnăvire severă, în condițiile în care Europa se străduiește să își consolideze arsenalul pentru a lupta împotriva variantei Omicron, scrie Reuters.

Aprobarea de către EMA permite statelor membre ale UE să folosească un nou instrument pentru a combate COVID.

Italia, Germania și Belgia se numără printre puținele țări din UE care au cumpărat medicamentul.

În decembrie, Statele Unite au autorizat Paxlovid și Molnupiravir, un medicament similar dezvoltat de Merck.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spunea joi că Pfizer a cerut autorităților din România crearea unui fond național care să despăgubească eventualele victime ale administrării medicamentelor sale inovative, ceea ce ar crea foarte multe rezerve.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

Spitalul de Copii Cluj a crescut CAPACITATEA pentru bolnavii de COVID. Sunt 27 de copii INTERNAȚI pe secții și unul la ATI

Publicat

upu spital copii e1641289940309.jpg

Județul Cluj dispune în acest moment de 44 de paturi pe secție și de 4 locuri în secția de Anestezie și Terapie Intensivă pentru copiii bolnavi de Covid-19.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Cluj, dr. Mihai Moisescu, numărul de paturi este, deocamdată, suficient.

Este vorba de 10 paturi pentru copii la Spitalul de Boli Infecțioase și de alte 34 de paturi la Spitalul Clinic Județean de Copii din Cluj-Napoca. Practic, acesta din urmă tocmai a crescut capacitatea pentru bolnavii de Covid de la 22 de paturi la 34.

De asemenea, tot la Spitalul de Copii sunt și 4 paturi pentru bolnavii de Covid-19 în secția ATI.

„Acum (joi, n. red.) sunt 27 de copii internați în spital cu Covid-19. De asemenea, un copil este internat în acest moment la Terapie Intensivă”, a declarat dr. Mihai Moisescu pentru Cluj24.ro.

La Cluj a crescut și capacitatea de testare

Varianta Omicron, care este mult mai contagioasă decât celelalte tulpini de până acum, este „vinovată” pentru numărul mare de cazuri de Covid-19 din acest val. De asemenea, Clujul a fost și rămâne unul dintre județele unde se fac un număr mare de teste Covid.

„De o săptămână, numărul de teste a crescut de la 3.000 la peste 6.500 și încercăm să mai creștem capacitatea de testare”, a precizat dr. Mihai Moisescu.

Având în vedere că numărul de cazuri noi este în creștere, autoritățile sanitare se așteaptă și la creșterea numărului de internări.

„Momentan, spitalele nu sunt aglomerate, dar dacă în valul 4 din 100 de cazuri 10% erau spitalizate, dacă se păstrează proporția, acum, la 1.500 de cazuri, 10% înseamnă triplu.

Chiar dacă formele sunt ușoare, dar la cei vaccinați sau care au trecut…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Andrei Baciu: Gradul de ocupare a paturilor este 34,05%. Școlile rămân deschise

Publicat

Gradul de ocupare a paturilor din spitale este joi la nivel național de 34,05%, iar săptămâna viitoare școlile vor funcționa în format fizic, a anunțat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Andrei Baciu spune că în România sunt 25.000 de paturi de spital dedicate îngrijirii pacienților cu Covid.

Conform acestuia, joi gradul de ocupare este la nivel național de 34,05 la sută.

„Asta înseamnă că săptămâna viitoare toate școlile își mențin activitatea în formatul normal, nedepășindu-se nivelul de 75%”, a aăugat Baciu.

El spune că gradul de ocupare a paturilor variază la nivelul județelor între 9 și 68%.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe