Connect with us

ACTUALITATE

Numărul de călătorii cu metroul s-a dublat după starea de urgenţă, oamenii se reîntorc la birouri

Publicat

metrou

Numărul de călătorii la metrou aproape s-a dublat de la jumătatea lunii mai faţă de luna aprilie, ajungând la 3,4 milioane, iar traficul rutier în Bucureşti a crescut cu 50%, date ce indică reluarea activităţii în marile clădiri de birouri din Capitală, arată un studiu dat publicităţii, joi, de o companie din domeniul imobiliar.

‘În luna aprilie, traficul la metrou a acoperit 1,8 milioane de călătorii, iar în cele 15 zile din luna mai, de la finalul stării de urgenţă şi instalarea stării de alertă, numărul călătoriilor a crescut la 3,4 milioane. Mai mult de atât, în luna mai putem observa o densitate mai mare a călătorilor în intervalele orare 6:00-9:00 şi 16:00-19:00, ceea ce poate indica revenirea la birou în diferite zone din Bucureşti”, spune Ilinca Timofte, Research Analyst, Crosspoint Real Estate.

În ceea ce priveşte traficul rutier, acesta a înregistrat o creştere mai mare, nivelul de aglomerare a principalelor artere rutiere din Bucureşti ajungând deja la 50% comparativ cu perioada dinaintea introducerii stării de urgenţă, conform datelor platformei specializate în date de trafic rutier www.tomtom.com, analizate în cadrul studiului citat.

Aceste valori de trafic, au condus autorii studiului la concluzia că „între 30% şi 35% din companii şi-au reluat, parţial sau integral, activitatea în clădirile de birouri pe care le ocupă”, declară Ilinca Timofte.

Criza sanitară şi starea de urgenţă coborâseră traficul la metrou în luna martie la jumătate faţă de lunile anterioare, de la peste 14 milioane de călătorii în lunile ianuarie şi februarie, la sub 8 milioane de călătorii în martie, arătau cifrele Metrorex utilizate în studiul citat.

Datele referitoare la traficul de călători în staţiile de metrou aferente principalelor zone de birouri din Bucureşti (Preciziei, Grozăveşti, Politehnica – vest/centru vest, Piaţa Victoriei 1&2 – CBD, Pipera, Aurel Vlaicu-Pipera, Floreasca/Barbu-Văcărescu) arată o scădere semnificativă a numărului de călătorii spre şi dispre hub-urile principale de birouri din Bucureşti, în luna mai comparativ cu primele două luni ale anului, dar şi o uşoară revenire, comparativ cu luna aprilie.

Staţiile de metrou Aurel Vlaicu şi Pipera se află în mod constant în topul celor mai aglomerate staţii de metrou din Capitală, deoarece aceste zone cuprind clădiri de birouri care găzduiesc peste 125.000 de angajaţi. De aceea, călătoriile către aceste staţii au ajuns pe ultimele locuri în lunile aprilie şi mai, în timp ce staţiile cele mai circulate au fost Preciziei (singura staţie cu un stoc semnificativ de birouri), Păcii şi Gorjului.

Studiul a concluzionat că numărul călătoriilor a scăzut în luna mai cu 76% faţă de luna ianuarie 2020, dar a crescut cu 72% faţă de luna precedentă, după doar două săptămâni de relaxare.

„Deşi un număr important de companii şi-au amânat reîntoarcerea la birou până cel puţin în luna septembrie şi munca de acasă pare să fie în continuare preferată în situaţia actuală, atât de angajatori cât şi de angajaţi, faptul că relaxarea recent instalată a dus la o creştere rapidă a reluării activităţii, în principalele zone de birouri, poate indica o revenire până la sfârşitul verii a cel puţin jumătate dintre angajaţii care activează în aceste zone”, spune Simona Urse, Associate Director, Office Agency Crossppoint Real Estate.

„În acelaşi timp, îmbunătăţirea sistemelor de ventilaţie, dezinfecţia aparaturii HVAC, cât şi micşorarea densităţii la birou sunt factori importanţi care vor determina o creştere a productivităţii. Astfel, cererea pe termen mediu şi lung pentru spaţii de birouri de bună calitate va rămâne stabilă în continuare. Pentru că spaţiul de birouri rămane o componentă importantă a vieţii cotidiene, iar acest lucru nu se va schimba fundamental”, conchide Simona Urse.

Fondată în 2005, Crosspoint Real Estate România este o firmă de consultanţă imobiliară care oferă servicii premium în domeniul tranzacţiilor, închiriere spaţii de birouri şi retail pentru dezvoltatori sau chiriaşi, servicii de evaluare, cercetare a pieţei şi studii de fezabilitate, precum şi servicii în domeniul proprietăţilor rezidenţiale, prin mandate exclusive. Ea este asociată internaţional cu Savills, una dintre cele mai mari companii de real estate la nivel mondial, fondată în 1855 – cu venituri de peste 1,9 miliarde lire sterline generate în 2019. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe