Connect with us

EVENIMENT

Tot mai multe persoane vindecate de COVID-19 din Brașov s-au înscris pentru donare de plasmă

Publicat

Numărul donatorilor de plasmă vindecaţi de COVID-19 a crescut în ultima perioadă la nivelul judeţului Braşov, aproximativ 20 de persoane adresându-se, zilnic, Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS), a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul unităţii, Camelia Roşu.

„Oamenii, în general, donează la Braşov, este o populaţie educată. Donează şi sânge şi, în ultima perioadă, a crescut şi numărul donatorilor de plasmă. Avem programări până în luna ianuarie”, a precizat Camelia Roşu, menţionând că se fac recoltări de la câte 5 persoane/zi.

Potrivit acesteia, numărul ridicat de donatori de plasmă convalescentă se datorează inclusiv campaniilor desfăşurate, atât la nivel naţional, cât şi local, o astfel de acţiune fiind cea desfăşurată în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie împreună cu Asociaţia Medicilor de Familie din Braşov.

Conform directorului CTS Braşov, recoltarea de plasmă COVID-19 se realizează prin două proceduri – cea prin plasmafereză, care este mai eficientă, putându-se recolta mai multe unităţi şi fără pierderea unor componente sangvine, care durează 45-60 de minute, şi cea de donare de sânge, care necesită 15 minute.

„Ne-am acoperit toată cererea de plasmă convalescentă şi, dacă e nevoie, putem da şi altor judeţe”, a subliniat Camelia Roşu, mulţumindu-le, totodată, braşovenilor care au înţeles necesitatea de a dona.

Ea a adăugat că recoltările se fac zilnic, între orele 7,00 şi 12,30, criteriile de eligibilitate pentru donarea de plasmă fiind cele standard, pentru cea de sânge, însă selecţia donatorilor se face de către medicul specialist din centru.

Peste 13.000 de pacienţi cu COVID-19 au fost declaraţi vindecaţi, de la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Braşov. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Mesajul mitropolitului Clujului, IPS Andrei, la începutul Postului Paștilor: Postul Mare este o ȘANSĂ

Publicat

329028010 219100747295926 1833519724830786963 n.jpg

ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a adresat credincioșilor un mesaj la începutul Postului Paștilor, Postul Mare.

„Luni, 18 martie 2024, începem Postul Paștilor. Unora li se pare o mare greutate postirea. De fapt, postirea pe măsura puterii fiecăruia este o șansă. Cu pântecele plin nu poți cugeta la cele dumnezeiești.

Cei sănătoși postim toate cele șapte săptămâni din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horoscop 18-24 martie 2024: Relații personale, comunicare și tensiuni în familie. Ce spun astrele pentru fiecare zodie în parte

Publicat

horoscop 18 24 martie 2024: relații personale, comunicare și tensiuni în

Horoscop 18-24 martie 2024: relații personale, comunicare și tensiuni în familie. Ce spun astrele pentru fiecare zodie în parte. 

Horoscopul are 12 semne zodiacale, fiecare asociat cu un anumit interval de date în calendarul anului.

Cele 12 semne zodiacale sunt: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești.

Horoscop 2024. Previziuni și predicții pentru fiecare zodie: Sănătate, dragoste, schimbări importante și luni…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Balul Operei Cluj-Napoca: Muzică de calitate, invitați de marcă, ținute de gală, dans și decoruri impresionante

Publicat

balul 3.jpeg

Ediția 2024 a evenimentului monden al anului, Balul Operei, a avut loc, sâmbătă seara, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, la eveniment fiind prezentă și Raluca Turcan, ministrul Culturii. 

Au urcat pe scenă invitați speciali, precum tenorul Stephen Costello, soprana Ekaterina Siurina, saxofonistul Federico Mondelci, alături de Orchestra și Ansamblul de Balet ale Operei Române clujene, sub bagheta sirijorului invitat Constantine Orbelian, director…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. CFR Cluj-CSU Craiova, 1-2. Clujenii încep play-off-ul cu STÂNGUL

Publicat

cfr craiova e1710619951692.jpg

CFR Cluj a întâlnit, sâmbătă seara în Gruia, pe CSU Craiova, în primul meci din play-off-ul Superligii de fotbal. După o partidă în care au dominat dar steril iar adversarul a fost mai pragmatic și mai norocos, clujenii pierd cu 1-2, goluri marcate de Ilie (min.66), respectiv Baiaram (min.30) și Mitriță (min.51).

Echipe de start:

CFR CLUJ (4-3-3): Sava – Mogoș, Boben, M. Ilie, Abeid – Muhar, K. Keita, Tachtsidis – Deac (cpt.), Bîrligea,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe