Connect with us

EVENIMENT

Numărul infracţiunilor comise pe litoral în sezonul estival, în scădere faţă de anul trecut

PublicatNumărul faptelor de natură judiciară constatate pe litoralul Mării Negre în acest sezon estival, în timpul acţiunilor permanente ale poliţiştilor realizate împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, a scăzut cu 12,5% faţă de cel din vara trecută, se arată într-un comunicat transmis miercuri de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

În perioada 1 iulie – 6 septembrie, poliţiştii au aplanat 534 de stări conflictuale, au soluţionat 308 reclamaţii, petiţii şi scrisori ale cetăţenilor, au efectuat controale la peste 420 de locuri de cazare pentru turişti şi au intervenit la 4.367 de apeluri directe şi prin serviciul 112.

„Pentru combaterea faptelor cu violenţă, poliţiştii au efectuat 76 de acţiuni, fiind constatate 501 infracţiuni şi aplicate 2.647 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 920.000 de lei. Pe linia sistemelor de pază, au fost organizate 17 acţiuni, fiind aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 169.100 de lei”, se arată în comunicatul IGPR.

Poliţiştii au aplicat 6.837 de sancţiuni contravenţionale

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 6.837 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 3 milioane de lei, dintre care 2.516 sancţiuni pentru nerespectarea limitei de viteză.

„În urma acţiunilor din teren şi a activităţilor preventive şi de informare, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2020, au fost înregistrate cu 12,5% mai puţine infracţiuni judiciare (furturi din auto, furturi din spaţii de cazare, din societăţi comerciale, furturi din buzunare, genţi, loviri, fapte de distrugere, tâlhărie, vătămare corporală şi înşelăciuni)”, precizează IGPR.

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au acţionat împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa şi au verificat 296 de societăţi comerciale, în timpul controalelor fiind constatate 35 de infracţiuni şi aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 528.500 de lei.

La acţiunile de pe litoral au mai participat 200 de poliţişti detaşaţi din teritoriu, suplimentar faţă de dispozitivul curent.

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

O femeie a murit lovită de tren. Cum s-a produs tragedia

Publicat

ISU Vaslui anunţă că o femeie a fost lovită de tren, în Halta Dodești, comuna Viișoara.

La intervenție a fost deplasată o ambulanță SMURD tip B2 și un echipaj de prim ajutor.

La sosirea echipajului de intervenție a fost găsită o femeie lovită de tren.

Victima în vârstă de 78 ani prezenta leziuni traumatice incompatibile cu viața.

Cercetările privind circumstanțele producerii acestei tragedii sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens.

Citește mai departe

EVENIMENT

Alertă pe Aeroportul din Iași. Avion cu 100 de pasageri, probleme la aterizare

Publicat

Un avion cu peste 100 de pasageri, care venea de la Eindhoven, a avut marți seara probleme la trenul de aterizare. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

Potrivit ISU Iași, autoritățile au fost anunțate că o aeronavă Wizz Air, care venea de la Eindhover, cu 100+6 pasageri, avea probleme la trenul de aterizare.

La 19.25, autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție.

Conform pompierilor din Iași, la ora 19.35, aeronava a aterizat fără probleme.

După alte 5 minute, planul roșu a fost dezactivat. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

O instanţă a anulat hotărârile de Guvern privind certificatul verde şi prelungirea stării de alertă

Publicat

Curtea de Apel Cluj a anulat, în prima instanță, hotărârile de Guvern care impun certificatul verde și continuarea stării de alertă. Acțiunea în instanță a fost inițiată de doi avocați, anunță europarlamentarul PNȚCD Cristian Terhes.

Europarlamentarul a prezentat pe Facebook decizia Curții de Apel Cluj.

„Admite în parte acțiunea formulată de reclamanții …. împotriva pârâților GR și MAI. Anulează în întregime HG 826/5 august 2021, HG 932/9 septembrie 2021 și HG 990/17 septembrie 2021. Respinge capătul privind acordarea de daune morale”, scrie în decizia Curții de Apel.

Acțiunea a fost inițiată de avocații Mikolt Kapcza și Gabriel Marin. Decizia a fost luată marți și poate fi atacată în termen de 15 zile.

„Aceasta hotărâre poate fi atacată cu recurs. Dacă anularea rămâne definitivă, dat fiind că DEJA s-au încălcat în baza acestor acte foarte multe drepturi și libertăți fundamentale ale cetățenilor, întregul Guvern este grup infracțional organizat ce a comis infracțiunea de abuz în serviciu în formă continuată. Camera Deputaților are obligația să respingă abjecția impunerii Certificatului Verde Digital și să redea românilor dreptul să-și exercite libertățile fără condiționari”, a anunțat, pe Facebook, Cristian Terhes, europarlamentar PNTCD.

Certificatul verde este folosit în județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 6 la mie. Noile norme prevăd că activitățile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane: vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul copiilor sub 6 ani. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Varianta Delta, din ce în ce mai prezentă. INSP: Au fost confirmate peste 3.700 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare

Publicat

Până pe 26 septembrie au fost confirmate peste 3.700 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare. Peste 2.000 sunt cu varianta Delta, anunță Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Până la data de 26 septembrie au fost raportate 4.369 secvențieri, din care au fost confirmate 3.765 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare
(VOC).

Din acestea, 2.009 sunt cu varianta Delta, 1.722 – Alpha, 11 – Beta și 23 – Gamma.

Până la data de 26 septembrie rata de confirmare cu VOC a fost de 86%.

Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la 1,5% în săptămâna 21 la 53,4% în săptămâna 38.

Având în vedere faptul că în săptămâna 35 a fost declarată transmitere comunitară susținută la nivel național a variantei Delta, decesele cauzate de COVID-19 înregistrate începând cu săptămâna 36 se consideră a fi cauzate de această variantă, cu excepția situațiilor în care se detectează alte VOC: Beta, Gamma sau altele, emergente. MEDIAFAX

Citește mai departe