Connect with us

EVENIMENT

Numărul nașterilor și al căsătoriilor a scăzut la Cluj în iunie față de luna mai. Au fost 3 decese la copiii cu vârsta sub un an

Publicat

spital copii.jpg

468 de copii s-au născut în județul Cluj în luna iunie a acestui an. Un număr mai mic față de luna mai, dar și fașă de luna iunie din 2022, potivit Direcției Județene de Statistică Cluj. Și numărul căsătoriilor a fost mai mic.

Sporul natural a fost negativ la Cluj luna iunie 2023, potrivit Direcției de Statistică. Astfel, în luna iunie 2023 numărul naşterilor înregistrate în judeţul Cluj a scăzut atât faţă de luna mai 2023, cât și față de luna…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Cercetătorul clujean Emil Cătinaș a primit premiul „Grigore C. Moisil” al Academiei Române

Publicat

catinas 1 horz.jpg

Academia Română a decernat joi premiile pentru cele mai valoroase creații științifice și artistice realizate în anul 2021, iar un clujean se numără printre premianţi.

 

Vezi şi:

FOTO. Primul calculator românesc, fabricat la Cluj. România era în elita lumii

Lucrare publicată în cea mai bine cotată revistă de matematică din lume

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 147.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră ale României, în ultimele 24 de ore

Publicat

frontiera politia nou
Arhivă foto

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră ale României au trecut peste 147.000 de persoane.

Potrivit Poliției de Frontieră, miercurii, 6 decembrie 2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 147.900 de persoane, cetățeni români și străini, şi aproximativ 47.700 de mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România au fost 73.880, dintre care 7.438 de cetăţeni ucraineni.

Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 05.12.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 6.800.484 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bătaie în familie, într-o comună din Alba. Două persoane reținute de polițiști, alte două au avut nevoie de îngrijiri medicale

Publicat

politie masina alba 1000x600.jpg

Două persoane au fost reținute în urma unui scandal între rude, într-o comună din Alba. Acestea au agresat mai mulți membri ai familiei, doi dintre ei având nevoie de îngrijiri medicale. 

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 6 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jidvei au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 19 ani și față de un bărbat de 43 de ani, din comuna Cetatea de Baltă.

Aceștia sunt cercetați sub aspectul săvârșirii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Alba Iulia, cu dosar penal după ce și-a agresat propria soție. Polițiștii au emis ordin de protecție

Publicat

bărbat din alba iulia, cu dosar penal după ce și a

Un bărbat din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal după ce și-a agresat soția, o tânără de 27 de ani. Polițiștii au emis ordin de protecție.

Potrivit IPJ Alba, miercuri seară, 6 decembrie, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată, prin 112, de către o femeie de 27 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că a fost agresată de soțul ei.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, în după amiaza aceleiași zile, pe fondul unor discuții…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe