Connect with us

EVENIMENT

Numărul operaţiunilor ilegale cu deşeuri depistate anul trecut s-a dublat faţă de 2021

Publicat

masini politia actiune rutiera.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Poliţia Română a fost sesizată, în anul 2022, cu 1.009 infracţiuni privind operaţiuni ilegale cu deşeuri. Astfel că a fost înregistrată o creştere cu peste 100% faţă de anul 2021 (488 infracţiuni) şi 2020 (458 de infracţiuni).

„Ca urmare a intensificării activităţilor de combatere a operaţiunilor ilegale cu deşeuri de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, în cooperare cu celelalte autorităţi competente, în cursul anului 2022, numărul de infracţiuni sesizate şi de contravenţii aplicate, precum şi cantitatea de deşeuri şi de substanţe periculoase confiscate au înregistrat o creştere semnificativă faţă de anii 2021 şi 2020”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, vineri, AGERPRES.

În 2022, structurile MAI au verificat 12.730 de obiective/locaţii de interes şi 3.791 de societăţi comerciale cu obiect de activitate gestionarea deşeurilor.

„În cadrul dosarelor penale au fost cercetate 282 de persoane, faţă de 20 dintre acestea fiind dispuse măsuri preventive. Cele mai multe infracţiuni au fost sesizate la nivelul judeţelor Iaşi, Giurgiu, Ilfov, Vrancea, Bistriţa-Năsăud, Prahova, Cluj, Vaslui, Botoşani, Alba şi Vâlcea”, arată sursa citată.

Anul trecut au fost aplicate 968 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.049.875 de lei, de aproape 4,5 ori mai multe faţă de anii 2020 şi 2021. Cele mai multe au fost aplicate în judeţele Ilfov, Bacău, Covasna, Mehedinţi, Prahova, Vâlcea, Gorj, Bistriţa-Năsăud, Argeş şi Teleorman.

În 2022, au fost confiscate substanţe periculoase – 9.400.380 kg şi 20.922 litri, precum şi deşeuri periculoase – 230.555.850 kg şi 118.263 litri.

Numărul operaţiunilor ilegale cu deşeuri depistate anul trecut s-a dublat faţă de 2021. La frontiera cu Ungaria au fost depistate cele mai multe transporturi ilegale de deşeuri,

„În ceea ce priveşte activitatea de la punctele de trecere a frontierei, în urma acţiunilor desfăşurate de către poliţiştii de frontieră, în colaborare cu reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu, au fost depistate 269 de transporturi ilegale de deşeuri, care conţineau peste 4.000 de tone de deşeuri diverse, precum metal şi hârtie, aluminiu, textile, cauciuc, lemn, baterii şi bucăţi de azbest, sticlă, componente de vehicule scoase din uz, aparate de uz casnic, echipamente electrice şi electronice.

Deşeurile au fost înapoiate pe teritoriul statului vecin, la frontiera terestră, respectiv firmelor exportatoare, la frontiera maritimă, deoarece nu pot fi puse în circulaţie pe teritoriul României”, precizează IGPR.

La frontiera cu Ungaria au fost depistate cele mai multe transporturi ilegale de deşeuri, respectiv un procent de 72% din totalul cazurilor. De asemenea, aici au fost confiscate cele mai mari cantităţi de deşeuri, respectiv 64% din totalul celor depistate.

În principal, deşeurile au provenit din state din Europa, printre care Germania, Bulgaria, Italia, Grecia, Ungaria, Austria, Franţa, Olanda, Ucraina, Serbia. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Clujenii sunt invitați la DEZBATEREA ”Presa clujeană și Alegerile din 9 iunie”, organizată de APPC Cluj

Publicat

dezbatere e1713888360986.jpg

Asociatia Profesioniștilor din Presă – Cluj (APPC) invită clujenii, joi, 25 aprilie, ora 18.00, la o dezbatere cu tema ”Presa clujeană și Alegerile din 9 iunie” găzduită de Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” (BCU).

Se vor dezbate teme ca alegerile, rolul presei în alegeri, ghiduri de bune practici în mediatizarea alegerilor, dezinformare și fake news.

Clujenii sunt invitați la DEZBATEREA ”Presa clujeană și Alegerile din 9 iunie”,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Grădinița „Dumbrava Minunată” din Alba Iulia va fi echipată cu panouri fotovoltaice. A câștigat un proiect pilot

Publicat

grădinița „dumbrava minunată” din alba iulia va fi echipată cu

Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” din Alba Iulia va fi echipată cu sisteme performante de panouri fotovoltaice. Instituția a câștigat un proiect pilot derulat de Asociația Inspiraction, denumit „Gesturi mici pentru practici mari”. Campania este axată pe promovarea educației despre economie circulară în grădinițe sau școli și a inclus un concurs de reciclare între acestea. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința din 29…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Un livrator Bolt Food din Sri Lanka a intrat cu mopedul pe roșu într-o intersecție din centrul Clujului. E la spital

Publicat

bolt 4.jpeg

Polițiștii clujeni anunță că marți seara fost înregistrat un accident de circulație la intersecția dintre Piața Ștefan cel Mare și Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca.

”Din primele cercetări efectuate a rezultat că, un tânăr de 22 de ani, cetățean străin, care conducea un moped dinspre Piața Timotei Cipariu, ar fi pătruns în intersecția cu Bulevardul Eroilor pe culoare roșie a semaforului electric, fiind acroșat de un autoturism, condus de un bărbat de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rețele de alimentare cu apă și canalizare menajeră la Galda de Sus și Cetea. Licitația pentru lucrări, lansată în SEAP

Publicat

rețele de alimentare cu apă și canalizare menajeră la galda

Rețele de alimentare cu apă și canalizare menajeră la Galda de Sus și Cetea. Locuitorii din satele Galda de Sus și Cetea din comuna Galda de Jos vor beneficia de rețele de alimentare cu apă și de canalizare, printr-o investiție de peste 13,4 milioane de lei. 

Primăria Galda de Jos a lansat pe 19 aprilie, în SEAP, o licitație pentru realizarea sistemului de alimentare cu apă și rețele de canalizare menajeră în localitățile Galda de Sus și Cetea.

Valoarea totală a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe