EVENIMENT
Numărul turiştilor din Poiana Brașov, în primele zile ale anului, la jumătate faţă de 2020

Numărul persoanelor care au urcat în Masivul Postăvarul, în primele trei zile ale anului, de la deschiderea sezonului de schi în Poiana Braşov, fie pentru a practica sporturile de iarnă, fie pentru a face o plimbare a fost semnificativ redus faţă de cel al turiştilor din 2020, motivele principale fiind restricţiile impuse de pandemie, au anunţat, luni, reprezentanţii Primăriei Braşov.
„Comparativ cu anii trecuţi, numărul turiştilor care au urcat în partea superioară a masivului a fost mai mare decât al schiorilor, fapt care s-a putut constata nu numai cu ochiul liber, ci şi prin numărul de treceri prin turnichete. Foarte mulţi turişti au profitat de vremea bună şi au ales să îşi petreacă acest weekend în aer liber”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Braşov.
Astfel, în perioada 1-3 ianuarie 2021, au fost înregistrate 36.303 de treceri prin turnichete, faţă de 86.078 de treceri în aceeaşi perioadă a anului trecut,ziua cu cei mai mulţi turişti fiind 2 ianuarie – 15.502 de treceri.
Începând din data de 1 ianuarie, în Poiana Braşov se schiază în zona superioară a pârtiilor Lupului şi Drumul Roşu, cu ieşire spre staţia telescaunului Ruia (6 locuri), precum şi pe pârtiile Doamnei şi Ruia, cu ieşire în Drumul Roşu, apoi către telescaunul Ruia.
Schiorii nu vor avea posibilitatea să coboare până în Poiana Braşov, astfel că vor fi nevoiţi să utilizeze şi la coborâre telegondola.
Starea celor patru pârtii este bună, în special Lupului şi Ruia, în condiţiile în care în majoritatea zilelor s-au înregistrat temperaturi pozitive, chiar şi de + 12 sau + 14 grade Celsius, la care s-a adăugat şi lipsa precipitaţiilor. Stratul de zăpadă este de aproximativ 30 de cm grosime în partea superioară a masivului Postăvarul, iar peste 90% din cantitatea de zăpadă de pe pârtii provine din zăpadă artificială, a precizat, în comunicatul citat, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.
Tarifele pentru transportul pe cablu au fost majorate faţă de sezonul trecut, singurele rămase nemodificate fiind preţurile cartelelor pentru copiii cu vârste între 6 şi 12 ani. AGERPRES
EVENIMENT
Primăria Alba Iulia cumpără servicii de întreținere a parcometrelor și montează încă un aparat de plată parcări. LISTA locațiilor

Primăria Alba Iulia cumpără servicii de întreținere a parcometrelor din parcările cu plată și va instala încă un aparat, cu softul aferent, într-o nouă locație. În municipiu, sunt deja instalate 32 de parcometre, ce pot elibera tichete de parcare. Cele două proceduri de achiziție au fost demarate, cu termen 14 iulie.
Potrivit datelor primăriei, în Alba Iulia sunt 32 de parcometre de tip Flowbird, prevăzute cu panouri solare și acumulatori. Acestea au fost achiziționate și…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Noile măsuri fiscale, aprobate de Guvern. Proiectul ajunge la Parlament pentru procedura de angajare a răspunderii Executivului

Noile măsuri fiscale au fost aprobate, vineri, de Guvern. Premierul Ilie Bolojan a anunțat că proiectul cu pachetul de măsuri fiscale va fi depus la Parlament, prin procedura de asumare a răspunderii Executivului.
”Ne propunem ca după ședința de guvern să depunem acest proiect la Parlament, iar cel mai târziu marți, data ședinței ECOFIN, să intrăm pe ultima parte a procedurii parlamentare de asumare a răspunderii, după preluarea amendamentelor și analizarea acestora în…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Două comune din Cluj nu au medic de familie. Peste 2.700 de oameni, nevoiți să meargă în altă localitate

În județul Cluj, două comune se confruntă cu lipsa medicilor de familie, iar locuitorii sunt nevoiți să apeleze la serviciile medicale din alte localități.
Este vorba despre comunele Bobâlna și Așchileu Mare, ambele cu peste 1.300 de locuitori, între care bătrâni și copii.
Două comune din Cluj nu au medic de familie
La nivelul județului, în mediul rural sunt active 97 de contracte de furnizare de servicii medicale în asistență medicală primară. Acestea…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Start Up Nation 2025: ministrul Economiei anunță deblocarea programului. Cât este finanțarea

Start Up Nation 2025: Ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Miruță, anunță deblocarea programului Startup Nation 4. Finanțarea europeană de 444 de milioane de euro, în total.
”Astăzi am semnat ordinul de ministru (…) Inițial, tot proiectul de 444 milioane de euro era blocat, pentru că nu se atinsese pragul minim de 25.000 de aplicanți sub 30 de ani. Am păstrat această condiție, dar am găsit o soluție corectă: l-am spart și împărțit…
Citește mai mult pe Alba24.ro