Connect with us

ACTUALITATE

Numărul unităților rezidențiale vândute în România în primele 10 luni ale anului a crescut cu 65%

Publicat

Piața rezidențială din România a înregistrat în 2021 cele mai bune rezultate din ultimele decenii, cu niveluri record de unități rezidențiale vândute și de livrări de locuințe la nivel național, potrivit statisticilor oficiale și calculelor companiei de consultanță imobiliară SVN Romania.

Astfel, numărul unităților rezidențiale vândute în România în primele 10 luni ale anului a fost cu 65% mai mare comparativ cu rezultatul înregistrat în perioada similară din 2020, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Acest rezultat a fost posibil nu doar ca urmare a raportării la primele două trimestre din 2020, când numărul tranzacțiilor imobiliare a fost puternic afectat de restricțiile de circulație, cât și datorită faptului că fiecare din primele nouă luni ale anului 2021 a stabilit un record lunar de unități imobiliare vândute în respectiva lună, atât la nivel național cât și în cele mai mari piețe rezidențiale regionale din țară.

În același timp, livrările de locuințe din primele șase luni din 2021 au crescut cu 5,3% față de perioada similară din 2020, stabilindu-se astfel un nou record pentru semestrul întâi, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Peste 25.000 de apartamente și case au fost în 2021

Peste 25.000 de apartamente și case au fost în 2021 în diferite etape de construcție doar în București și împrejurimi, cuantificând investiții de peste 750 de milioane de euro, investițiile anuale derulate anual în piața rezidențială din România depășind 1,5 miliarde de euro, relevă raportul ”Romania Residential 2021 Market Drive” întocmit de către compania de consultanță imobiliară SVN Romania.

”Rezultatele record înregistrate în 2021 au fost posibile într-un context în care accesibilitatea achiziționării unei noi locuințe a ajuns în acest an la cel mai bun nivel din istoria recentă – și asta în ciuda majorărilor de prețuri cauzate de creșterea semnificativă a costurilor materialelor de construcție. Creșterile salariale au compensat parțial aceste majorări însă tendințele inflaționiste, intensificarea competiției și eventualele evoluții negative ale pandemiei Covid-19 ar putea să își pună amprenta asupra pieței rezidențiale”, a declarat Andrei Sârbu, CEO SVN Romania.

Datele companiei arată că Timișoara a devenit în premieră cea mai mare piață rezidențială regională din România

Datele companiei arată că Timișoara a devenit în premieră cea mai mare piață rezidențială regională din România, cu excepția regiunii București – Ilfov, devansând Cluj – Napoca atât din punct de vedere al numărului de proiecte rezidențiale aflate în dezvoltare și al livrărilor, cât și din punct de vedere al numărului de tranzacții încheiate.

Principala explicație ține de scăderea semnificativă a livrărilor de locuințe noi în regiunea Cluj – Napoca, la sub 5.000 de unități anual, într-un context în care numărul terenurilor pretabile pentru dezvoltări rezidențiale imediate s-a redus semnificativ iar regimul autorizărilor a fost unul greoi.

Piețele rezidențiale regionale din Brașov și Constanța vor atrage finalizarea a peste 7.000 de locuințe noi

Piețele rezidențiale regionale din Brașov și Constanța vor atrage finalizarea a peste 7.000 de locuințe noi și în 2021 potrivit datelor SVN Romania, dezvoltarea macroeconomică a celor două orașe, majorarea cererii locale dar și potențialul investițional, în special în regiunea Năvodari – Mamaia, fiind principalele motoare de creștere în aceste regiuni.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Lângă noi: Un jandarm de 34 de ani, aflat la serviciu, s-a sinucis cu pistolul din dotare la Suceava

Publicat

3 aprilie – ziua jandarmeriei române

Publicitate

Un jandarm aflat în timpul serviciului s-a sinucis, joi dimineață, cu arma din dotare, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Suceava, relatează agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, subofițerul lucra în cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Vatra Dornei și a fost găsit decedat, prezentând o plagă prin împușcare la nivelul capului.

‘Jandarmeria Suceava regretă profund tragicul incident petrecut în timpul serviciului, în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Consilierul județean Luciana Elena Buliga, numită vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Politici și Coordonare în Domeniul Drogurilor și al Adicțiilor

Publicat

consilierul județean luciana elena buliga, numită vicepreședinte al agenției naționale

Publicitate

Prin Decizia nr. 167 din 2 aprilie 2025, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 291, consilierul județean de la Botoșani, Luciana Elena Buliga, a fost numită în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Politici și Coordonare în Domeniul Drogurilor și al Adicțiilor. Funcția are rang de subsecretar de stat.

Am plăcerea de a anunța că, începând de ieri, am fost numită în funcția de vicepreședinte al Agenției…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Noua taxă auto pentru mașinile poluante va fi stabilită de PRIMĂRII. Anunțul ministrului Finanțelor

Publicat

noua taxă auto pentru mașinile poluante va fi stabilită de

Publicitate

Taxa auto pentru vehiculele poluante ar putea fi decisă la nivel local, nu national, deci de către primarii aleși de populație și de către consilierii locali. Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, a declarat joi, după ședința de Guvern, că propunerile privind această taxă trebuie să vină din partea primăriilor, întrucât tot ele vor fi responsabile de aplicarea noilor măsuri, relatează alba24.ro.

Potrivit acestuia, taxa auto trebuie să vină la…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Comunele Albești și Coțușca vor avea centrale fotovoltaice proprii. Investiții în energie verde din Fondul pentru Modernizare

Publicat

comunele albești și coțușca vor avea centrale fotovoltaice proprii. investiții

Publicitate

Vești bune pentru locuitorii comunelor Albești și Coțușca din județul Botoșani: cele două administrații locale au semnat contractele de finanțare pentru construirea unor centrale fotovoltaice, investiții care vor reduce semnificativ costurile cu energia electrică și vor aduce multiple beneficii comunităților.

Evenimentul a avut loc ieri, la sediul Ministerului Energiei, unde primarii Florin-Cristian Cîmpanu (Albești) și Constantin-Viorel Ciobanu…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe