Connect with us

EVENIMENT

Numărul vagoanelor de dormit şi cuşetă, suplimentate la trenurile pe distanţe lungi, în perioada Sărbătorilor Pascale

Publicat

tren

CFR Călători va suplimenta trenurile cu vagoane de dormit şi cuşetă care circulă pe distanțe lungi, pentru a veni în sprijinul celor care se deplasează spre casă în perioada Sărbătorilor Pascale, informează operatorul feroviar într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă.

Numărul acestor vagoane speciale va fi mai mare, pentru a putea asigura distanţa între călători şi confortul acestora pe distanţe lungi. Astfel, pentru vagoanele de dormit se va putea cumpăra un loc single în cabina dublă. Pasagerul va călători în regim single şi va achita preţul unui singur loc. La cuşetă se vor vinde doar jumătate din locuri. În vagoanele clasă se menţine regula „un loc liber, un loc ocupat”. Măsura este luată pentru a preveni răspândirea infecţiei cu COVID 19 şi pentru a asigura un transport în condiţii de siguranţă pentru pasagerii noştri şi personalul propriu, precizează compania feroviară.

Sunt vizate următoarele trenuri: IR 1641 (Bucureşti Nord – Baia Mare), IR 1648 (Bucureşti Nord – Bistriţa Nord, ramura la trenul IR 1641), IR 1639 (Bucureşti Nord – Cluj Napoca, ramura la trenul IR 1641), IR 1642 (Baia Mare – Bucureşti Nord), IR 12391 (Bistriţa Nord – Bucureşti Nord, ramura la trenul IR 1642), IR 1638 (Cluj Napoca – Bucureşti Nord, ramura la trenul IR 1642), IR 1695 (Bucureşti Nord – Timişoara Nord), IR 1696 (Timişoara Nord – Bucureşti Nord), IR 1741 (Bucureşti Nord – Satu Mare), IR 1742 (Satu Mare – Bucureşti Nord) , IR 472 (Bucureşti Nord – Arad ) şi IR 1822 (Arad – Bucureşti Nord).

De exemplu, informează CFR, cumpărând un loc într-o cabină de două locuri (două paturi) de la vagonul de dormit, pasagerii vor călători în regim single (singur în cabină). În ceea ce priveşte locurile la vagoanele cuşetă, într-o cabină de şase locuri vor călători trei pasageri, iar într-o cabină prevăzută cu patru locuri vor călători doi pasageri. Practic, pasagerii vor beneficia de mai mult spaţiu şi siguranţă, neplătind în plus.

De asemenea, în zilele cu vârf de trafic din perioada sărbătorilor Pascale, trenurile care circulă pe rutele cele mai solicitate au numărul de locuri suplimentat, pentru a respecta regula „un loc liber, un loc ocupat”.

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

VIDEO: Scene de groază într-un cimitir din Prahova. Dans macabru, pe manele, cu un schelet deshumat

Publicat

cruce cimitir

Scene de groază filmate într-un cimitir din Prahova. Doi bărbați au fost filmați în timp ce dansau, pe manele, în jurul unui schelet deshumat. Poliția din Prahova a demarat o anchetă după ce filmarea a apărut pe o rețea de socializare.

Doi bărbați apar într-o filmare dansând pe ritmuri de manele în cimitirul din Ciorani, în jurul unei femei pe care au deshumat-o. Imaginile au ajuns la Poliția Prahova, care a deschis o anchetă pentru profanare de cadavre sau morminte.

Imaginile apărute pe o rețea de socializare ilustrează doi bărbați, filmați lângă osemintele unei femei.

Poliția Prahova s-a autosesizat în acest caz și a deschis o anchetă.

„În cauză, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ciorani s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte. Persoanele bănuite de comiterea faptei au fost depistate, la acest moment, fiind efectuate cercetări, în vederea clarificării situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, spun, luni, reprezentanții Poliției Prahova.

În imaginile postate, doi bărbați apar dansând pe ritmuri de manele în jurul unei femei pe care au deshumat-o în cimitirul din Ciorani.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânăr de 25 de ani găsit înecat într-un lac în Cristuru Secuiesc – Harghita

Publicat

Arhivă foto

Cadavrul unui tânăr de 25 ani a fost descoperit în localitatea Cristuru Secuiesc din județul Harghita.

Potrivit ISU Harghita, o persoană s-a înecat în localitatea Cristuru Secuiesc.

Este vorba de un lac (Banyato), format în locul unei balastiere.

Persoana a fost extrasă și este decedată. Este vorba de un bărbat, de aproximativ 25 ani, ce nu a putut fi identificat.

Victima a fost văzută de un pescar, care a solicitat sprijin prin numărul unic de urgenţă 112. Circumstanțele producerii evenimentului vor fi cercetate de către colegii de la Poliție.

La fața locului a intervenit un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu o autospecială complexă de primă intervenție și o barcă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenințare cu bomba la Complexul Bega din Timișoara: toată lumea este evacuată

Publicat

apel 112 590x354

Este amenințare cu bomba, luni după-amiaza, la Complexul Bega din Timișoara. Tot spațiul este evacuat, informează Poliția Timiș.

Potrivit Poliției Timiș, amenințarea cu bomba este la etajul 2 al complexului Bega.

Pentru siguranță, tot complexul a fost evacuat.

(sursa: Mediafax)

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Platformă dedicată centralizării stocurilor de produse agroalimentare, implementată de Ministerul Agriculturii

Publicat

legume.jpg

Ministerul Agriculturii va implementa o platformă dedicată centralizării stocurilor de produse agroalimentare disponibile la nivel naţional, iar în acest sens a fost elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă care se află pe circuitul de avizare interministerială.

„Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va implementa o platformă de baze de date, actualizată periodic, dedicată centralizării stocurilor de produse agroalimentare deţinute de producători, depozitari, procesatori şi comercianţi, pentru a avea o imagine completă şi complexă asupra cantităţilor de produse agroalimentare disponibile la nivel naţional”, se arată într-un comunicat al MADR remis luni AGERPRES.

În acest context, ministrul de resort, Adrian Chesnoiu, susţine că la ora actuală există o presiune pe pieţele internaţionale cu privire la comerţul cu alimente, cauzată de conflictul militar ruso-ucrainean, iar o monitorizare centralizată a cantităţilor de produse agricole este esenţială pentru reducerea riscurilor în domeniul securităţii alimentare.

„România are suficiente stocuri de alimente şi produce suficient pentru asigurarea consumului intern al populaţiei, însă în contextul global actual, trebuie să fim pregătiţi pentru orice fel de scenariu. Există deja o presiune pe pieţele internaţionale cu privire la comerţul cu alimente, cauzată de conflictul militar ruso-ucrainean, suprapus pe efectele pandemiei şi criza din energie şi gaze naturale.

O monitorizare centralizată a cantităţilor de produse agricole şi alimentare disponibile este esenţială pentru reducerea riscurilor care pot apărea în domeniul securităţii alimentare şi ne va permite să acţionăm eficient cu politici publice ţintite, dacă situaţia o va impune”, a declarat Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

Actul normativ prevede gestionarea centralizată de către MADR a datelor disponibile în prezent la diferite instituţii publice şi private, prin intermediul unei platforme online, pe baza raportărilor realizate lunar de către producătorii agricoli, depozitarii, procesatorii şi comercianţii care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României în domeniul agriculturii şi industriei alimentare.

Platformă dedicată centralizării stocurilor de produse agroalimentare, implementată de Ministerului Agriculturii: Evidența Stocurilor

Evidenţa stocurilor va fi raportată până pe data de 15 ale fiecărei luni pentru datele valabile pentru ultima zi a lunii precedente şi se aplică pentru următoarele categorii de produse: legume-fructe; cereale şi produse pe bază de cereale; seminţe de oleaginoase şi produse pe bază de oleaginoase; leguminoase furajere; seminţe certificate: cereale, orez, oleaginoase şi proteaginoase; carne şi produse din carne, cu termen de valabilitate mai mare de 10 zile, inclusiv conserve din carne şi mixte; lapte şi produse din lapte.

De asemenea, în această platformă vor mai exista şi alte categorii, respectiv: produse de morărit şi panificaţie; produse prelucrate, procesate, conservate din legume-fructe; grăsimi şi uleiuri; apă, inclusiv apă minerală naturală, apă de izvor şi toate celelalte ape îmbuteliate sau ambalate; orez; plante aromatice, sare şi condimente; ceaiuri; zahăr; miere; drojdie.

Platformă dedicată centralizării stocurilor de produse agroalimentare, implementată de Ministerului Agriculturii: Precizări MADR

MADR precizează că nu au obligaţia raportării comercianţii care deţin suprafeţe de comercializare mai mici de 400 de mp, comercianţii ambulanţi, comercianţii care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică sau care desfăşoară activităţi de comercializare în zone publice.

De asemenea, obligaţia raportării nu se aplică producătorilor care deţin în stoc, în ultima zi a lunii, cantităţi de până la: 10.000 kg – legume, inclusiv cartofi, 10.000 kg – fructe, 25.000 kg – cereale, 20.000 kg – seminţe de oleaginoase, 10.000 kg – leguminoase furajere, 300 kg – plante aromatice şi 50 kg – miere.

Potrivit sursei citate, datele introduse vor avea caracter confidenţial, iar verificarea corectitudinii informaţiilor introduse va fi realizată de către persoane împuternicite de către MADR şi Ministerul Finanţelor, conform competenţelor legale.

Metodologia de raportare, colectare, centralizare şi prelucrare a datelor privind stocurile, precum şi operaţionalizarea platformei vor fi stabilite prin ordin al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în cel mult 60 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ. Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate