Connect with us

EVENIMENT

Nuntași transportați la spital, după o TOXIINFECȚIE ALIMENTARĂ la Căminul din Șugag. Incident ascuns de autorități

Publicat

caminul cultural sugag

Toxiinfecție alimentară, la o nuntă din Șugag. Mai mulți nuntași au ajuns la spitalele din Sebeș și Alba Iulia. Oamenii acuzau stări de rău, amețeli și diaree. Autoritățile județene, respectiv Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară nu au făcut publice informațiile, din proprie inițiativă.

O nuntă s-a terminat prost, sâmbătă, la Căminul Cultural din Șugag. Mai mulți participanți au acuzat stări de rău, după ce au consumat alimentele servite la masă. Oamenii au fost transportați la spitalele din Sebeș și Alba Iulia, cu ambulanțele.

Cele două instituții care au atribuții în domeniu, DSV și DSP Alba, nu au comunicat din proprie inițiativă nici o informație despre acest incident, la trei zile de la producerea lui.

În schimb, administratorul Căminului Cultural din Șugag, Vasile Duvlea, a cerut scuze publice tuturor celor care au avut de suferit.

”Căminul cultural Şugag prin administratorul Duvlea Vasile, cere scuze tuturor celor care au participat la evenimentul organizat de către domnul Cănda Constantin din data de 27 10 2018 si au avut de suferit neplaceri medicale sau de altă natuă. Menționez faptul că D.S.V. ALBA înpreună cu D.S.P. ALBA au demarat o anchetă pentru identificarea cauzelor producerii acestui incident
După definitivarea anchetei o sa comunic rezultatele finale şi cauzele producerii acestora”, a transmis acesta.

Reprezentanții DSV ne-au oferit numărul purtătorului de cuvânt, Drașovean, un număr la care nu a răspuns nimeni. Mai mult decât atât, după ce am revenit la telefonul DSV, persoana care a răspuns a închis imediat după ce a aflat care este întrebarea. O reacție incredibilă.

De altfel, nu este prima dată când DSP și DSV au ascuns un asemnea incident, însă de obicei o fac atunci când sunt implicate persoane cunoscute, cu influență în județ. Vom reveni cu un articol pe această temă și veți avea ocazia să vedeți cum, o instituție care ar trebui să vegheze la sănătatea cetățenilor, ascunde informații care implică personaje importante.

Nici DSP Alba nu a transmis informația din proprie inițiativă. La solicitarea Alba24, reprezentanții instituției au comunicat că a fost vorba despre o nuntă la care au participat 300 de persoane, din care 8 s-ar fi prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Alba, cu grețuri, dureri abdominale și scaune diareice. O persoană a rămas internată, au mai comunicat aceștia.

UPDATE:  „Mâncarea fost preparată conform declarațiilor mirilor și ale administratorului căminului atât în gospodăria mirilor cât și în bucătăria Căminului
Cultural. În acest caz, conform procedurilor, compartimentul de control a efectuat verificarea condițiilor igienico-sanitare și a recoltat probe din alimentele preparate, iar compartimentul de epidemiologie a efectuat anchetaepidemiologică. Probele alimentare sunt în lucru.

Formelede manifestare ale pacienților au fost ușoare și medii, iar evoluția favorabilă” a mai transmis DSP Alba.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Accident cu două autovehicule, pe un drum din Apuseni: Trei persoane au fost rănite

Publicat

accident cu două autovehicule, pe un drum din apuseni: trei

Accident pe un drum din Apuseni: Trei persoane au fost rănite și primesc ajutor la fața locului, au transmis reprezentanții ISU Alba. 

Secția de pompieri Câmpeni intervine pentru acordarea primului ajutor medical și asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs pe raza localității Mihoiești.

Din informațiile primite ar fi vorba despre două autovehicule implicate. Trei participanți la trafic au fost răniți dar sunt conștienți și primesc îngrijiri.

Nu sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Actorul Dorel Vișan, premiat de Masonerie. A primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Umaniterra Cluj-Napoca

Publicat

video: actorul dorel vișan, premiat de masonerie. a primit titlul

Actorul Dorel Vișan, premiat de Masonerie. Vișan (Gr 33 ½) a primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca.

Totul s-a petrecut în cadrul unei ceremonii în prezența a peste 30 de membri ai ordinului, eveniment înregistrat video, transmite Cluj24.

YouTube videoYouTube video

Marele Maestru și fondatorul Ordinului Masonic Umaniterra, dr. Adrian Toader Williams (Gr 33), care este mason din 1980 din perioada când…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Reținut la Cluj pentru înșelăciune. Demonta GPS-ul de pe utilaje de construcții și le închiria. Prejudiciu de sute de mii de lei

Publicat

mascatii proxenet.jpg

Un bărbat din Maramureș a fost reținut de polițiștii clujeni, sub acuzația de înșelăciune.

Acesta închiria utilaje de construcții, le demonta sistemele GPS și le „dădea mai departe”, încasând bani buni.

Reținut la Cluj pentru înșelăciune. Demonta GPS-ul de pe utilaje de construcții și le închiria. Prejudiciu de sute de mii de lei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Investigații Criminale au dispus…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: ”Educație” în ”Școala Altfel” la cinematograful din Alba Iulia: Elevii au lăsat în urmă mizerie și scaune pătate

Publicat

video Știrea ta: ”educație” în ”Școala altfel” la cinematograful din

Dezastru în sala de proiecție a cinematografului din Alba Iulia, după câteva zile de ”Săptămâna Altfel”. Elevii și profesorii care au fost la film au lăsat în urma lor multă mizerie. 

Mărturie stau mai multe poze au fost primite de adresa redacției alba24.ro. În poze se poate observa cu ușurință mult popcorn aruncat sau scăpat prin sală, dar și mai multe scaune pătate de suc.

De asemenea, elevii nu au strâns după ei cutiile de carton în care au avut floricele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe