Connect with us

EVENIMENT

O ambarcaţiune cu 8 persoane, condusă de o femeie drogată, s-a răsturnat în Dunăre

Publicat

dunare
fotografie cu caracter ilustrativ

Duminică seara, în Dunăre, o ambarcațiune de agrement în care se găseau 8 persoane, inclusiv doi copii, a capotat. Navegată de către o femeie aflată sub influența substanțelor psihoactive, toți cei aflați la bord purtau vestoane de salvare și au reușit să se pună în siguranță, conform informațiilor furnizate luni de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Galați.

Duminică, la ora 20,27, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi – Biroul Transporturi Navale Galaţi au fost sesizaţi prin intermediul unui apel la 112 despre faptul că o barcă s-ar fi răsturnat în Dunăre, iar persoanele care se aflau în această ambarcaţiune s-ar afla în apă.

„Din verificările preliminare efectuate de echipa operativă care s-a deplasat la locul indicat, respectiv mila marină MM 76, zona cunoscută sub denumirea de Cotul Pisicii, s-a stabilit faptul că o ambarcaţiune de agrement, condusă de o femeie, de 37 de ani, din municipiul Galaţi, în care se aflau 6 adulţi şi 2 copii minori, de 9, respectiv 10 ani, s-ar fi răsturnat în fluviul Dunărea, pe fondul manevrării greşite.

Toate persoanele purtau veste de salvare şi au reuşit să ajungă pe malul tulcean”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Galaţi.

Femeia deţine permis de conducere ambarcaţiune clasa D şi a fost testată cu privire la consumul de alcool sau substanţe psihoactive.

„În urma testării pentru consum de alcool, rezultatul a fost negativ, însă la testarea cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv la substanţa Benzodiazepan, motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Galaţi Sf. Apostol Andrei, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii prezenţei în organism a substanţelor psihoactive”, mai informează IPJ Galaţi.

A fost deschis un dosar penal pentru conducerea unei nave de către o persoană care se află sub efectul unor substanţe psihoactive, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 5 alin. 1 din Legea 191/2003 privind infracţiunile la regimul transportului naval, precum şi pentru vătămare corporală din culpă. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Vlad Voiculescu, pus sub acuzare de DNA în dosarul vaccinurilor anti-COVID

Publicat

dna.jpg
Arhivă foto

Direcția Națională Anticorupție a comunicat vineri că fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, este sub urmărire penală pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în cadrul dosarului referitor la achiziția de vaccinuri anti-COVID.

Anunţul vine după ce Voiculescu a fost vineri la sediul DNA unde i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile.

Citește și: Vlad Voiculescu, la DNA în dosarul vaccinurilor

Potrivit ordonanţei procurorilor, la data de 17 iunie 2020, Comisia Europeană a lansat Strategia europeană privind accelerarea dezvoltării, fabricării şi distribuţiei vaccinurilor împotriva COVID-19 prin care propunea o abordare centralizată pentru achiziţia unor opţiuni viabile de vaccinuri şi care a presupus negocierea de către Comisia Europeană a unor acorduri de achiziţie anticipată cu producătorii de vaccinuri în numele statelor membre.

Vaccinurile urmau să fie distribuite statelor membre UE în funcţie de numărul populaţiei, iar decizia cu privire la vaccinarea prioritară a anumitor categorii de populaţie revenea statelor membre.

„De precizat este faptul că statele membre aveau posibilitatea să utilizeze, întrun termen de 5 zile de la notificare, o clauză de „opt-out”, astfel că nu erau obligate să suporte niciun fel de contribuţie pentru vaccinurile pe care decideau să nu le
solicite”, subliniază DNA.

Ce susțin procurorii

Conform procurorilor anticorupţie, pe 10 şi, respectiv, 18 martie 2021, Voiculescu, în calitate de ministru al Sănătăţii, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziţiei, ar fi tranzacţionat şi ordonanţat la plată achiziţia în plus a cantităţii de 14.445.798 doze de vaccin (Pfizer şi Moderna), în condiţiile în care ar fi cunoscut faptul că numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane şi că dozele de vaccin contractate anterior datei de 01 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane.

„De asemenea, suspectul ar mai fi întocmit un memorandum aprobat la data de 19 aprilie 2021 de către suspectul Cîţu Florin Vasile, în calitate de prim – ministru al Guvernului României, care ar fi avut ca urmare tranzacţionarea şi ordonanţarea la plată a achiziţiei, în plus, a unei cantităţii de 4.260.269 doze de vaccin Pfizer.

Precizăm că acest memorandum ar fi fost susţinut spre aprobare în şedinţa Guvernului de către unul dintre secretarii de stat, ce avea la momentul respectiv atribuţii delegate de ministru al Sănătăţii”, se mai arată în comunicatul DNA.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mircea Abrudean: Consumul de droguri, o problemă majoră a societății. Convingem tinerii că nu este bine să consume droguri

Publicat

drogu 3.jpg

Consumul de droguri a devenit o problemă majoră în societatea românească, iar autoritățile iau măsuri de combatere a acestui flagel prin care să convingă tinerii că nu este bine să consume droguri, a declarat la Cluj-Napoca secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean.

Acesta a afirmat la conferința ”Prevenirea consumului de droguri în rândul adolescenților clujeni – ALEG”, la care au participat peste 250 de liceeni, că Guvernul are o strategie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Criterii de performanță pentru creșterea salariilor profesorilor. Solicitarea făcută de Ciolacu, după rezultatele la testele PISA

Publicat

criterii de performanță pentru creșterea salariilor profesorilor. solicitarea făcută de

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că simpla creștere a salariilor profesorilor, fără introducerea unor criterii de performanță, nu va duce la îmbunătățirea calității educației. Acesta i-a cerut vineri ministrei Educației, Ligia Deca, să propună criterii de performanță în educație. 

„După rezultatele la testele PISA, îi cer ministrului Deca să vină cu soluții privind criteriile de performanță în învățământ. Orice cheltuială rebuie însoțită și de o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 147.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră ale României, în ultimele 24 de ore

Publicat

frontiera iarna

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră ale României au trecut peste 147.000 de persoane.

Potrivit Poliției de Frontieră, joi, 7 decembrie 2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 147.200 de persoane, cetățeni români și străini, şi aproximativ 46.700 de mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România au fost 75.740, dintre care 7.161 de cetăţeni ucraineni.

Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 07.12.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 6.807.645 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Citește mai departe