Connect with us

EVENIMENT

O angajată a Direcţiei Agricole Olt, trimisă în judecată pentru delapidare de aproape 400.000 de lei

Publicat

Arhivă foto

O angajată a Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt a fost trimisă în judecată, sub control judiciar, pentru delapidare în formă continuată (50 de acte materiale) şi fals, fiind acuzată că şi-ar fi însuşit din banii instituţiei aproape 400.000 lei, a informat, miercuri, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

Femeia, contabil în cadrul DAJ Olt, în perioada iunie 2017 – decembrie 2020, şi-ar fi însuşit din banii instituţiei, în interesul ei şi al fiului său, 388.432 lei.

„În cauză, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, în baza ordonanţei de delegare, au efectuat activităţi de procedură penală care au probat următoarea situaţie de fapt: În perioada 16 iunie 2017 – 15 decembrie 2020, inculpata, cu ocazia şi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, în calitate de contabil, având atribuţii de gestionare a banilor în cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Olt, şi-a însuşit, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod sistematic, suma totală de 388.423,33 lei din patrimoniul instituţiei, în interesul său şi al fiului său”, precizează sursa citată.

În această cauză, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a întocmit rechizitoriul, fiind dispusă trimiterea în judecată, sub control judiciar.

Femeia a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare în formă continuată (50 de acte materiale), fraudă informatică în formă continuată (50 de acte materiale), fals intelectual în formă continuată (36 de acte materiale), fals informatic în formă continuată (14 acte materiale) şi uz de fals în formă continuată (36 de acte materiale).

Angajata DAJ Olt ar fi întocmit 50 de ordine de plată

Angajata DAJ Olt ar fi întocmit 50 de ordine de plată, în cuprinsul cărora a inserat date necorespunzătoare adevărului la rubrica „COD IBAN BENEFICIAR”, notând propriile numere de cont bancar şi pe cel al fiului său, în condiţiile în care cei doi nu au desfăşurat activităţi de prestări servicii în raport cu instituţia publică şi nici nu au fost beneficiare ale unor programe, finanţate de Guvernul României, aşa cum ar fi menţionat femeia în cuprinsul instrumentelor de plată drept justificare.

Datele referitoare la cele 50 de ordine de plată ar fi fost introduse în sistemul informatic al DAJ Olt, în scopul însuşirii sumei de bani.

„Totodată, a întocmit 36 de ordine de plată pe suport de hârtie cu datele nereale menţionate anterior şi 14 în format electronic care atestau în fals obligaţii de plată ale DAJ Olt către sine şi către fiul său. După falsificarea celor 36 de ordine de plată pe suport hârtie le-a înaintat Trezoreriei Olt, în vederea realizării transferului banilor”, mai precizează sursa citată.

Femeia este cercetată sub control judiciar, iar în luna în curs a fost dispusă instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului, obiectivat în poprire din salariu şi asupra bunurilor viitoare, până la concurenţa sumei de 388.423 lei, nefiind identificate alte bunuri pe care aceasta să le deţină, în vederea recuperării pagubei. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată de Tribunalul Cluj la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită

Publicat

sorina pintea.jpg

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății a fost condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru luarte de mită în formă continuată. Suma cerută pe când era manager al Spitalului de Urgență din Baia Mare se ridică la 130.000 de euro.

Sentința a fost dată vineri de magistrații de la Tribunalul Cluj. Sorina Pintea nu a recunoscut faptele.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată de Tribunalul Cluj la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. 192 de tineri au absolvit astăzi Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca

Publicat

absolventi scoala de politie 11.jpeg

Un număr de 192 de tineri au absolvit, vineri, cursurile Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, specializarea Ordine Publică.

Tinerii absolvenți își vor începe cariera de polițiști luni, 29 aprilie, la unitățile teritoriale, conform repartiției. Din cea de-a 23-a promoție de elevi au făcut parte 30 de femei și 162 de bărbați.

agenti de agențiagenti de agenți

La ceremonia de la Școala de Agenți de Poliție în cadrul căreia noii polițiști au depus…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Viorel Băltărețu: Clujul e întârziat în dezvoltare. Cu 15 până la 20 de ani

Publicat

viorelbal.jpg

“Un Cluj sănătos economic înseamnă că toți locuitorii lui au, datorită locului de muncă sau afacerii proprii, o viață tihnită: o locuință, un salariu decent, economii. Apoi, mai înseamnă ca au parte de servicii publice de calitate, de la infrastructură, salubritate, sănătate și educație, până la mediu și funcționari care îi tratează cu respect. Asta e departe de a fi realitatea Clujului de azi. Orașul nostru a fost lăsat să se dezvolte inegal, fără o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Marius Lulea (AUR): TRĂDARE. Guvernarea PSD-PNL se pregătește să mai VÂNDĂ și ce a mai rămas din economia națională

Publicat

lulea marius 1024x646 1 2.jpg

Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea acuză guvernul PSD-PNL că se pregătește să mai vândă și ce a mai rămas din economia națională.

Guvernul României, condus de premierul Marcel Ciolacu, trebuie să asigure transparență deplină în privința afacerilor ce vor fi încheiate cu reprezentanții Emiratelor Arabe Unite (EAU).

Pe această cale, îi solicităm premierului Ciolacu să informeze opinia dacă are intenția să concesioneze afaceriștilor din Emirate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe