Connect with us

EVENIMENT

O barcă cu migranţi răsturnată în Dunăre. Nouă persoane sunt căutate iar alte 9 au fost salvate din apele fluviului

Publicat

scafandri

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni caută, vineri, în apele Dunării, opt migranţi şi o călăuză care au căzut dintr-o barcă, în timp ce alţi opt cetăţeni afro-asiatici şi un sârb, care au căzut în fluviu din aceeaşi ambarcaţiune, au fost salvaţi, joi seara, aceştia fiind transportaţi la spital în stare de hipotermie.

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de ITPF Timişoara, joi seara, în jurul orei 22,00, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, în timp ce se aflau în misiune în zona de responsabilitate, au observat, în dreptul kilometrului fluvial 924, mai multe persoane în apele fluviului Dunărea care strigau după ajutor.

Poliţiştii de frontieră au intervenit cu două ambarcaţiuni rapide, fiind salvate nouă persoane care se aflau în pericol de înec. Concomitent au fost alertate echipajele ISU Mehedinţi, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Mehedinţi şi Căpitănia Drobeta, care au intervenit la faţa locului.

„Persoanele salvate, opt cetăţeni afro-asiatici şi un sârb, aflate în stare de hipotermie, au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru îngrijiri medicale. Acestea au fost evaluate din punct de vedere medical, ulterior fiind plasate într-un centru de carantina de pe raza judeţului Mehedinţi. Din primele verificări s-a stabilit că în barcă se aflau 18 persoane – 16 migranţi cu diferite naţionalităţi şi două călăuze sârbe. Cei în cauză au plecat din Serbia, însă, la scurt timp, în ambarcaţiune a început să intre apă. Speriaţi, migranţii s-au ridicat în picioare, iar barca s-a răsturnat în apele sârbeşti”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, în prezent, căutările în apele fluviului Dunărea sunt continuate de către echipaje ale Poliţiei de Frontieră şi ISU Mehedinţi.

În cauză se derulează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Drobeta Turnu Severin. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Soluția ingenioasă pe care un român o folosește pentru a produce căldură gratuit. Combustibilul inedit pe care îl utilizează

Publicat

soluția ingenioasă pe care un român o folosește pentru a

Facturile la energie electrică sunt din ce în ce mai mari, iar o mare parte dintre români nu își mai permit să plătească facturile. Cu toate acestea, cineva a găsit o metodă foarte ingenioasă de a se încălzi aproape gratis.

Cum reușește un român să se încălzească gratuit

Prețurile gazelor naturale și a energiei electrice au atins un nou record. Românii, și nu numai, suferă din cauza frigului, iar mulți oameni nu își permit să plătească deloc facturile sau au rămas în urmă cu acestea considerabil.

Am putea spune că este un lux căldura, însă un român a găsit o soluție pentru a se încălzi aproape gratuit. Ce folosește ca și combustibil? Coceni de porumb, pe care îi adună de pe câmp. Bărbatul s-a gândit să împărtășească ideea și cu alți oameni, așa că a povestit cum procedează…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Harghita: 11 localităţi din județ au rămas fără curent, din cauza ninsorii

Publicat

Un număr de 11 localităţi din judeţul Harghita au rămas parţial nealimentate cu energie electrică, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce ninsoarea abundentă a afectat posturile de transformare.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, maior Alina Ciobotariu, este vorba de localităţile Bodogaia, Şoimuşu Mare, Şoimuşu Mic, Vidacut, Aluniş, Dejuţiu, Porumbenii Mari, Porumbenii Mici, Goagiu, Cristuru Secuiesc şi Avrămeşti.

Ninsoarea a afectat 25 de posturi de transformare, motiv pentru care aproximativ 3000 de utilizatori au rămas fără curent electric.

Patru echipaje ale furnizorului de energie electrică acţionează în teren pentru remedierea defecţiunilor, a precizat Alina Ciobotaru.

Agerpres

Citește mai departe

ECONOMIE

ANRE a avizat plata a peste 10,8 miliarde lei către furnizorii de energie

Publicat

1670526261 bani 1 1000x600.jpg
Arhivă foto

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a verificat şi transmis spre decontare de la bugetul statului, pentru furnizorii de energie, conform OUG 118/2021 şi OUG 27/2022, o sumă de peste 10,8 miliarde lei, informează ANRE printr-un comunicat transmis vineri, 27 ianuarie 2023.

Astfel, în ceea ce priveşte OUG 118/2021 (noiembrie 2021 – martie 2022), 80 de societăţi au depus 345 de cereri, din care au fost aprobate 288, 55 fiind considerate neeligibile. Suma transmisă către Ministerul Energie spre decontare este de 2,412 miliarde lei, valoarea totală solicitată ridicându-se la 2,422 miliarde lei.

În baza OUG 27/2022 (aprilie 2022 – martie 2023), 89 de societăţi au depus 908 cereri, fiind aprobate 253 cereri pentru clienţi casnici şi 402 pentru noncasnici. Un număr de 13 cereri pentru clienţi casnici au fost declarate neeligibile.

Suma transmisă către Ministerul Energiei, clienţi noncasnici, este de 5,15 miliarde lei, iar cea transmisă către ANPIS, clienţi casnici de 3,25 miliarde lei, în total fiind transmisă spre decontare o sumă de aproape 8,4 miliarde lei.

În prezent, se află în analiză 240 de cereri depuse în vederea decontării, acestea aflându-se în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele şi documentele justificative solicitate de către experţii alocaţi, verificarea şi determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate, a precizat Dumitru Chiriţă, preşedintele ANRE. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Vladimir Putin a pus ochii pe un nou teritoriu. Zona strategică pe care liderul rus vrea să o revendice

Publicat

vladimir putin a pus ochii pe un nou teritoriu. zona

A trecut aproape un an de când a început războiului dintre Rusia și Ucraina, însă Vladimir Putin nu pare să renunțe prea ușor la țelurile pe care și le-a propus. Președintele Rusiei a transmis, vineri, în cadrul Consiliului de Securitate, că vrea să cucerească o nouă zonă strategică.

Ce teritoriu vrea Vladimir Putin să revendice

Liderul de la Kremlin a convocat Consiliul de Securitate în cursul zilei de vineri, acolo unde a purtat o discuție importantă cu alți lideri. Au fost prezenți nume importante precum: Serghei Șoigu, ministrul Apărării și Serghei Narîșkin, șeful serviciilor de informații externe. Vladimir Putin dorește ca Rusia să-și extindă limitele platformei sale continentale din Oceanul Arctic.

„Avem mai multe chestiuni importante astăzi, stimați colegi, care privesc atât agenda…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe