Connect with us

ACTUALITATE

O companie din Germania a dezvoltat o aplicaţie pentru depistarea rapidă a virusului

Publicat

O companie germană cu sediul în München speră să contribuie la o nouă eră a testării pentru depistarea coronavirusului cu o procedură de scanare a ochilor care, potrivit reprezentanţilor săi, poate identifica în doar trei minute purtătorii virusului şi are o rată de succes de 95%, informează luni Reuters.

Semic RF şi-a dezvoltat aplicaţia de scanare alături de colegi din Statele Unite şi, în aşteptarea avizelor legale, speră ca aceasta să fie lansată până la sfârşitul lunii viitoare, după cum a declarat director general al companiei, Wolfgang Gruber.

Procedura se bazează pe utilizarea unei fotografii a ochilor, realizată cu un smartphone, şi identifică virusul prin intermediul unei inflamaţii simptomatice a membranei conjunctive oculare supranumită ”ochi roz” .

”Am reuşit să izolăm COVID-19 din peste două milioane de nuanţe diferite de roz”, a explicat Gruber pentru Reuters.

Potrivit spuselor sale, aplicaţia, testată deja pe un număr de peste 70.000 de persoane, poate procesa până la un milion de scanări pe secundă, existând opţiunea de a extinde această capacitate. Cu ajutorul acesteia s-ar putea reveni la participarea unor mulţimi mari de persoane la evenimente precum concerte şi meciuri de fotbal, notează Reuters.

”Deschideţi aplicaţia, faceţi o poză a ambilor ochi, o trimiteţi pentru evaluare, apoi se poate stoca rezultatul evaluat sub formă de cod QR în smartphone-ul persoanei testate”, a adăugat Gruber.

În prima fază, aplicaţia se adresează companiilor şi utilizatorilor comerciali, la un cost de 480 de euro (570 de dolari) pe lună, fiind planificată o lansare ulterioară pentru persoane fizice. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Bărbatul care a încercat să jefuiască un magazin din Cluj-Napoca, arestat preventiv

Publicat

politia ipj 1 e1639654726616.jpg

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au reținut un bărbat de 26 de ani, din Cluj-Napoca, cercetat pentru comiterea tentativei la infracțiunea de tâlhărie calificată.

La data de 25 mai, în jurul orei 18.20, bărbatul ar fi pătruns în interiorul unei societăți comerciale din Cluj-Napoca, unde ar fi agresat fizic o angajată, în urma refuzului de a-i fi înmânate încasările societății.

Reținut în magazin

Ulterior, până la sosirea polițiștilor, acesta a fost împiedicat să părăsească magazinul de către angajata societății, un reprezentant al firmei de pază și un alt bărbat.

Urmare administrării probatoriului, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, cu propunerea luării unei alte măsuri preventive.

Citește și:

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Acțiune combinată a polițiștilor de la Vințu de Jos, pe linie de infracțiuni și siguranță rutieră. Aproape 90 de sancțiuni

Publicat

actiune politie oprire control 1000x600.jpeg

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos au aplicat 89 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni desfăşurate pe raza localităţilor din zonă.

”La data de 25 mai 2022, polițiștii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos au organizat, pe raza localităţilor rurale aflate în competenţă, o acţiune cu efective suplimentare care a avut ca scop prevenirea şi combaterea infracțiunilor şi creşterea siguranţei rutiere”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Cu ocazia acestei acţiuni, poliţiştii au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale, toate la regimul rutier, a fost reținut un permis de conducere și au fost identificate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

2 milioane de euro pentru distrugerea deșeurilor de la rampa temporară a RADP deși Clujul are sistem de management integrat nou

Publicat

cmid operational e1591174236297.png

Noul Centru de Management Integrat al Deșeurilor din Cluj pare că din start nu face față situației din teren deși este operațional și are desemnat un operator, firma SUPERCOM.

Primăria Cluj-Napoca va direcționa încă 2 milioane de euro pentru distrugerea deșeurilor de la rampa temporară a RADP deși planurile inițiale însemnau transferul lor la CMID.

Primarul Emil Boc a declarat, joi, că dacă nu se distrug aceste deșeuri, noul centru de management integrat al deșeurilor dr va bloca.

Propunerea sa a primit doar un vot împotrivă.

„Pe hârtie, Clujul are un sistem integrat de gestionare a deșeurilor. Tot pe hârtie, acesta este 90% funcțional.

Cu toate că la nivelul declarațiilor lucrurile merg cât se poate de bine, Consiliul Local Cluj-Napoca s-a întrunit azi în ședință extraordinară pentru a vota, printre altele, un proiect de ecologizare a rampei temporare a RADP, în valoare de peste…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Direcția Silvică Alba cumpără un motocultor pentru întreținerea loturilor de puieți forestieri din pepinierele proprii

Publicat

pepiniera romsilva 1000x600.jpg

Direcția Silvică Alba vrea să cumpere o motosapă pentru întreținerea loturilor de puieți forestieri, existente în pepinierele proprii. 

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva RA, prin Direcția Silvică Alba, a lansat miercuri, 25 mai, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru achiziția unei motoprășitoare pentru Ocolul Silvic Alba Iulia.

Valoarea totală este estimată la 5.600 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, utilajul va avea un motor disel în 4 timpi, cu o putere de 12 cp. Lățimea de lucru va fi de 140 cm.

Motocultorul va fi prevăzut cu roți cu anvelopă de cauciuc, cu profil agricol,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe