Connect with us

EVENIMENT

O femeie de 220 de kilograme a născut natural cu ajutorul medicilor de la Maternitatea Cuza Vodă din Iași

Publicat

O femeie din judeţul Iaşi, cu o greutate de 220 de kilograme, a fost ajutată de medicii de la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Cuza Vodă să nască natural un băieţel în greutate de 3.280 grame.

Femeia, în vârstă de 37 de ani, este mama a încă patru copii, născuţi tot natural.

„Este o premieră pentru Iaşi şi credem că şi la nivel naţional. Această gravidă are supraponderabilitate morbidă, o greutate de 220 kilograme, şi are o serie de comorbidităţi asociate, precum hipertensiune şi ulcer varicos. A fost o adevărată provocare pentru obstetricieni, neonatologi, pentru echipa de anestezie. Din fericire am făcut faţă cu brio acestei provocări. Gravida a născut în cursul dimineţii, natural, un băieţel în greutate de 3.280 grame. Nu au fost evenimente şi complicaţii în cursul naşterii. Urmează o perioadă de monitorizare a evoluţiei pacientei, pentru că nu putem spune că am îndepărtat definitiv acest pericol, pot apărea o serie de complicaţii. Femeia va rămâne în spital acel puţin 5 zile, pentru că în primele ore după naştere poate apărea o hemoragie, ceea ce poate crea o complicaţie severă şi foarte dificil de gestionat. Datorită comorbidităţilor există risc de tromboembolie”, a declarat dr Mihaela Grigore, coordonatorul echipei medicale care a asistat naşterea.

Managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi, Robert Dâncă, a declarat că această naştere a fost o adevărată provocare nu doar din punct de vedere medical, dar şi administrativ.

„Din cauza supraponderabilităţii pacientei cazul a fost unul deosebit. Am avut noroc că am fost pregătiţi din timp şi am anticipat că vom avea şi astfel de naşteri. Masa poate susţine o capacitate de până la 300 de kilograme. Lucrurile au decurs bine din toate punctele de vedere. Suntem mândri de specialiştii noştri care au făcut faţă unui astfel de caz”, a spus Robert Dâncă.

Pe 18 august, la Maternitatea Elena Doamna, o femeie în vârstă de 30 de ani, care avea hipertensiune arterială şi obezitate grad III, respectiv o greutate de 140 kilograme, a născut, după 39 de săptămâni de sarcină, prin intervenţie cezariană, un băieţel de 5.150 grame.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Șmecher cu BMW, a intrat pe sens interzis pe banda de bus în fața Primăriei Cluj-Napoca. Oprit de Poliția Locală

Publicat

bmw.jpeg

Un șofer cu BMW a intrat, marți seara, pe sens interzis pe banda dedicată pentru transportul în comun de pe Calea Moților după intersecția cu strada Petru Maior de lângă Primăria Cluj-Napoca.

Acesta a fost oprit de mai multe echipaje de la Poliția Locală.

Din primele informații, se pare că șoferul se afla sub influența alcoolului.

Vom reveni cu detalii.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

26 martie, Ziua PREVENIRII Cancerului de Col Uterin. ONCOPROTECT, un nou concept în prevenirea acestui tip de cancer

Publicat

oncologie 8 e1711449071310.jpg

Marți, 26 martie este Ziua Prevenirii Cancerului de Col Uterin. ONCOPROTECT este noul concept de asigurare și control de calitate al activităților de prevenire, diagnostic precoce, pozitiv si stadial, tratament și urmărire în timp în domeniul cancerului, perfecționat de dr. Florian Al. Nicula din cadrul Institutului Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

„Cu ocazia Zilei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, revista HPV World a publicat o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Românii au mai mulți bani în bănci. Cât au crescut depozitele bancare ale populației. Care sunt preferințele pentru economisire

Publicat

românii au mai mulți bani în bănci. cât au crescut

Românii au mai mulți bani în bănci. Depozitele bancare ale rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în februarie 2024 cu 1,4% faţă de luna anterioară. Au ajuns la 582,655 miliarde lei.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, depozitele s-au majorat cu 11,6% (4,1%), anunță Banca Naţională a României (BNR).

Depozitele în lei ale rezidenţilor (70,1% în totalul depozitelor clienţilor neguvernamentali) au crescut cu 1,8% faţă de ianuarie 2024, până la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Două sticle de băutură ieftină l-au adus în fața instanței: Bărbat din Alba, trimis în judecată după ce a furat dintr-un Profi

Publicat

două sticle de băutură ieftină l au adus în fața instanței:

Un bărbat din Alba va ajunge în fața instanței și va fi judecat pentru furt calificat. Fapta: a furat două sticle cu băutură ieftină, dintr-un magazin Profi din Blaj.

Fapta s-a petrecut în urmă cu mai bine de un an, iar dosarul a primit ”undă verde” în 26 martie 2024. Bărbatul în cauză va fi judecat de magistrații Judecătoriei Blaj. 

Suma, prejudiciul pe care l-a cauzat prin furtul său este de 37 de lei și 10 bani.

În linii mari, bărbatul a băgat două sticle de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe