ACTUALITATE
O icoană din secolul al XIV-lea, adjudecată în licitaţie la 10.000 de euro
Icoana pe lemn „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” (şcoală sârbească, de la sfârşitul secolului al XIV-lea) a fost adjudecată marţi la licitaţia de valori tradiţionale, inclusiv o colecţie de icoane post-brâncoveneşti, la 10.000 de euro.
Icoana, o piesă de colecţie, a avut preţul de pornire de 9.000 de euro.
Printre loturile adjudecate la sume ridicate s-au mai numărat o icoană împărătească pe lemn „Soborul Sfinţilor Arhangheli” (Ţara Românească, şcoală post-brâncovenească, a doua jumătate a secolului al XVIII-lea) la 8.500 de euro, „Noul Testament” al lui Simion Ştefan (prima ediţie a Noului Testament în limba română), Bălgrad (Alba Iulia, 1648), la 5.000 de euro, o icoană împărătească pe lemn „Sfânta Parascheva” (şcoală post-brâncovenească, Oltenia, jumătatea secolului al XVIII-lea) la 3.000 de euro, o icoană din alamă, decorată cu email, „Adormirea Maicii Domnului” (atelier rusesc, secolul al XIX-lea) la 3.000 de euro.
Licitaţia a avut vânzări totale de 125.845 de euro.
Miercuri seara, Artmark a organizat o licitaţie de ceasuri, bijuterii şi artă decorativă. Cel mai bine cotat lot al acestei sesiuni a fost un ceas Roger Dubuis Excalibur – ediţie limitată, de mână, bărbătesc, din aur roz, în cutie originală şi însoţit de documente de autenticitate, la preţul de listă de 25.000 de euro. Acest ceas a fost adjudecat la 10.000 de euro.
Între loturile adjudecate la sume ridicate în această sesiune s-au numărat şi un demi-parure din aur alb, compus dintr-o pereche de cercei şi colier, decorat cu diamante, la 13.000 de euro, un set Van Cleef & Arpels, din aur alb, format dintr-o pereche de cercei şi un inel mobil, decorat cu motive vegetale pavate cu diamante, la 12.000 de euro, o brăţară Staurino Fratelli din aur alb, decorată cu diamante, Atelier Alessandria, la 6.000 de euro. AGERPRES