Connect with us

EVENIMENT

O instanţă a anulat hotărârile de Guvern privind certificatul verde şi prelungirea stării de alertă

Publicat

Curtea de Apel Cluj a anulat, în prima instanță, hotărârile de Guvern care impun certificatul verde și continuarea stării de alertă. Acțiunea în instanță a fost inițiată de doi avocați, anunță europarlamentarul PNȚCD Cristian Terhes.

Europarlamentarul a prezentat pe Facebook decizia Curții de Apel Cluj.

„Admite în parte acțiunea formulată de reclamanții …. împotriva pârâților GR și MAI. Anulează în întregime HG 826/5 august 2021, HG 932/9 septembrie 2021 și HG 990/17 septembrie 2021. Respinge capătul privind acordarea de daune morale”, scrie în decizia Curții de Apel.

Acțiunea a fost inițiată de avocații Mikolt Kapcza și Gabriel Marin. Decizia a fost luată marți și poate fi atacată în termen de 15 zile.

„Aceasta hotărâre poate fi atacată cu recurs. Dacă anularea rămâne definitivă, dat fiind că DEJA s-au încălcat în baza acestor acte foarte multe drepturi și libertăți fundamentale ale cetățenilor, întregul Guvern este grup infracțional organizat ce a comis infracțiunea de abuz în serviciu în formă continuată. Camera Deputaților are obligația să respingă abjecția impunerii Certificatului Verde Digital și să redea românilor dreptul să-și exercite libertățile fără condiționari”, a anunțat, pe Facebook, Cristian Terhes, europarlamentar PNTCD.

Certificatul verde este folosit în județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 6 la mie. Noile norme prevăd că activitățile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane: vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul copiilor sub 6 ani. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Peste 870 de șoferi vitezomani, depistați de polițiștii din Alba în ultima săptămână. Zece dintre ei, lăsați fără permise

Publicat

peste 870 de șoferi vitezomani, depistați de polițiștii din alba

Peste 870 de șoferi vitezomani, depistați de polițiștii din Alba în ultima săptămână. În perioada 15-21 aprilie, polițiștii rutieri din Alba au desfășurat operațiunea ROADPOL Speed, o inițiativă a Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL) menită să combată excesele de viteză și să îmbunătățească siguranța rutieră.

Această operațiune face parte din eforturile continue ale autorităților pentru reducerea accidentelor rutiere și protejarea vieților…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânăr care s-a filmat cântând melodii de dragoste în arestul IPJ Alba, trimis în judecată. Cum a băgat telefonul în secție

Publicat

arest ipj alba 2.jpg

Un tânăr din Alba Iulia a fost recent trimis în judecată pentru mai multe capete de acuzare. Printre infracțiuni se numără și introducerea unui telefon în camera de arest preventiv a IPJ Alba, dar și realizarea de video-uri din incinta arestului. 

Mai exact s-a filmat în timp ce cânta o melodie de dragoste și îi spunea unei fete că o iubește. 

Dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară în data de 19 aprilie 2024. Acesta va fi judecat de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE VIDEO. Emil Boc își depune candidatura pentru Primăria Cluj-Napoca. Surpriza din lista candidaților pentru Consiliul Local

Publicat

emil boc depunere candidatura 1.jpg

Emil Boc își depune, luni, oficial, candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca la Biroul Electoral Municipal (BEM) pentru alegerile locale din 9 iunie. 

De asemenea, se depune și lista de candidați liberali pentru Consiliul Local Cluj-Napoca, deschisă de actualul viceprimar Dan Tarcea, care este și președintele PNL Cluj-Napoca.

Emil Boc și-a depus candidatura pentru Primăria Cluj-Napoca

Emil Boc și-a depus candidatura la Primăria…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Înscrieri la atelier de teatru pentru copiii din Alba Iulia, în timpul Festivalului ”Povești”. Condiții de participare

Publicat

Înscrieri la atelier de teatru pentru copiii din alba iulia,

Înscrieri la atelier de teatru pentru copiii din Alba Iulia. În timpul Festivalului de Teatru Povești, la Alba Iulia, vor avea loc ateliere interactive pentru copii. Este vorba despre copii cu vârste între 6 și 13 ani. 

Atelierul va fi coordonat de actrița-păpușar Georgiana Dinescu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Povești”, ediția a XVII-a.

Atelierul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 13 ani și se desfășoară în perioada 19 – 25 mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe