Connect with us

EVENIMENT

O învăţătoare din Satu Mare a folosit spray lacrimogen asupra a doi elevi de clasa I, pentru că erau gălăgioși în timpul orelor de curs

Publicat

scoala santau satu mare

O învăţătoare de la o şcoală gimnazială din Santău, judeţul Satu-Mare, a fost reţinută de poliţişti, miercuri, pentru 24 de ore, ea fiind acuzată că ar fi pulverizat cu spray iritant lacrimogen doi copii, de 6 şi 7 ani, pe motiv ca au deranjat ora de curs.

„Ieri (miercuri – n.r.), la ora 11,00, poliţiştii Secţiei Poliţie Rurală Tăşnad au fost sesizaţi despre faptul că la o şcoală gimnazială din Santău, o învăţătoare ar fi pulverizat cu spart iritant lacrimogen doi copii de şase, respectiv şapte ani, pe motiv ca au deranjat cursul orei. Învăţătoarea a fost reţinută pentru 24 de ore de poliţişti. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de rele tratamente aplicate minorului şi purtare abuzivă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei”, se arată într-o informare de presă dată publicităţii, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu-Mare.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Satu-Mare s-a autosesizat în acest caz şi a luat deja măsuri împotriva învăţătoarei.

„Este vorba de o profesoară ce a fost repartizată ca suplinitor la şcoala din Santău, la ultima şedinţă publică din luna septembrie, după ce a obţinut o notă mai mare de şapte la examenul de titularizare. Ea îndeplinea toate condiţiile de angajare şi avea şi avizul medical pentru a ocupa acest post. Directorul şcolii a constat că profesoara are o problemă de relaţionare cu copiii şi a monitorizat activitatea acesteia. Ieri însă, a fost anunţat că profesoara a dat cu spray lacrimogen în faţă unor elevi, motiv pentru care, după ce copiii au fost duşi la dispensarul din comună, a anunţat poliţia, care a venit şi a reţinut-o pe profesoară”, a declarat joi, pentru AGERPRES, inspectorul general şcolar, Călin Durla.

Acesta a adăugat faptul că cei doi copii au fost transferaţi la o unitate de primiri urgenţe, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

„Profesoarei în cauză i s-a desfăcut contractul de muncă şi, din punctul meu de vedere, nu mai are ce căuta la catedră. Mi-aş dori însă mai multă atenţie din partea celor care eliberează adeverinţele medicale pentru cadrele didactice, pentru că noi nu putem contesta aceste avize medicale”, a conchis Călin Durla. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Femeie din Alba Iulia care a spart geamul unei secții de poliție după o ceartă cu iubitul, trimisă în judecată. Ce s-a întâmplat

Publicat

politie e1556619188358.jpg

O femeie din Alba Iulia a fost trimisă în judecată pentru distrugere. Motivul: După o ceartă cu iubitul a spart geamul unei secții de poliție din județ. 

În data de 19 aprilie 2024, dosarul de distrugere a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. 

Fapta pentru care femeia va ajunge în fața magistraților din Alba Iulia a avut loc în 11 decembrie 2022. S-a petrecut la Berghin, iar geamul spart aparținea secției de poliție din localitate.

A spart…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

UMFIH Cluj vrea să construiască un cămin pentru rezidenți și studenți lângă noul Spital de Urgență din Florești

Publicat

spit re.jpg

Lucrările la noul Spital de Urgență Cluj, care va fi construit în Florești, vor începe în luna mai a acestui an. UMFIH Cluj-Napoca are în plan să ridice lângă spital și un cămin care va deservi, în special, medicii rezidenți.

O nouă etapă pentru ridicarea spitalului, respectiv o nouă licitație pentru lucrări, a fost demarată deja.

UMFIH Cluj vrea să construiască un cămin pentru rezidenți și studenți lângă noul Spital de Urgență din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

A crescut cifra de afaceri din comerțul de autovehicule și motociclete. Ce a influențat vânzările. Date INS

Publicat

a crescut cifra de afaceri din comerțul de autovehicule și

A crescut cifra de afaceri din comerțul de autovehicule și motociclete, în primele două luni ale anului 2024. În schimb, au scăzut activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor. 

Afacerile din comerţul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor s-au majorat cu 3,5%, ca serie brută, în primele două luni ale acestui an. Datele sunt comparativev cu perioada similară din 2023, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Creşterea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE: Bărbat decedat pe o stradă din Boz: A căzut inconștient în timp ce mergea cu bicicleta. A fost chemat un elicopter SMURD

Publicat

update: bărbat decedat pe o stradă din boz: a căzut

Salvatorii SMURD au intervenit vineri seara, în jurul orei 19.40, în localitatea Boz, din județul Alba. Din primele date, un bărbat care mergea pe bicicletă a căzut inconștient. 

Deși au efectuat manevre de resuscitare, bărbatul a fost declarat decedat. 

ȘTIREA INIȚIALĂ: La fața locului intervine un echipaj SMURD, pentru acordarea primului ajutor.

Potrivit ISU Alba, bărbatul de aproximativ 50 de ani, a intrat în stop cardio respirator. Medicii de pe SMURD au început…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe