Connect with us

ACTUALITATE

O localitate din Constanţa intră în carantină

Publicat

Localitatea Saraiu, cu o incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 de 10,89 la mia de locuitori, va intra în carantină începând cu 27 martie, ora 12,00, a propus Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, propunere ce a primit avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit Instituţiei Prefectului, în judeţul Constanţa, în afara comunei Saraiu, alte opt localităţi, printre care şi municipiul Constanţa, au o incidenţă a cazurilor de coronavirus de peste 4/1.000 de locuitori, urmând ca în acestea să fie aplicate prevederile hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) din 25 martie.

Rata incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 înregistrată vineri, pe baza situaţiei din ultimele 14 zile, este în judeţ de 3,88 la mia de locuitori iar în municipiul Constanţa, de 5,84/1.000.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri, că noile măsuri pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 prevăzute în hotărârea CNSU vor fi aplicate începând de duminică.

„Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziţie să se pregătească, am avut o discuţie cu domnul Arafat şi am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a scris Cîţu pe Facebook.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, joi seară, că în localităţile unde incidenţa cazurilor de COVID-19 trece de 4 la mia de locuitori circulaţia în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică va fi permisă până la ora 20,00 iar activitatea operatorilor economici se va desfăşura până la ora 18,00.

El a adăugat că, în cazul în care se va depăşi incidenţa de 7,5 la mia de locuitori, măsurile vor fi valabile şi în timpul săptămânii. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Povestea Încoronării, prezentată la Abrud, Câmpeni, Avram Iancu și Albac. Lecții de istorie vie în Apuseni

Publicat

i1 1000x600.jpg

Povestea Încoronării va fi prezentată sub formă de reprezentație de reconstituire istorică, în această săptămână, în patru localități din Apuseni. Este vorba despre o inițiativă a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, de promovare a actului de la 15 octombrie 1922, când la Alba Iulia, au fost încoronați ca regi ai României Mari, Ferdinand și Maria.

De joi, 26 mai, până duminică, 29 mai, istorici și voluntari ai muzeului albaiulian, însoțiți de membrii Asociației Culturale Historia Renascita din Pitești, vor fi prezenți la Abrud, Câmpeni, Avram Iancu și Albac, unde vor ține o adevărată lecție de istorie vie, ”Povestea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Guvernul priveşte cu desconsiderare oamenii din sistemul educaţional (lider sindical)

Publicat

educatie pixabay carti scoala.jpg

Guvernul are în acest moment o atitudine de desconsiderare faţă de oamenii din sistemul educaţional şi, dacă dorim educaţie de calitate, ca în Vest, trebuie ca profesorii să fie plătiţi şi trataţi precum cei din Vest, a afirmat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Sindicatele din învăţământ organizează miercuri un pichet în Piaţa Victoriei pentru a atrage atenţia asupra obligativităţii soluţionării problemelor salariale cu care se confruntă personalul didactic şi nedidactic din învăţământul preuniversitar şi superior.

La acţiunea de protest sunt aşteptaţi aproximativ 500 de membri de sindicat.

„Sunt probleme legate de salarizarea personalului nedidactic, în primul şi în primul rând didactic auxiliar, şi alte restanţe pe care Guvernul României le are faţă de angajaţii din sistemul educaţional. Sunt nemulţumiri legate de blocarea angajărilor în sistemul de învăţământ preuniversitar. Avem o mulţime de posturi unice.

În situaţia în care se pune în practică ceea ce au declarat reprezentanţii Guvernului, vom avea probleme legate de funcţionalitatea grădiniţelor, creşelor şi a unităţilor din sistemul universitar din România”, a precizat Nistor.

În plus, există nemulţumiri cu privire la intenţia Guvernului de a transfera Palatele Copiilor şi cluburile sportive în subordinea autorităţilor locale, existând riscul ca acestea să fie desfiinţate.

Guvernul priveşte cu desconsiderare oamenii din sistemul educaţional (lider sindical): Ce a mai spus preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”

„Deocamdată nu avem niciun semnal din partea autorităţilor. Am înaintat adrese oficiale prim-ministrului şi Ministerului Educaţiei, pentru a le aduce la cunoştinţă că sunt probleme care trebuie rezolvate. Sperăm ca astăzi să înţeleagă despre ce este vorba şi că au nişte obligaţii. Dacă vor învăţământ de calitate, oamenii trebuie să fie plătiţi corespunzător. Dacă vrei şcoli ca în Vest, atunci să aibă un comportament faţă de profesori la fel ca şi omologii lor din Vest”, a mai spus liderul sindical.

Întrebat cum ar caracteriza atitudinea actualului Guvern faţă de angajaţii din sistemul educaţional, el a răspuns: „Desconsiderare”.

Protestul este organizat de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater”, în numele celor peste 300.000 de salariaţi din învăţământ ale căror drepturi şi interese le reprezintă.

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

31 mai: Târg de joburi pentru studenți și absolvenți, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Publicat

targ de joburi uab 1000x600.jpg

La Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va avea loc marți, 31 mai, Târgul de Joburi PRO-CARIERA. La eveniment sunt așteptați studenți sau absolvenți de la toate specializările UAB, care sunt în căutarea unui loc de muncă. 

Târgul este organizat de Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC-UAB) în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Alba și Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Alba.

Evenimentul va avea loc marți, 31 mai, în Sala Bosch (Corp C, Parter) a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Angajatorii care doresc să participe la acest eveniment prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Atenționare COD GALBEN de FURTUNI în BOTOȘANI și alte județe. Ploi torențiale, vijelii, grindină până joi dimineața

Publicat

cd1 2 1000x600.jpg

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționare Cod Galben de furtuni valabilă în Alba și alte județe din țară până joi dimineața.

COD GALBEN de miercuri, 25 mai, ora 12.00 până joi, 26 mai, ora 8.00

În Maramureș, Transilvania, local la munte, iar, îndeosebi spre seară și noaptea, și în Banat, Crișana și nordul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55-70 km/h și, pe arii restrânse, 80-90 km/h), averse torențiale și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și izolat 30 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse în noaptea de miercuri spre joi (25/26 mai) și în restul teritoriului, iar pe parcursul zilei de joi (26 mai), acestea vor fi mai frecvente în regiunile sud-estice.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe