Connect with us

EVENIMENT

O mașină scăpată de sub control s-a răsturnat pe DJ 504, în județul Teleorman. O persoană rănită

Publicat

politia 112 general generic 1000x600

Un accident rutier a avut loc marți dup-amiaza, pe DJ 504, la intersecția spre Lăceni, în județul Teleorman. Șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat cu mașina în afara drumului. În urma impactului o persoană a fost rănită.

Potrivit ISU Teleorman, accidentul rutier s-a produs pe drumul județean 504, la intersecția spre Lăceni, unde un autoturism s-a răsturnat.

O persoană a fost rănită.

La fașa locului au intervenit pompierii Det. Alexandria cu o mașină de stingere pentru asigurare măsuri P.S.I., iar SAJ Teleorman cu un echipaj medical.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Aproximativ o mie de persoane au participat la protestul „Nu cedăm Parcul IOR”

Publicat

protest capitala parc ior sursa foto fb
sursa foto: Facebook / Grupul de Inițiativă Civică IOR - Titan

Aproximativ o mie de persoane de toate vârstele au participat sâmbătă, 25 martie 2023, în Capitală, la acţiunea de protest „Nu cedăm Parcul IOR”, organizată de Grupul de Iniţiativă Civică IOR-Titan şi Greenpeace România.

Locuitorii din zonă au organizat un marş în zona retrocedată, purtând pancarte cu mesajele: „Vrem copaci, nu clădiri”, „Stop tăierilor”, „Titanii rămân fără plămâni”, „Park Crime Scene”, „Ecocid”.

De asemenea, participanţii au scandat: „IOR e parcul meu, să rămână parc mereu!”, „Stop defrişare!”, „Nu cedăm Parcul IOR!”, „Vrem parc, nu betoane!”.

Organizatorii au anunţat că petiţia prin care cer autorităţilor „să creeze un plan de reîntregire pentru Parcul IOR şi să oprească degradarea premeditată” a zonei retrocedate a strâns 10.000 de semnături.

Participanţii au fost încurajaţi să împărtăşească, la megafon, amintiri legate de parc. Au fost îndemnaţi să ridice mâna cei care au făcut baie în lacul din zonă şi cei care cunosc parcul de 20, 30 sau 50 de ani.

„Aici au învăţat şi să înoate, şi să schieze, şi să se dea cu bicicleta.

Este inadmisibil. Uitaţi-vă câte blocuri sunt în jur.

Unde se duc oamenii aceştia? Eu aici locuiesc, dar aleea de lângă lac este supraîncărcată.

Aproximativ o mie de persoane au participat la protestul „Nu cedăm Parcul IOR”. În Bucureşti există 7,5 metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor

Nu ai loc unde să te mişti.

Deci, parcul acesta trebuie să rămână al nostru, este al nostru”, le-a spus o femeie celor prezenţi.

„Cei care veniţi des pe aici ştiţi că acum câteva săptămâni, dacă te uitai în direcţia aceea, nu vedeai parterul magazinului Titan. Din păcate, au tăiat sute de copaci. Şi mai vechi, şi mai tineri.

Este o lipsă de respect. (…) Nu se poate să mai fim luaţi de fraieri.

Acum zece ani ne-am mobilizat, am strâns semnături şi ni s-a spus: ‘Staţi liniştiţi, că se rezolvă’.

Din păcate, vedem ce s-a rezolvat.

Îi rugăm pe reprezentanţii tuturor partidelor, de la sector, de la Capitală, să se aşeze la masă şi să rezolve problema”, a spus un alt participant.

Unul dintre vorbitori a atras atenţia asupra faptului că în Bucureşti există 7,5 metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor, deşi media recomandată este 50 de metri pătraţi, iar Uniunea Europeană a cerut Capitalei să ajungă la un minim de 26 de metri pătraţi până în 2013.

„Este incredibil că, în contextul în care avem un infringement cu UE, totuşi primăriile retrocedează zone imense din parcuri.

Nu se întâmplă doar în Parcul IOR. Parcul Verdi, Parcul Bordei, Parcul Tineretului – peste tot se construieşte la greu”, a spus el.

Unul dintre membrii grupului de iniţiativă civică a declarat că marşul este menit să demonstreze politicienilor că oamenii îşi doresc oprirea „defrişărilor ilegale care au loc de două-trei luni încoace”.

El a menţionat că membrii grupului de iniţiativă civică au transmis petiţii Gărzii de Mediu, au anunţat Poliţia Locală, dar că tăierile de copaci au continuat, chiar dacă s-au dat amenzi.

„Vrem să le demonstrăm celor care se află la putere că oamenilor le pasă de această zonă şi că trebuie acţionat. Să aibă grijă de acest parc, astfel încât să rămână verde. Nu să se transforme într-un bâlci şi un loc pentru distracţii. (…)

Aproximativ o mie de persoane au participat la protestul „Nu cedăm Parcul IOR”. „Oamenii din zonă sunt legaţi afectiv de spaţiul respectiv”

În ultimele două luni am observat mult mai multe defrişări.

În fiecare zi am sunat poliţia, am încercat să îi oprim.

Poliţia doar vine, constată faptul că s-au tăiat copaci, dă o amendă modică de 20 şi ceva de lei pe copac tăiat. Şi ei îşi continuă operaţiunea, adică nu se opresc din tăiat, chiar dacă vine poliţia. (…)

Am văzut poze, că vin maşini noaptea, pe la 01,00 – 02,00 şi se încarcă lemnele care sunt tăiate în cursul zilei”, a susţinut el.

Cristian, un alt membru al grupului civic, a declarat că oamenii din zonă sunt legaţi afectiv de spaţiul respectiv, unde, în copilărie, s-au dat în leagăn, au jucat fotbal ori s-au urcat în copaci.

Totodată, a subliniat că în orice zonă din oraş trebuie să există spaţii de relaxare şi de reconectare la natură.

„Dorim în primul rând să se oprească genocidul acesta. Să nu se mai facă tăierile ilegale, care pregătesc această bucată mare de teren pentru o eventuală afacere imobiliară.

Ne dorim înapoi parcul, aşa cum a fost el, funcţional, din ’65. (…)

Părerea mea este că autorităţile nu au ca prioritate nevoile cetăţenilor, ci mai degrabă afacerile”, consideră acesta.

O pensionară a declarat că zona respectivă a fost considerată întotdeauna parc de către locuitorii din zonă şi că multe persoane sunt revoltate de posibilitatea pierderii spaţiului verde.

Aproximativ o mie de persoane au participat la protestul „Nu cedăm Parcul IOR”. „Este o mare tragedie ce se întâmplă”

„Locuiesc în acest cartier de 60 şi ceva de ani.

Aici m-am căsătorit, aici mi-am crescut copiii şi nepoţii. Când s-au făcut mai mari, traversam parcul, îi luam pe nepoţi la plimbare.

Era o plăcere să treci prin parc. Sunt foarte supărată. Nu ştiu ce este în mintea lor. De ce vor să ne ia această frumuseţe?”, a întrebat aceasta.

Fratele ei a arătat că supoziţia conform căreia acel teren nu ar face parte din parc reprezintă o „aberaţie” şi o „absurditate”, „un pretext care sfidează” orice logică.

„Este o mare tragedie ce se întâmplă. Am văzut crescând fiecare pom de aici, fiecare floare.

Acum, când văd dezastrul care este aici, mă apucă groaza şi neputinţa.

Neputinţa că nimeni nu e în stare să facă nimic.

Primarul nostru, în loc să dea bani pe pavele, ar fi trebuit să pună bani pentru expropriere.

Nu s-a implicat absolut deloc”, a susţinut el. Agerpres

sursa foto: Facebook / Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu în Câmpina – Prahova: Două case au fost cuprinse de flăcări

Publicat

incendiu produs la o locuință, într o localitate din mureș
Arhivă foto

Un incendiu care a cuprins două case din Câmpina, a izbucnit sâmbătă după-amiază.

Potrivit ISU Prahova, incendiul a izbucnit pe strada Avram Iancu din Câmpina.

Pompierii prahoveni acționează pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifestă la nivelul a două case, pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați.

La fața locului se acționează cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD.

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Incendiu izbucnit într-o gospodărie din județul Suceava

Publicat

incendiu suceava 9

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă la amiază într-o gospodărie din județul Suceava.

Potrivit ISU Suceava, incendiul a izbucnit într-o gospodărie din localitatea Pătrăuți.

Incendiul se manifestă la nivelul casei de locuit și la o anexă.

incendiu suceava (7)

Incendiul a fost localizat, se lucrează pentru lichidarea acestuia.

incendiu suceava 8

Intervin pompierii militari ai Detașamentului Suceava împreună cu lucrători ai SVSU Pătrăuți cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Trei persoane printre care un copil au suferit arsuri, în urma unui incendiu produs la o shaormerie din Ilfov

Publicat

incendiu izbucnit la o casă din brașov. intervin pompierii
Arhivă foto

Trei persoane printre care și un copil au ajuns la spital, sâmbătă la amiază, după un incendiu produs la o shaormerie din județul Ilfov.

Potrivit ISU București-Ilfov, sâmbătă, în jurul orei 13:40, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o shaormerie, situată în localitatea 1 Decembrie, județul Ilfov.

În urma evenimentului au rezultat 3 victime care prezentau arsuri.

Un bărbat în vârstă de 39 de ani și o femeie de 43 de ani au fost transportați la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Raparatorie și Arsuri, iar un minor în vârstă de 9 ani, a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii M.S. Curie.

Au intervenit două autospeciale de stingere cu apă și spumă, două echipaje SMURD și un echipaj SABIF.

Citește mai departe